Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukiwane szkolne anime, dramat

Gość Zacieszynka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak wyżej, poszukuję fajnego, dosyć krótkiego szkolnego anime z dramatem. Ewentualnie tak genialne serie jak Nana etc.

Również szukam anime z dobrą kreską i animacją, z dobrymi walkami, max 24odc. Mile widziany romans.

http://myanimelist.net/animelist/Zeciarz

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Hejka,widzę że oglądałeś "Oda Nobuna no Yabou" mam tytuł o podobnej tematyce który może cię zainteresować. :) Jest tam niby lekki romans są dość fajne walki,więc jest to "Nobunaga the Fool",również jeśli chodzi o dramat (niestety bez romansu) to polecę "Donten ni Warau" i cóż ostatni tytuł który myślę ze mogę ci polecić jest to anime "Phantom Requiem for the Phantom" tutaj masz tak romans(oj jest tylko że trzeba go wychwycić i nie jest to romans typu buzi buzi :D),dramat (tutaj na 100%) ... kryminał lekki,thiler i to chyba wszystko. :) Łatwiej by było coś polecić jak byś napisał bardziej dokładny opis o czym mniej więcej ma być anime. :) Aktualnie do twoich wymogów najbardziej pasuje jak dla mnie z moich poleconych "Donten ni Warau". :)

Opublikowano

Z twoich planowanych nie polecam Gangsty, zaś spoza polecam Gakusen Toshi Asterisk, podobne do Rakudai Kishi No Cavalry.

Ecchi odpada, nie wiem jak kiedyś to mogło mi się podobać.

Hejka,widzę że oglądałeś "Oda Nobuna no Yabou" mam tytuł o podobnej tematyce który może cię zainteresować.  :) Jest tam niby lekki romans są dość fajne walki,więc jest to "Nobunaga the Fool",również jeśli chodzi o dramat (niestety bez romansu) to polecę "Donten ni Warau" i cóż ostatni tytuł który myślę ze mogę ci polecić jest to anime "Phantom Requiem for the Phantom" tutaj masz tak romans(oj jest tylko że trzeba go wychwycić i nie jest to romans typu buzi buzi  :D),dramat (tutaj na 100%) ... kryminał lekki,thiler i to chyba wszystko.  :) Łatwiej by było coś polecić jak byś napisał bardziej dokładny opis o czym mniej więcej ma być anime.  :) Aktualnie do twoich wymogów najbardziej pasuje jak dla mnie z moich poleconych "Donten ni Warau".  :)

No takie odpowiedzi to są z*******e.

Hmm chciałbym może coś w stylu Kimi no Iru Machi, Nana, Shigatsu wa Kimi no Uso, Sakurasou, wymieniłem same romansowe anime, ale nie musi być to koniecznie romans.

Jeszcze zapytam o jedno anime. Ktoś mi wysłał pewien link z urywkiem z anime. Była tam kobieta(?), która przyszła do domu chłopaka, a on siedział z dziewczynką i ta kobieta zapytała się gdzie jest ta najmłodsza, a ona po chwili wyszła z pod kołdry tego chłopaka i mówiła, że na początku się trochę bała, ale potem było przyjemnie czy coś takiego. To na pewno nie był hentai. Ta kobieta miała czarne włosy z tego co wiem.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jeszcze zapytam o jedno anime. Ktoś mi wysłał pewien link z urywkiem z anime. Była tam kobieta(?), która przyszła do domu chłopaka, a on siedział z dziewczynką i ta kobieta zapytała się gdzie jest ta najmłodsza, a ona po chwili wyszła z pod kołdry tego chłopaka i mówiła, że na początku się trochę bała, ale potem było przyjemnie czy coś takiego. To na pewno nie był hentai. Ta kobieta miała czarne włosy z tego co wiem.

Papakiki?

>chłopak mieszkający z dziewczynką jest

>dziewczynka jest

>czarna laska jest

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Jeśli szukasz coś w stylu "Nana" to chyba na myśl mi przychodzi tylko "Skip Beat",jest tam romans typowy dla anime (kocham cię 20 odcinków ale ty tego do końca i tak nie zauważysz),dramat lekki jest,komedia (dramat i komedia no cóż pasują do siebie niczym ogień i woda) tematyka mi się podobała i przebieg akcji w tym anime również,jedynym minusem było dla mnie to,że nie wyszła kontynuacja (w postaci anime oczywiście) a szkoda ...

