Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana sprzętu, porównanie kart

Stjudi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Chodzi za mną od dłuższego czasu nowy sprzęt, ale problem nie tkwi tutaj, a w sprzęcie, którego używam teraz. 
Głownie zastanawiają mnie rzeczy banalne, ale wolę zapytać również Was. 
Ciężko jest na tą chwilę znaleźć w internecie porównanie kart graficznych GF GTS 450 DDR3 1GB i GF GT630 DDR3 2GB. Głównie widzi się GTS'a, ale DDR5. Jeżeli możecie, prosiłbym o porównanie obu kart, za cholerę nie mogę dojść, która jest lepsza, chociaż odrobinkę. 

Zastanawiam się, która z kart graficznych będzie lepiej współpracowała z AMD Athlon II x2 270 3.4GHz. Procesor nie należy do najwydajniejszych, chociaż radzi sobie w stresujących sytuacjach. Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że w.w procesor będzie ograniczał GTS'a 450 DDR3, nie pozwoli tej karcie wykorzystać całości, którą posiada. 

Tutaj moje rozterki się nie kończą. Przemyślenia sięgają zenitu głupoty, ale czasami warto się odmóżdżyć. Moje zabawne pytania i myśli to prawie to, co przemyślenia i próby naszych polityków.

Posiadam Athlona II x2 270, ale do tego, w domowym kąciku, schowany leży Phenom II 4x 955. W obudowie zamontowana jest płyta główna Asus'a M5A78L-M LX DDR3, która posiada maksymalne TDP 95W. Phenom wykorzystuje TDP 125W, więc BIOS nie powinien pozwolić uruchomić systemu, a może jednak ktoś ma inne zdanie na ten temat, może ktoś spróbował takiego przejścia w praktyce. Chciałbym, żebyście wypowiedzieli się na temat montowania Phenoma w owej płycie. 

Zależy mi na poważnych odpowiedziach, na głupie pytania. Liczę na to, że znajdą się tutaj wyrozumiali miłośnicy IT.

https://www.facebook.com/Agar.ioPL.x/

Zapraszam na stronę Agar.io, która znajduje się na Facebook'u. Jedyny polski działający fanpejdż. 

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do polubienia! Myślę również nad założeniem kanału na YouTube!

Opublikowano

Oficjalnie ten Phenom nie jest wspierany przez Twoją płytę, jednak...może da się go uruchomić. Co prawda mogą występować przeróżne problemy, wyłączanie komputera, zaniżone taktowania procesora. Taka loteria. Jakbyś zamontował to raczej nie wybuchnie, ale na dłuższą metę taka zabawa nie ma sensu, bo nawet jeśli zadziała to i tak raczej w 100% nie wykorzysta swojego potencjału albo zwyczajnie upali marną sekcję zasilania na płycie.

Opublikowano

Wiecie, to takie głupkowate rozterki. Na nowy sprzęt chciałbym przeznaczyć mniej więcej 3.5 tysiąca złotych, ale tutaj nie o to chodzi. Głównie interesuje mnie Phenom na tej płycie. Chyba zaryzykuję i dla sprawy włożę ten procesor pod tą płytę. Sprzęt to już i tak przeżytek. :D

Co do kart graficznych, Ciasteczko uważasz, że GT 630 jest mniej wydajną kartą, osobiście też przeszło mi to przez myśl kilka razy, jednakowoż, poparłem to najprostszym programem GPU-Z. GTS 450 jest wydajniejszą kartą, ma tylko mniej pamięci o cały 1GB, co znika w mroku przy GT 630. 

Dalej nie znam odpowiedzi na temat GTS'a 450 i Athlona X2 270 3.4GHz, czy procesor będzie w stanie pozwolić na użycie całości zasobów karty graficznej? 

Zapraszam na stronę Agar.io, która znajduje się na Facebook'u. Jedyny polski działający fanpejdż. 

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do polubienia! Myślę również nad założeniem kanału na YouTube!

Opublikowano

Nie zrozumieliśmy się, ja te dwa procesory posiadam teraz, w domu. Co do sprzętu to złożę nowy :)

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo, ten Athlon ma dwa rdzenie natywne, także nie ma mowy o odblokowaniu dodatkowych. Jeżeli się mylę, popraw mnie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...