Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Jedna Lampka Na Czerwono

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem mam livebox'a i połączenie bezprzewodowe do mojego komputera i chcę postawić serwer mt2 (na hamaku oczywiście). Zmieniam ip w VPC odpalam portmap i odpalam wszystkie porty i przy jednym mam czerwoną lampkę... tylko 1 jest na czerwono 13004 i nie wiem czemu, wersje portmap mam z forum (wersja by backe57) i tam są 2 porty jak 13004 wyżej i niżej ten niżej jest na czerwono a na górze na zielono... Jedna świeci się na czerwono, to olałem to i odpalam serwer dalej i już wszystko jest, loguje się do serwera z ip hamacha ja się normalnie zalogowałem, a znajomi nie mogą... Pomoże ktoś?

Jeżeli ktoś pomoże zrobię o ogrinalny design na stronę o tematyce takiej jaka osoba sobie zażyczy :)

Pozdrawiam.

Szukasz Grafika/Webmastera do strony swojego serwera? Pisz do mnie!

Opublikowano

Jeżeli masz 1 czerwoną lampkę, proponuje zresetować komputer. Wszystko będzie ok :)

bez gif.

Opublikowano

Są 2 takie same porty, więc jeden bedzie na zielono a z drugim wyskakuje czerwona lampka bo juz jest odblokowany. Znajomi musza miec spol z normalna koncowka.

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

Oni się logują z normalną końcówką, i właśnie jest na czerwono tylko jedna lapmka... a oni dalej nie mogą się zalogować...

Opublikowano

Olej te lampke, masz Odblokowane porty ? :

11002, 13000 , 13001 , 13002, 13003, 13004, 13061, 13099 . Twoi znajomi maja CIe w hamachi na zielono i Ty ich też ?

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

Wszyscy jesteśmy w jednej grupie na hamachi którą ja założyłem, i te porty co podałeś świecą się na zielono...

Opublikowano

Wyłącz ANtywirusa i Zapore Systemową. Jeśli nawet to nie pomoże to mogłeś zrobic zły sysinstall.

Opublikowano

Sysinstall na bank dobrze zrobiony, bo sam robiłem, a stawiałem już kilkanaście serwów na hamaku i wszystkie tym samym sposobem :x

Wielkie dzięki za bana na moje stare konto....

DAJ MINUSA!

Opublikowano

dalej jest błąd, z tym portmap co podałeś + zapora i antywirus off

Opublikowano

Właśnie mam ten sam problem.. Tylko że wszystkie lampki są zielone, ja się loguje na ip z 100 (inaczej nie idzie) a u kumpla próbowałem z 100 i bez 100..

Sieć hamachi zrobiona na komputerze z serwerem kropeczki od hamachi zielone..

Sam już nie wiem co jest grane, i widze że nie tylko ja mam ten problem..

@Edit Zapora też wyłączona

Opublikowano

Też już nie wiem o co biega... nawet antywirus jest wyłączony... wydaje mi się że to coś livebox blokuje porty, do logowania... tylko jak je uruchomić o.O

Opublikowano

On ma live boxa i mu ni działa a ja nie mam live boxa i tez nie działa.. To w takim razie co mi blokuje.? ;-/

Opublikowano

Skąd masz neta, i jak jest doprowadzony do twojego komputera?

Opublikowano

już wszystkie chodzą, ale dalej nikt nie może wbić na serwer, oprócz mnie...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem ten sam problem ale się go pozbyłem.Otóż gdy miałem kropki w Hamachi na zielono to nikt nie mógł wbić oprócz mnie , a gdy miałem je na niebiesko to wtedy ludzie mogli wejść.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...