Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W czym animowano "Pingwiny z MAdagaskaru"?

komu115

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Tak se siedzę przy kompie i się zastanawiam... W czym (jakim programie) animowano film "Pingwiny z Madagaskaru?

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Opublikowano

Gdybym ja miał robić taką bajkę to zrobił bym ją w programie o nazwie "Blender"

przynajmniej ja ^-^ ale w czym to robią to nie wiem :P

jeśli chcesz zrobić coś podobnego ( bo po co ci innego taka wiedza ? :P ) to polecam właśnie ten program...

- łatwa obsługa ( moim zdaniem niektórzy mówią że trudny program ;x )

- duże możliwości ( wiele efektów opcji oraz automatycznych generatorów )

jedynie długo generuje obraz ;x

nie wiem jak jest u innych ale u mnie zrobienie jednej sekundy filmu wymaga około 2/3 sekund pracy blendera ;C

może źle skonfigurowany ale mnie to nie przeszkadza... po prosty wystarczy włączyć YT i poczekać sobie aż Blender skończy pracę...

ale jeśli jesteś po prostu fanem tej bajki... to może to pomoże: https://pl.wikipedia.org/wiki/Pingwiny_z_Madagaskaru

;x odkryłem guugle xD i wiki ;D !... nie no joke xD

Opublikowano

Mogli nawet w Blenderze... Grunt to dobry silnik renderujący, one potrafią zdzialac cuda ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Wiesz... Program tutaj nie ma nic do rzeczy - liczą się głównie umiejętności, które musi posiadać użytkownik takiego programu.

Opublikowano

Maya autodesk ;) lub Cinema 4d ale mogli być zdolni do napisania własnego programu chociaż na filmikach na których pokazywali jak pracowali przy animacji interfejs podobny jest do maya

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak się z ciekawości pytałem ;P ale dzięki za odpowiedzi. Do zamkniecia

Pamiętaj, jeśli czegoś chcesz, to możesz to zrobić. Zaczynając od robienia strony w html, kończąc na wchodzeniu do siedziby Microsoft, jako główny programista Windowsa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...