Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wersja FreeBSD - Jaka najlepsza ? // pliki Terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć jaką wersje FreeBSD polecacie.. i dlaczego taką, a nie inną. Chcę dostać konkretną odpowiedź, nie zależy mi na odpowiedziach typu: "9.2, 9.0" itd... Wersja i krótko opisać dlaczego. Wynagrodzę limitami

PS mam dostępne 4 wersje FreeBSD: 8.2    8.3     9.2     10.0   - wszystko 32bit

Opublikowano

Oczywiście że 10.0, dlaczego? dlatego że np. można zainstalować sobie pkg, w wersji 9.2 jest problem, bo FreeBSD nie wspiera owych wersji, wspiera tylko 8.4, 9.3 oraz 10.0. Zatem wszelkie dodatki typu pkg albo nwm cokolwiek trzeba pobierać z archiwum FreeBSD...

Oooo hejty zaraz polecą xD 

Więc bez problemu wybierz 10.0, nie będziesz miał często spotykanych problemów z mysql oraz inne rzeczy...

Pozdrawiam. 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Więc bez problemu wybierz 10.0, nie będziesz miał często spotykanych problemów z mysql oraz inne rzeczy...

Wersje wybiera się indywidualnie, ja pracuję dosyć długo na 9.2 i nie miałem większych problemów z bazą czy chociażby maszynami, jeżeli ktoś ogarnia to co robi nie będzie miał problemów.

Z swojej perspektywy polecam 9.2 lub 9.3.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...