Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Durarara! - dyskusja

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2015-07-02-09-02-44.jpg­

LINK DO MAL

Zwiastun

Krótki opis

Ryuugamine Mikado tęskni za ekscytującym życiem w wielkim mieście. Na zaproszenie swojego przyjaciela z dzieciństwa Masaomi przenosi się do szkoły w Ikebukuro. Masaomi oprowadza go po dzielnicy i ostrzega przed tajemniczym gangiem - Dolarami. Już pierwszego dnia w mieście Mikado jest świadkiem pojawienia się kolejnej miejskiej legendy - bezgłowego jeźdźca na czarnym motocyklu.

PLUSY i MINUSY

+ Oprawa dźwiękowa: (OST i tylko 1 OP średnie, reszta mi bardzo się spodobała)

+ Kreska, animacja

+/- Postacie (do seiyuu nie mogę się wcale przyczepić)

Podobało mi się w jaki sposób się zachowały w określonych sytuacjach - było mi obojętne to co robią - strasznie mnie irytowały 

Przedstawienie kilku z nich:

Izaya Orihara

278596.jpg

Sprytny informator. Twierdzi, że kocha ludzkość i bardzo cieszy go wprowadzanie ludzi w sytuacje nędzne i chaotyczne. Z dokładnego zrozumienia ludzkich zachowań i tendencji, jest on w stanie określić myśli ludzi i przewidywać ich reakcje z dużą dokładnością.

,,Czuje się jak Bóg manipulując tymi pionkami. Swietne uczucie.....Im bardziej napięta sytuacja, tym więcej będzie się działo" 

"To oczywiste, że jesteś na mnie zły. Celowo Cię prowokuję"

"Nic na to nie poradzisz. Nigdy o tym nie zapomnisz. Będzie Cię to gnębić. Wiesz dlaczego? Bo to smutne. Twoje wydarzenia z tego będą takie, a nie inne"

Głos - Levi z Shingeki no Kyojin, Otonashi Yuzuru z Angel Beats, Akashi Seijuurou z Kuroko no Basket czy Yato z Noragami

Celty Sturluson

80184.jpg

Dostawca, ,,Czarny jeździec" ,,Bezgłowy jeździec" , panicznie boi się policjantów z drogówki i kosmitów. Jedna z ulubionych moich postaci z tego anime.

Głos -  Iwasawa Masami z Angel Beats, Shane Sara z Charlotte, Asada Shino z GGO czy Kusaribe Halaze z Zetsuen no Tempest

Shizuo Heiwajima 

78625.jpg

Pracuje jako ochroniarz, znany jako najsilniejszy człowiek w Ikebukuro (twierdzi, że nie lubi przemocy, wygląda to jednak trochę inaczej) nie znosi Orihary.

GłosOtosaka Shunsuke z Charlotte, Yatogami Kuroh z K Project, Midorima z Kuroko no Basket czy Sinbad z Magi'ego

+ Komedia (momenty z udziałem Shizuo czy Orihary)

+ Plot twisty (anime się zaczyna rozkręcać gdzieś tak od połowy. Jedne odcinki nudne w drugich zaś trochę się dzieje, chce się włączyć od razu następny odcinek)

Różne smaczki: osoby piszące na czacie drrr, który chyba wszyscy bardzo dobrze znamy. Postacie z Baccano! się pojawiają, czy nawet w mieście, na wielkim ekranie leci scena z Baccano! i inne...

Co do minusów to tu nic więcej nie wymienię, musiałbym trochę na-spoilerować Wam, a tego nie chce.

Do tego wszystkiego jak ktoś lubi dochodzi/ą:

Bójki, wojny gangów, szantaże, trochę życia szkolnego, romansu (kilka par, dziwnych par) jak i dramatu (w tym krew, morderstwa) fantastyki, tajemnice/zagadki. Ponadto cieszy mnie również fakt, że dali następne sezony. 

Ocena końcowa: 8-9/10 

a Wy? Oglądaliście już? Zamierzacie się zabrać za oglądanie?

Czekam na komentarze :)

Opublikowano

Trochę zaciekawił mnie trailer, od razu widać, że coś się dzieję. Możliwe, że kiedyś obejrzę, ale chwilowo mam inne anime w planach. ;)

Opublikowano

Ja bym nie obejrzał ? xD 

Jakby nie patrzeć dość długo się zbierałem do obejrzenia DRRR, ale gdy już zacząłem oderwać się nie mogłem :P Pierwszy sezon bardzo dobrze wspominam głównie z powodu, że wszystkie wydarzenia, sytuacje były ze sobą powiązane lub w przyszłości miały jakąś wypadkową. Myślę, że nikogo tu nie zaskoczę gdy powiem, że moją ulubioną postacią był (lub nawet jest) Orihara :P Jakby nie patrzeć, to właśnie on był głównym dyrektorem całego zamieszania xD Praktycznie wszystkie postaci są na duży + (zwłaszcza ta parka Otaku xD). Z tego co pamiętam to opening był dobry, a endingu nie pamiętam niestety. Kreska średnia, ale nie wyobrażam sobie innej. 

gfgdf

Opublikowano

@Zarax

25 odcinki, 12 odcinki, 12 odcinki, i teraz ma wyjść kolejny sezon jeszcze

@indywidualistaA

Bez Orihary byłoby trochę nudno. Pod koniec mnie wkurzał i to jak

nie powiedział, że ma głowę

Postacie na plus, ale czasami mnie mocno irytowały. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...