Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór anime

xeno4141

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnimi czasy nie mogę się zdecydować którą bajkę zacząć oglądać i liczę, że mi pomożecie wybrać.

-Beck

-Ergo proxy

-Phantom: Requiem for the Phantom

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

­@xeno4141

Może nie powinienem się tutaj za bardzo wypowiadać ponieważ żadnej z niej nie skończyłem (zacząłem jedynie jakiś czas temu Ergo Proxy i Phantoma, Becka zaś nie zacząłem w ogóle + sam miałem podobny problem ostatnio, z wyborem serii) ale proponowałbym jednak obejrzeć przynajmniej po 2-3 pierwsze odcinki każdego z tych anime i samemu zdecydować / obejrzeć zwiastun, przeczytać opis, jakąś recenzję napisaną/video, obczaić do jakich gatunków należy dana produkcja. Jak masz ochotę na:

muzyczne, shounen, slice of life itd. - Beck (warto wspomnieć, że to anime robiło Madhouse + te trzy zresztą anime są z tej ,,epoki" kiedy to nie wychodziły same gównoserie masowo - ecchi itd. czyli pewnie do każdej będzie warto zajrzeć)

dramat, thriller, seinen, oglądając pierwszy odcinek przypomniało mi się GTA - Vice City, takie klimaty - kreska xD
Morderstwa na zlecenie, zrobienie z ludzi ,,roboty" ,,lalki" ,,marionetki" jak zwał tak zwał - Phantom: Requiem for the Phantom (kilka osób pisało, że zakończenie niezbyt dobre, od połowy traci ten klimat, ale mimo tego warto)

kłopoty z androidami, wizja postapokaliptycznego świata zewnętrznego, ładna kreska, bohaterka z niecodziennym makijażem xD bajka ciężka w odbiorze (moje pierwsze wrażenia) klimaty cyberpunk (na takim trochę podobnym Psycho-Pass bawiłem się ekstra, mowa tutaj oczywiście o pierwszym sezonie, bo drugi wypadł dobrze/średnio) - Ergo Proxy

W ciemno rzucam, że powinieneś zacząć od Phantoma. Ja najpewniej za jakiś czas tak zrobię, czyli nie będę wznawiał Ergo Proxy, Becka nie będę zaczynał (może w odległej przyszłości) tylko Phatnoma (najpierw go zacząłem, a później wstrzymałem na rzecz innych bajek)

Mam nadzieję, że chociaż w jakiś minimalny sposób Ci pomogłem.
Jeżeli uważasz, że to co tutaj było mało pomocne, że nie powinienem się wcale wypowiadać bo nie obejrzałem do końca nic z tego to czekam na hejty :D ... a może obejdzie się bez nich? ;)
Opublikowano

@Sil√eR

Dzięki za rozpisanie się, że też Ci się tak chciało to pisać :D Tak zrobię chyba i obejrzę Phantoma. Chciałbym też zobaczyć od kogoś opinie kto oglądał Beck.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

@xeno4141

Beck'a oglądałem i serdecznie polecam. Idealnie przeprowadzony progres bohatera od cipowatego, nieśmiałego chłopaczka do typowego badass'a. Z*******e anime opowiadające o tym że warto dążyć za marzeniami. Jedynie minus jest taki że anime kończy się w momencie, gdy zaczyna robić się na prawdę ciekawie (skończył się im wtedy materiał z mangi z tego co pamiętam, a kontynuacji raczej nie widać)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Oglądałem z tych trzech tylko phantom requiem for the phantom.

Cóż, świetne anime w moim mniemaniu, na początku moze Ci sie wydawać nudne, ale potem jest plot twist, który wciągnął mnie w to anime. Zakonczenie jest smutne, w tym anime jest wiele smierci. Jesli ta tematyka cie nie odpycha to polecam.

Opublikowano

Zacznij od Ergo Proxy gdyż moim zdaniem ma najciekawszy wątek fabularny,jeśli jednak lubisz przeciąganie akcji na początku to Phantom jest dobrym wyborem tylko że później (w moim przypadku) nie mogłem się od niego oderwać.Jeśli chodzi o Beck to jest to anime o innej tematyce niż dwa wcześniejsze tytuły dlatego cóż tutaj trudno dopasować je do schematu ale uważam że jest to również godne uwagi anime tylko że schodzące na dalszy plan,więc podsumowując w Ergo Proxy jest dobra fabuła,ciekawie wykreowana główna bohaterka również nie można narzekać na akcje gdyż dzieje się sporo w tym anime,w Phantomie natomias akcja rozgrywa się powoli i skupia się na powtarzalnych schematach więc oprócz kilku nowych postaci lub "niespodziewanych" zwrotów akcji raczej dużo nam nie oferuje to anime,jeśli natomiast mówimy o "Beck" jest to anime spokojne o muzyce w większej części lub jak kto woli o "problemach nastolatka który chce zostać wokalistą w zespolę" oglądało mi się przyjemnie to animę ale pod koniec już zaczyna nudzić więc cóż tutaj zależy kto co lubi.Jak dla mnie powinieneś zacząć właśnie od "Ergo Proxy".

