Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jackpot na tle prawa

ksantus12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego nie można? Strona jak strona, kto chce ten gra, kto nie chce ten nie gra ;)

Nie wiem kto mówi takie głupoty  ^^

Opublikowano

Witam,

Jak to jest z tym hazardem, 50% społeczeństwa pisze, że nie można robić takich stron.

50% społeczeństwa ;O

To byłą jakaś ogólnokrajowa ankieta na ten temat?

Opublikowano

Np. Niemcy, Francja..

­

...Polska :)

Polskie prawo ma wiele dziur. 

Skiny to przedmioty wirtualne i z nich sie nie rozliczysz tak więc nie są przedmiotem realnym a polskie prawo nie zakazuje hazardu przedmiotami wirtualnymi :)

­

sygnatura.png

Opublikowano

Dlaczego nie można? Strona jak strona, kto chce ten gra, kto nie chce ten nie gra ;)

Nie wiem kto mówi takie głupoty ^^

Nie wiem czemu ty też mówisz głupoty. Z maszynkami też można pograć ale nikt nie musi... Chociaż i tak odprowadzany jest podatek od maszyn. Raczej możesz robić. Poczytaj polskie prawo a nie zwalasz tak prostą rzecz na innych

Opublikowano

Nie wiem czemu ty też mówisz głupoty. Z maszynkami też można pograć ale nikt nie musi... Chociaż i tak odprowadzany jest podatek od maszyn. Raczej możesz robić. Poczytaj polskie prawo a nie zwalasz tak prostą rzecz na innych

Z Tobą wszystko ok? Nie wiem o co Ci chodzi człowieku ;) Po pierwsze, tak się wysłowiłeś, że mało mało z tego zrozumiałem. Po drugie, kto i co na kogo zwala?

Nowicjusz
Opublikowano

Mam zamiar założenia jackpota, oczywiście zacząłem od strony meritu czyli prawa.
Udałem się do zamiejscowionej w moim mieście Izby Celnej, aby dowiedzieć się jak otrzymać
zezwolenie, niestety tutaj nie jest tak łatwo, skrypt musi być przebadany i zabezpieczony aby właściciel nie mógł
wpływać na wynik losowania - jak to Pani nazwała przez "niezależne przedsiębiorstwo informatyczne"
Dodatkowo za zezwolenie rocznie płaci się spore sumy.

Skiny to przedmioty wirtualne i z nich sie nie rozliczysz tak więc nie są przedmiotem realnym a polskie prawo nie zakazuje hazardu przedmiotami wirtualnymi :)

Również tak myślałem, niestety odesłano mnie do ustawy o pojęciu gier hazardowych

Gra losowa charakteryzuje się tym, że wygranymipieniądze lub rzeczy, wynik w szczególności zależy od przypadku, a jej warunki określa regulamin. Hasłem kluczem jest tutaj przypadek. W takiej grze nie Wasze umiejętności, ale łut szczęścia decyduje o tym kto wygra, a więc jest to całkowicie niezależne od Was (pomijając trzymanie kciuków czy inne tego typu sprawy). Jedną z najbardziej znanych gier losowych jest loteria promocyjna. Jeżeli kupujecie napój, a pod nakrętką znajdujecie informację o wygranym tablecie – bierzecie udział właśnie w takiej loterii.

Pieniądz często zastępowany był żetonami itd., więc z tego co mi tłumaczono jest to nie do obejści i nie ma to znaczenia, że przedmiot jest wirtualny.

Dodatkowo trzeba pamiętać aby każdy serwis jackpota posiadał przed wejściem napis dotyczący dostępu tylko +18

Niechce mi się wierzyć w to, że tyle osób w PL ryzykuje sporymi konsekwencjami, może mają jakieś obejścia czy coś ??

Ps. Słabo to widzę z zagranicznymi serwerami, z tego co czytam to i tu mogą coś ruszyć

Uczestnictwo w zagranicznej grze losowej to nie sposób na uniknięcie kary
Kodeks karny skarbowy jasno stanowi, że odpowiedzialności karnej (w wysokości do 720 stawek dziennych) podlegają również osoby uczestniczące w zagranicznych grach losowych oraz zakładach wzajemnych, o ile ma to miejsce na terytorium Polski. Zwróćcie uwagę na to, że ustawodawca przewidział dużo wyższą karę dla osób, które korzystają z zagranicznych serwisów z grami hazardowymi (również legalnymi) niż za uczestnictwo w nielegalnych grach krajowych.

Jak ktoś ma jeszcze jakieś informacje, tzw. furtek proszę na pw.

Opublikowano

Z Tobą wszystko ok? Nie wiem o co Ci chodzi człowieku ;) Po pierwsze, tak się wysłowiłeś, że mało mało z tego zrozumiałem. Po drugie, kto i co na kogo zwala?

Wszystko dobrze dziękuję. Swój post napisales ze strona to strona kto chce gra kto nie to nie. Tak samo jest z automatami maszynkami do gry hazardowej. Niby automat to automat kto chce to gra kto nie chce to nie gra ale pomimo tego odprowadzają od tego podatek czy co tam. Zwala to autor tematu na innych żeby poszukali dowiedzieli się. Myślę że teraz zrozumiałeś skoro wtedy byłes tak słabo kapujący

Opublikowano

Ostatecznie zdania są podzielone :/ To może ktoś orientuje się ile by na mnie zawołali za taką stronę w razie czego ? (mam ukończone 16 lat, czyli prawnie odpowiadam za siebie)

Jak ty patrzysz na idiotów którzy piszą że hazard jest legalny to powodzenia...

Ostatnio sam byłem dowiedzieć się jak to jest z jackpotem.

