Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer za 3 bańki.

ForestSavage666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- Jaki posiadasz budżet na kupno? 3,000
- Jaka jest specyfikacja dotychczasowego sprzętu? Jakiś c*****y laptop który ssie pałkę.

Pytania dodatkowe dotyczące kupna zestawu komputerowego bądź laptopa:

- Do czego ma służyć komputer/laptop? Głównie grania i strumykowania.
- Czy komputer będzie rozbudowywany? Raczej nie, ewentualnie kiedyś do 16 ramu.
- Kiedy masz zamiar kupić zestaw komputerowy? 3-4 grudnia
- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny . Nie, kupuje z strony więc tam od razu jest zainstalowany na dysk.. (( chyba. :D ))
- Czy masz zamiar podkręcać podzespoły; CPU, GPU, RAM? (dotyczy jedynie komputera) Jeśli ktoś mi wyjaśni w przyszłości jak to robić żeby nie spierdolić czegoś to jasne, zapewne procesor.
- Co ma być głównym atutem komputera: cisza, wydajność, pobór prądu? Wydajność.
- Jaką masz rozdzielczość monitora, jeśli go posiadasz? (nieobowiązkowe) - nie potrzebne - (( jeszcze będę dokupywał 1600x900 )) gnojku.
- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu. Płynne streamowanie, nagrywanie, +75 fps w najnowszych tytułach.

- Link do koszyka z zestawem http://www.morele.net/komputer-morele-super-efficient-g3000-geforce-edition-g-data-internet-security-707109/

55aR3G.png

Opublikowano

- Czy komputer/laptop ma zawierać system operacyjny . Nie, kupuje z strony więc tam od razu jest zainstalowany na dysk.. (( chyba. :D ))

Jaki zestaw z zainstalowanym systemem chcesz kupić? Bo ten gotowiec z moreli co podałeś nie ma systemu. Oryginalny Windows to koszt około 400 złotych. Żaden sklep za darmo Ci go nie wgra. No chyba, że jakiś osiedlowiec wrzuci Ci pirata.

Opublikowano

win 7 ale jak mam kupywać za 2600 to już ogarnął bym sobie od ziomka bo miał chyba płytkę z oryginalnym.

Jaki zestaw z zainstalowanym systemem chcesz kupić? Bo ten gotowiec z moreli co podałeś nie ma systemu. Oryginalny Windows to koszt około 400 złotych. Żaden sklep za darmo Ci go nie wgra. No chyba, że jakiś osiedlowiec wrzuci Ci pirata.

I pytanie - czy ten zestawik pozwoliłby mi na płynne granie z odpalonym streamem w assasinach, falloutach, fifach itd. ?

55aR3G.png

Opublikowano
Płynne streamowanie, nagrywanie, +75 fps w najnowszych tytułach.

Komputer za 3 bańki.

Wybierz jedno. 

win 7 ale jak mam kupywać za 2600 to już ogarnął bym sobie od ziomka bo miał chyba płytkę z oryginalnym.

To, że instalujesz z płyty nie oznacza, że otrzymasz licencję na użytkownika/komputer znikąd. 

Równie dobrze możesz wypalić płytę i zainstalować ten OS, wyjdzie na to samo. 

416231423689480320491.png

Opublikowano

- Jaki posiadasz budżet na kupno? 3,000

(...)

- Dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu. Płynne streamowanie, nagrywanie, +75 fps w najnowszych tytułach.

Zejdź na ziemie. Za tą kwotę nie otrzymasz nawet 75fps w najnowszych tytułach bez nagrywania/streamowania, ba, nawet nie będziesz miał stałych 60fps na jakiś sensownych ustawieniach graficznych.

Mój zestaw:

Asus 970 strix, i5-4460, asrock b85m pro3, crucial 8gb 1600MHz, seagate 1tb, z1, antec vp-pc 500W

Powinien być koło 3tyś, teraz nie sprawdzę.

BALLIN BALLIN

Opublikowano

Ten komp wyżej sensownie złożony, masz nawet system w zestawie, ja bym się głębiej nim zainteresował :) możesz spróbować się o cene potargować ;)

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Jak już wyżej ktoś napisał - to, że jakiś tam kolega ma oryginał to nie znaczy, że Ty też go będziesz miał jeśli zainstalujesz z jego oryginalnej płyty. Można spróbować przenieść system na Twój sprzęt oficjalnie, ale wtedy Twój kolega musiałby go u siebie odinstalować.

Także bawimy się w oryginalnego Windowsa za 400 złotych czy jakoś sobie sam poradzisz z kwestią systemu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...