Pozdrawiam

Tenshi

Opublikowano

Zacznij od Ergo Proxy gdyż moim zdaniem ma najciekawszy wątek fabularny,jeśli jednak lubisz przeciąganie akcji na początku to Phantom jest dobrym wyborem tylko że później (w moim przypadku) nie mogłem się od niego oderwać.Jeśli chodzi o Beck to jest to anime o innej tematyce niż dwa wcześniejsze tytuły dlatego cóż tutaj trudno dopasować je do schematu ale uważam że jest to również godne uwagi anime tylko że schodzące na dalszy plan,więc podsumowując w Ergo Proxy jest dobra fabuła,ciekawie wykreowana główna bohaterka również nie można narzekać na akcje gdyż dzieje się sporo w tym anime,w Phantomie natomias akcja rozgrywa się powoli i skupia się na powtarzalnych schematach więc oprócz kilku nowych postaci lub "niespodziewanych" zwrotów akcji raczej dużo nam nie oferuje to anime,jeśli natomiast mówimy o "Beck" jest to anime spokojne o muzyce w większej części lub jak kto woli o "problemach nastolatka który chce zostać wokalistą w zespolę" oglądało mi się przyjemnie to animę ale pod koniec już zaczyna nudzić więc cóż tutaj zależy kto co lubi.Jak dla mnie powinieneś zacząć właśnie od "Ergo Proxy".

Pozdrawiam

Tenshi

Nie zgadzam się co do tego, że w  phantom requiem for the phantom akcja rozgrywa się powoli. Od 6 czy tam 7 odcinka jak pojawia się pewien plot twist i na prawdę sporo się wówczas dzieje.Oczywiscie anime nie ma równego tempa, ale nie mozna powiedziec, że jest wolne jesli chodzi o rozgrywaną akcje. Przynajmniej moim zdaniem.

Opublikowano

Nie zgadzam się co do tego, że w  phantom requiem for the phantom akcja rozgrywa się powoli. Od 6 czy tam 7 odcinka jak pojawia się pewien plot twist i na prawdę sporo się wówczas dzieje.Oczywiscie anime nie ma równego tempa, ale nie mozna powiedziec, że jest wolne jesli chodzi o rozgrywaną akcje. Przynajmniej moim zdaniem.

Jak na 26 odcinków akcja o takiej tematyce długo się rozkręca przynajmniej dla mnie.Uważam to za ciekawe animę godne uwagi ale porównując je do Ergo Proxy które się również tutaj pojawiło i mają zbliżoną liczbę odcinków akcja w Ergo Proxy rozgrywa się szybciej. :) Wypowiadałem się ogólnie rzecz biorąc do tego tematu nie do ogółu. ;)

Opublikowano

Jak na 26 odcinków akcja o takiej tematyce długo się rozkręca przynajmniej dla mnie.Uważam to za ciekawe animę godne uwagi ale porównując je do Ergo Proxy które się również tutaj pojawiło i mają zbliżoną liczbę odcinków akcja w Ergo Proxy rozgrywa się szybciej. :) Wypowiadałem się ogólnie rzecz biorąc do tego tematu nie do ogółu. ;

Nie wiem, kwestia pewnie jakiegoś subiektywnego odbioru. Nie wiem jak wypada akcja w porównaniu do Ergo proxy, bo tego anime nie oglądałem. Ale ogólnie w phantom requiem for the phantom dużo sie dzieje, niekiedy az tak, że zatrzymywałem ekran, żeby jakoś poukładac sobie w głowie wydarzenia.
Opublikowano

Cóż tutaj przyznam racje Phantom jest jednym z tych trudnych anime i nie każdy jest w stanie je zrozumieć,jak pisałem o tym z "otaku" to większość pisała że jest to nudne anime bez fabuły ... no ale cóż o gustach się nie dyskutuje. :) Na pewno jest to anime godne uwagi. ;) Jeśli lubisz "trudne" anime polecam Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...