Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie Jackpota, co i jak?

kusiu1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , bardzo serdecznie , posiadam skrypt na jackpota , nie jest jakiś zaawansowany ale dość przejrzysty i według mnie dobry . [skrypt można sprawdzić na stronie hellskins.pl] - nie moja strona . 

Potrzebuję trochę pomocy od was . 

A więc , ja postawie skrypt na hosting www : Pakiet [Oferta] : 

• 20 [GB] transfer
  • 500 [MB] dysk
  • 10 użytkownik
  • baza MYSQL
  • 10 konta FTP
  • nie będzie wywalać strony ? 

a może lepiej kupić VPS  

VPS - LITE

Procesor 1000 MHz CPU Benchmark 12.105 Pamięć RAM    512 MB                                       Dysk 10 GB Transfer msc. 150 GB Wirtualizacja OpenVZ Instalacja w 5 min onebit_34.png Pomoc techniczna onebit_34.png Anty-DDoS onebit_34.png
Serwery VPS z tej gamy to idealny serwer dla osób którzy cenią sobie jakość. Wszystkie nasze serwery hostowane są w polskim Datacenter - SprintDataCenter.

Oprocz tego , jak wylącze kompa bot dalej będzie akceptował oferty , czy muszę coś kupic , bo kolega pisal ze ovh ale czy to prawda to nie wiem ... proszę o pomoc :) 

76561198175931070.png

Opublikowano

Witam , bardzo serdecznie , posiadam skrypt na jackpota , nie jest jakiś zaawansowany ale dość przejrzysty i według mnie dobry . [skrypt można sprawdzić na stronie hellskins.pl] - nie moja strona . 

• 20 [GB] transfer
  • 500 [MB] dysk
  • 10 użytkownik
  • baza MYSQL
  • 10 konta FTP

a może lepiej kupić VPS  

VPS - LITE

Procesor 1000 MHz CPU Benchmark 12.105 Pamięć RAM    512 MB                                       Dysk 10 GB Transfer msc. 150 GB Wirtualizacja OpenVZ Instalacja w 5 min onebit_34.png Pomoc techniczna onebit_34.png Anty-DDoS onebit_34.png
Serwery VPS z tej gamy to idealny serwer dla osób którzy cenią sobie jakość. Wszystkie nasze serwery hostowane są w polskim Datacenter - SprintDataCenter.

Oprocz tego , jak wylącze kompa bot dalej będzie akceptował oferty , czy muszę coś kupic , bo kolega pisal ze ovh ale czy to prawda to nie wiem ... proszę o pomoc :)

vps za słaby hosting zależy od maszyny na ktorej stoi :P

tak jak dobrze ustawisz bota to będzie on sam akceptowal oferty nawet jak wyłączysz kompa

­

sygnatura.png

Opublikowano

Jesus, nie zabieraj się za jackpota majnkrafcie ;-;. To nie jest tak jak z serwerem minecraft, to nie jest takie proste... Po za tym jackpotów jest już sryliardy, nie ma sensu robić nowego.

@AntyWarn

kup vps, żeby bot działał

76561197963952284.png

Opublikowano

• 20 [GB] transfer
  • 500 [MB] dysk
  • 10 użytkownik
  • baza MYSQL
  • 10 konta FTP

a może lepiej kupić VPS  

VPS - LITE

Daj adres jak skończysz, oraz stawiaj w Polsce na hostingu i domenie gdzie prawo nie pozwala :D

Odsyłam gimbie do tematu:

http://www.mpcforum.pl/topic/1487718-jackpot-na-tle-prawa/?p=12602914

Opublikowano

to na jakim hostingu moge np postawic ? 

nawet na vps kupionym z polskiego hostingu czy/fiberhost.pl to tez nie moze byc ? 

76561198175931070.png

Opublikowano

@Edit Np . tutaj ? http://groundwaters.net/

ale powiedz mi szczerze? Znasz chociaż język php? Nie? To się nie zabieraj za to, TO NIE JEST TAK JAK Z SERWEREM MINECRAFT, DO TEGO POTRZEBA WIĘCEJ PRACY MAJNKRAFCIE

@AntyWarn

Na ovh.pl wystarczy

76561197963952284.png

Opublikowano

Wszystko musi być na 1 vps mogę pomóc za skiny. Pisz pm (wiadomość)

Nie musi być na 1 vps to zależy od skryptu, który napiszesz. Co prawda na 1 vps może być wydajniejsze, ale nie musi.

Co do tematu to polecam ovh.pl / ovh.com / ovh.fr (jedno i to samo)

Mają nowe oferty w infrastrukturze KVM co gwarantuje ci jakość, a nie jak OpenVZ co może na jednej maszynie stać 1000 serwerów z czego maszyna ma specyfikacje może na 500.

­

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

Nie musi być na 1 vps to zależy od skryptu, który napiszesz. Co prawda na 1 vps może być wydajniejsze, ale nie musi.

Co do tematu to polecam ovh.pl / ovh.com / ovh.fr (jedno i to samo)

Mają nowe oferty w infrastrukturze KVM co gwarantuje ci jakość, a nie jak OpenVZ co może na jednej maszynie stać 1000 serwerów z czego maszyna ma specyfikacje może na 500.

­

Napewno nie zrobisz tego w ten sposób, że hosting www+ bot na vps :) .

Opublikowano

Napewno nie zrobisz tego w ten sposób, że hosting www+ bot na vps :) .

A w czym problem? Jedyny problem może być jeżeli ktoś nie posiada mysql'a lub jeżeli ktoś nie posiada odpowiednich informacji na temat działania różnych nowoczesnych rozwiązań. Nowoczesnych na rok 2012/13/14, ale na MPC jeszcze chyba nie zawędrowały.

­

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...