Jeżeli ze strony można wygrać pieniadze(rzeczy) w systemie losowym = HAZARD.

Sam zamierzałem założyć stronę na podobe jackpota ale za punkty ktore mozna wykupic poprzez przelew/sms.

Do tego trzeba miec działalnosć gospodarczą, ale to chyba każdy wie :)

To nie jest problem, największy jest z prawem, ponieważ musisz mieć zezwolenie na hazard.

"Najwyższa kara sięga milionów złotych"

Art. 109.

Kto uczestniczy w grze losowej, zakładzie wzajemnym, grze na automacie, urządzonych

lub prowadzonych wbrew przepisom ustawy lub warunkom koncesji lub zezwolenia,

podlega karze grzywny do 120 stawek dziennych.

Art. 110.

Kto, nie będąc do tego uprawnionym, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej trudni

się sprzedażą losów lub innych dowodów udziału w grze losowej, zakładzie wzajemnym

lub grze na automacie,

podlega karze grzywny do 360 stawek dziennych albo karze ograniczenia

wolności, albo obu tym karom łącznie.

Art. 110a.

§ 1. Kto, wbrew przepisom ustawy, zleca lub prowadzi reklamę lub promocję gier

cylindrycznych, gier w karty, gier w kości, zakładów wzajemnych lub gier na

automatach, umieszcza reklamę takich gier lub zakładów lub informuje o sponsorowaniu

przez podmiot prowadzący działalność w zakresie takich gier lub

zakładów,

podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych.

§ 3. Ustalając stawkę dzienną, sąd bierze pod uwagę dochody sprawcy, jego warunki osobiste, rodzinne, stosunki majątkowe i możliwości zarobkowe; stawka dzienna nie może być niższa od 10 złotych, ani też przekraczać 2.000 złotych.

A zezwolenie( i inne rzeczy) będzie cię kosztowało grubo ponad kilkaset tysięcy złoty, odpowiedni skrypt(nie ruskie gówna), zezwolenie, działalność gospodarcza.

Art. 69. Wysokość opłat za udzielenia koncesji lub zezwolenia

1. Opłata za udzielenie:

1) koncesji na prowadzenie kasyna gry wynosi 32 000% kwoty bazowej;

2) zezwolenia na prowadzenie salonu gry bingo pieniężne wynosi 5.500% kwoty bazowej;

3) zezwolenia na urządzanie zakładów wzajemnych wynosi 2 000% kwoty bazowej oraz dodatkowo:

a) za każdy punkt przyjmowania zakładów wzajemnych – 50% kwoty bazowej,

B) za urządzanie zakładów wzajemnych przez sieć Internet – 2 000% kwoty bazowej,

c) za każdą stronę internetową wykorzystywaną do urządzania zakładów wzajemnych – 5 000% kwoty bazowej;

4) zezwolenia na urządzanie loterii fantowej albo gry bingo fantowe wynosi 100 % kwoty bazowej, a gdy zezwolenie dotyczy gier urządzanych na obszarze jednego województwa - 50% kwoty bazowej;

5) zezwolenia na urządzanie loterii promocyjnej albo loterii audioteksowej wynosi 10 % wartości puli nagród, jednak nie mniej niż 50% kwoty bazowej;

6) zezwolenia na urządzanie turnieju gry pokera wynosi 100% kwoty bazowej.

2. Opłata egzaminacyjna wynosi:

1) dla stanowisk lub funkcji, z którymi wiąże się obowiązek nadzorowania gier hazardowych:

a) dyrektora i zastępcy dyrektora - 100 % kwoty bazowej,

B) kierownika i zastępcy kierownika - 65% kwoty bazowej,

c) inspektora w ośrodku gier i osoby nadzorującej grę telebingo - 55% kwoty bazowej,

d) kasjera stołu, osoby nadzorującej loterię fantową, grę bingo fantowe, loterię promocyjną lub loterię audioteksową - 50% kwoty bazowej,

e) innych stanowisk lub funkcji niż wymienione w lit. a-d - 100% kwoty bazowej;

2) dla stanowisk lub funkcji, z którymi wiąże się obowiązek bezpośredniego prowadzenia gry hazardowej:

a) osoby bezpośrednio prowadzącej grę, obsługującej automaty lub urządzenia do gier, z wyłączeniem obsługi technicznej – 20% kwoty bazowej,

B) innych stanowisk lub funkcji, niż wymienione w lit. a - 100% kwoty bazowej.

3. Opłata za wydanie świadectwa zawodowego wynosi 15% kwoty bazowej.

4. Opłaty zaokrągla się do pełnego złotego w ten sposób, że kwoty wynoszące mniej niż 50 groszy pomija się, a kwoty wynoszące 50 groszy i więcej podwyższa się do pełnych złotych.

Śmiało mogę powiedzieć, że NIKT w Polsce nie prowadzi legalnego kasyna(JackPot), ponieważ jkoszt to kilkaset tysięcy złotych.

Tutaj nikt i tak Ci nic nie zrobie, ponieważ zobacz ile jest JP i co? Zamykają moze?

Kup VPS'a i hosting na zagranicznym hostingu, np: z Rosji :P

Ale gdy znajdzie się "skurwiel" który pójdzie na Policję, łatwo będzie można dojść do ciebie :)

A karę jaką dostaniesz to najmniej kilkadziesiąt tysięcy złotych :)

Więc odradzam takie zabawy mając 16 lat.

A poza tym nie sądzę, że znasz sposoby promocji i wynajmiesz firme pod SEO i markieting strony :)

Opublikowano

"Więc odradzam takie zabawy mając 16 lat.

A poza tym nie sądzę, że znasz sposoby promocji i wynajmiesz firme pod SEO i markieting strony :)"

popieram.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...