Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kogo Wybrać?

Galien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem że chciałbym wybrać sobie postać do gry którą będę mainował i mam dwie postacie którymi gra mi podchodzi.

Nautilus jego lubię za graby, wytrzymałość, 2 ogłuszenia, spowolnienia. Tą postacią gra mi się świetnie i nawet potrafię wyciągać przegrane a jeśli gram na supporcie to większość gier jest bez problemu wygranych.

Azir jego lubię za żołnierzy którzy dla niego walczą i granie nimi jest bardzo ciekawe i czasami trudne. Jest to postać którą kupiłem jako pierwszą na moim koncie wraz z skinem w dniu premiery i na tamte czasy był to bardzo silny mider który wygrywał bez problemu, dziś jest bardzo z nerfiony i gram nim coraz mniej.

Więc zapytam się kogo lepiej mainować? Za dłuższe wypowiedzi czeka+

Opublikowano

Bardzo ciężko jest porównywać te 2 picki, ponieważ gra się nimi na innych liniach i wymaga się od nich czegoś innego.

Jeżeli nie grasz premade bot lane'u to polecam Ci mainowanie azira. Supportem jest nieraz strasznie ciężko wycarrować jak dostaniesz słabego adc. Ludzie często pchają się na tą linię tylko dlatego, żeby nie musieć supportować. A support nie zbiera zabójstw, więc nie ma czym się chwalić w gimbazie :makka:

Azir

• Dobry push
  • Duży zasięg
  • Spore obrazenia
  • CC
  • Mobilność
  • Łatwa farma i haras
  • Duży potencjał w tf

giphy.gif

Opublikowano

Z tych dwóch to zdecydowanie Azir jeżeli zależy Ci na wymasterowaniu postaci i wygrywaniu meczy. Nie muszę Ci raczej wymieniać jego plusów skoro sam lubiłeś nim grać od jego wydania.

Opublikowano

Ja bym wzięła Azira. 

Dlaczego? ­Mocny w mid/late game, dobry dmg, szybki push linii, może atakować z daleka swoimi żołnierzami, ucieczka (przy użyciu żołnierza), ult, który dobrze użyty w teamfighcie decyduje o wygranym starciu, w dodatku ma te swoje towery :)

Opublikowano

Naut na jungle lub supporta, mega tanky a ten shield sprawia że kutasa z nieba spadajo !1!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...