Opublikowano

Wiesz, nadal masz Rakudaia w watching, dałeś mu 7/10, a to też ecchi.

Dalem mu na razie taką ocene, bo animacja mnie urzekła, jak i nie tak bardzo wkurwiająca tsundere.

Opublikowano

+

Sankarea

Myself:Yourself

Sakura Trick 

Hanbun No Tsuki ga Noboru Sora

I w Tiger&Bunny coś podobnego chyba było..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Papakiki?

>chłopak mieszkający z dziewczynką jest

>dziewczynka jest

>czarna laska jest

Nie, to nie jest to. Ta najmniejsza miała bodajże blond włosy. Wiem jeszcze wiem to, że to anime było w 100% tłumaczone na język niemiecki.

Warto się brać za Magic Kaito 1412?

Opublikowano

Ogolnie co do anime to Sword Art Online (niby 2 serie po 25 no ale zaebiste)

Co do szkolnego to jedynie ecchi - To Love Ru

Zobaczyłbyś pierw mala, a potem napisałbyś post. To love ru jest z sezonu na sezon coraz bardziej gowniane.

Opublikowano

Anime, dramat, szkoła - Shigatsu wa kimi no uso, ale tam masz jeszcze muzykę, lel 

CO by tu dodać - toradora, to taka bardziej znana. Kaicho wa maid sama. Ookami shoujo to kuro ouji. Nisekoi. Sukkite ii nayo. Ao haru ride. Bokura ga Ita. Ore Monogatari. Golden Time. Glasslip. Lovely Complex. Pewnie by się coś jeszcze znalazło, ale nic nie przychodzi mi do głowy. Pisałeś school days - ale na wstępie ci to odradzam, koniec psuje mózg. 

Co do " anime z dobrą kreską i animacją, z dobrymi walkami, max 24odc. Mile widziany romans." - na pierwszy rzut oko przychodzi m ina myśl nanatsu no taizai XDD Tam u góry jest jeszcze polecane Donten ni Warau, ode mnie tutaj również. Mało podałeś wymagać - trudno odpowiedzieć jakie cię zadowoli. Aldnoah.Zero jeżeli chcesz mechy, tu też Guren Lagann. A jeśli z bardziej tradycyjnymi walkami to najlepiej się spisze Fate/Zero, ale tam romansu nie ma. Elo 

Zl1Ny99.png

Opublikowano

Anime, dramat, szkoła - Shigatsu wa kimi no uso, ale tam masz jeszcze muzykę, lel 

CO by tu dodać - toradora, to taka bardziej znana. Kaicho wa maid sama. Ookami shoujo to kuro ouji. Nisekoi. Sukkite ii nayo. Ao haru ride. Bokura ga Ita. Ore Monogatari. Golden Time. Glasslip. Lovely Complex. Pewnie by się coś jeszcze znalazło, ale nic nie przychodzi mi do głowy. Pisałeś school days - ale na wstępie ci to odradzam, koniec psuje mózg. 

Co do " anime z dobrą kreską i animacją, z dobrymi walkami, max 24odc. Mile widziany romans." - na pierwszy rzut oko przychodzi m ina myśl nanatsu no taizai XDD Tam u góry jest jeszcze polecane Donten ni Warau, ode mnie tutaj również. Mało podałeś wymagać - trudno odpowiedzieć jakie cię zadowoli. Aldnoah.Zero jeżeli chcesz mechy, tu też Guren Lagann. A jeśli z bardziej tradycyjnymi walkami to najlepiej się spisze Fate/Zero, ale tam romansu nie ma. Elo

Jakby pominąć te anime ktore oglądałem: Kaichou skończone, Ookami podczas ogladania, nisekoi obejrzany 7 razy, sukitte ii na yo obejrzane, bokura ga ita hmm zobacze co to za anime. Ore monogatari jest dziwne, spróbuję się do tego jeszcze przekonać. Golden time obejrzany. Glasslip zobacze potem, a lovely complex mam podcxas ogladaniam

Reszte sobie rowniez ogarne. dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...