Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupowanie z Chin

cycu1233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich chcę kupić bluzkę z Chin z serwisu Aliexpress i pytanie dużo kosztuje koszt przesyłki jeśli kupię np bluzkę za 5 USD i długo ona będzie szła do mnie?

Opublikowano

Jakiś miesiąc Ci pójdzie, szybciej odbierzesz ją osobiście  :v

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Jak w ogóle dojdzie to jakiś miesiąc.

Ja tam nie polecam kupować z chin niczego, ja kiedyś kupiłem i nie doszło w ogóle.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Jezeli chodzi o zamawianie ciuchow z Chin, nie polecam. Ciezko jest trafic na wlasciwy rozmiar. 

Z tego co wiem, Aliexpress dziala w taki sposob, ze sprzedawca dostaje pieniedze na konto za dany przedmiot dopiero po zakonczonej wysyłce.

Co do czasu realizacji, to nawet do 2 miesiecy mozesz poczekac na paczke.

Opublikowano

Najlepiej, jeśli wypowiadają się ludzie, którzy nie mają pojęcia.

z Aliexpress ZAWSZE paczka przyjdzie, a jeśli nie to otrzymamy 100% refund i często jakiś gift.

Do tego nie miesiąc, a 1-5, max 2 tygodnie. 2 miesiące to się czeka na statek z Chin (jeśli zamawiamy jakieś akumulatory itd.)

Opublikowano

No dokładnie. 2 miesiące to jest wyimaginowany czas.. Zależy też jaką przesyłkę chińczyk preferuje i za ile dany przedmiot kupujemy. Ja ostatnio zamawiałem tableta z chińskiego magazynu banggood i przyszedł w 10 dni także pozdro.

Z reguły na aliexpress wszystko zamyka się w 1 miesiącu jak kupujemy jakieś pierdoły za kilka dolarów

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Najlepiej, jeśli wypowiadają się ludzie, którzy nie mają pojęcia.

z Aliexpress ZAWSZE paczka przyjdzie, a jeśli nie to otrzymamy 100% refund i często jakiś gift.

Do tego nie miesiąc, a 1-5, max 2 tygodnie. 2 miesiące to się czeka na statek z Chin (jeśli zamawiamy jakieś akumulatory itd.)

Tak jest, przesyłka jest gwarantowana, lecz nie raz czekałem +- 2 miesiące na przesyłke do Irlandii. Najszybsza paczka dotąd przyszła w 3 tygodnie.

Opublikowano

Tak jest, przesyłka jest gwarantowana, lecz nie raz czekałem +- 2 miesiące na przesyłke do Irlandii. Najszybsza paczka dotąd przyszła w 3 tygodnie.

To albo masz pecha, albo kupujesz w gównosklepach przesyłką regularną (90% sklepów wysyła polecone ekonomiczne - ok. 2 tygodnie). Nie mialem jeszcze sytuacji,

żeby cokolwiek powyżej 5$ (poniżej często jest to paczka nierejestrowana, więc normalne) szło mi dłużej niż 2,5 tyg.

Opublikowano

Nie wkręcajcie go w nieprawidłowe informacje. Przeciętna przesyłka z chin do 1 kilograma dochodzi do tygodnia, nie dłużej. Sam kupowałem z chin pewien bajer, który się zawiesza na choinkę i przyszedł bardzo szybko (Jakoś 3-4 dni) Co do przesyłki to Ci nie powiem, bo nie wiem. Różnie bywa, a cena stale się zmienia.

1z67dxt.png

Opublikowano

Niektóre rzeczy z Chin są rakotwórcze, ale nie wiem czy to tyczy się ubrań. Radzę uważać.

''Nadruki na koszulkach zawierają niebezpieczny dla zdrowia kadm, a metalowe nitki w spódniczkach trujący nikiel. Szczególnie szkodliwy jest również formaldehyd. Środek ten dodaje się do ubrań przeznaczonych na eksport. Dzięki tej substancji produkowane w Chinach sweterki i bluzeczki nie gniotą się podczas podróży do Europy oraz są zabezpieczone przed pleśnią. Niestety, produkt ten to również silnie trująca i rakotwórcza substancja, która może podrażniać skórę oraz wywoływać szereg reakcji alergicznych. Co najgorsze jednak, naukowcy odkryli, że w większości ubrań importowanych z Chin poziom formaldehydu przekracza nawet o 900 procent bezpieczne normy – podaje Sfora.pl.

Takiej informacji nie znajdziemy oczywiście na żadnej metce. Producenci ubrań nie są bowiem zobowiązani do ujawniania substancji chemicznych użytych przy produkcji odzieży.'' - papilot.pl
Jeżeli papilot nie jest dość wiarygodnym źródłem, to odsyłam do artykułu od fakt.pl.

tumblr_o7mrcrLko81tcqgd2o2_r2_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...