Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytanek

hubert231231231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie powiem, że mam:

-KV3 (którym raz dobre wyniki robie, a raz po prostu wkurza mnie niemożliwie, kapryśny czołg z dobrym pancerzem i kiepską mobilnościa)

-T67 (bardzo dobrze mi się nim gra)

-arta tier 3, której nazwy nawet nie pamiętam (robiona na tier 4 do misji)

-Type 95 (nie wiem czy dobrą nazwę podałem ale expie sobie japońskie HT i dzisiaj jeszcze będę miał wyexpionego O-I exp, bo zostało 2k expa) 

Mam do dyspozycji około 1,2 mln póki co.

1)Czy IS-3 jest OP czołgiem na 8 tierze? Pytam się, bo zdecydowanie większość bitw na KV3 mam na VIII tierze. Naprawdę rzadko się zdarza żeby nie było tam IS-3. Mnóstwo osób nim gra i właśnie z tym czołgiem mam największe problemy. Daję radę nawet coś tam przebić na IX i na innych VIII ale IS-3 jest dla mnie nie do ogarnięcia. Dodatkowo warto wspomnieć, że prawie nigdy dobrych wyników nie robią tymi IS-3.

2)Czy zostawiać T67 czy jednak robić hellcata? Potrzebuję tier VI z dobrą załogą na twierdzę (próbowałem zrobić cromwella ale powiem, że te LT przed nim to jakaś porażka i ewentualnie za wolne go kiedyś zrobię). Hellcat podobno miał nerfa i nie jest już taki świetny na swoich tierach jak T67. Warto wspomnieć, że T67 to też moja zarabiaczka kasy, bo nie mam premium czołgów. Jak mówicie: Hellcat nadal utrzymuje dobry poziom i będzie się nim przyjemnie zarabiało jak T67 czy jednak zostawiać T67 i na twierdze zrobić O-I? 

3)Jeśli chodzi o misje na stuga IV to z misji na ciężkie czołgi i na niszczyciele zostały mi tylko dwie misje. Ostatni questy na HT jest do ogarnięcia na KV3 ale ostatni dla TD jest zbyt ciężki chyba dla T67 (3k dmg na T67 jest do ogarnięcia ale ja nie wiem czy dam radę, bo jednak nowym graczem jestem). Zrobiłbym Hetzerem ale na 4 tierze cieżko o takie dmg, a na wyższych hetzer tak nie wymiata. Wniosek taki, że muszę postarać się o TD na wyższym tierze. Pytanie takie, który TD (nie premium) da radę bez większych problemów 3k dmg zrobić na jak najniższym tierze (tzn czy jest taki na 4, jak nie to na 5, a jak nie to na 6)?  (wiem, że to zależy od umiejętności ale co innego jak TD ma 700 dmg na strzał i dobrą pene, a o innego jak ma 200 dmg)

4)Jaki MT na misje do stuga IV z jak najmniejszym tierem? Matilda da radę? 

5)To samo pytanie odnośnie LT.

O arty się nie pytam, bo póki co nie potrafię nimi robić dobrych wyników więc misji i tak za dużo nimi nie zrobię. Proszę o wyrozumiałość, bo mam tylko troszkę ponad 1200 bitew. 

Opublikowano

Tą misje możesz spokojnie na Hellcat zrobić wystarczy grać nim z głową jak zresztą każdym czołgiem. Niby dostał tego nerfa, ale nadal jest mobilny z dobrą deprechą i działem, jeżeli lubisz grać TD'kami z dobrą depresją działa i dobrymi działami to linia jest ok. Tak jak kolega wyżej napisał najłatwiej zrobić tą misje na SU-100 bo jednak to działa robi sieczke. T67 spoko czołg chociaż do misji raczej ci się nie przyda bo cieżko by tam było zrobić 3k a po drugie amunicja na to niezbyt pozwala bo jest jej mało... Czy IS-3 jest op czołgiem? No nie wiem, jest poprostu dobry daje rade nawet jak go rzuci na X. Raz się zdarzy bitwa że pocisk leci tam gdzie chcesz i odbija strzały których nie powinien, a raz na odwrót....

Co do tych misji, ja wszystkie misje na STUG IV zrobiłem na T-34-85 i to samo ci polecam lub Cromwella... Co do misji na lekkich, bezapelacyjnie AMX ELC, nim zrobisz każdą misje od STUG'a po T28 HTC.... A co do twierdzy, to OI nie jest zły, ale jednak Cromwell i T37 górują na twierdzach.

signature.png

Opublikowano

1) IS 3 Wymaxowany to ostra kosa, jest dobry, można kątować nawet przy 9/10 tierach, działo i penetracja też sie dobrze sprawuje.

2) Faktycznie hellcat został znerfiony, ale to dalej dobry TD. Zrób sobie go dla porównania z T67

3) Ja zrobiłem tą misje ISU 152 ( 8 tier ). Penetracji +250 DMG koło 700+ , przeładowanie jakieś 14 s, mówie oczywiście o wymaxowanym ;) 4 strzały i masz zrobione

4) W 13/14 misji musisz łącznie z plutonem 3 k dmg nabić, więc wątpie żebyś takimi matildami zrobił. Musiałaby to być bitwa na Asa pancernego dla całego plutonu. T 34/85 lub T34 minimum wg mnie.

5) LT - Chaffee lub ELC rób, najlepsze LT bez gadania

Opublikowano

Na wstępie powiem, że mam:

-KV3 (którym raz dobre wyniki robie, a raz po prostu wkurza mnie niemożliwie, kapryśny czołg z dobrym pancerzem i kiepską mobilnościa)

-T67 (bardzo dobrze mi się nim gra)

-arta tier 3, której nazwy nawet nie pamiętam (robiona na tier 4 do misji)

-Type 95 (nie wiem czy dobrą nazwę podałem ale expie sobie japońskie HT i dzisiaj jeszcze będę miał wyexpionego O-I exp, bo zostało 2k expa) 

Mam do dyspozycji około 1,2 mln póki co.

1)Czy IS-3 jest OP czołgiem na 8 tierze? Pytam się, bo zdecydowanie większość bitw na KV3 mam na VIII tierze. Naprawdę rzadko się zdarza żeby nie było tam IS-3. Mnóstwo osób nim gra i właśnie z tym czołgiem mam największe problemy. Daję radę nawet coś tam przebić na IX i na innych VIII ale IS-3 jest dla mnie nie do ogarnięcia. Dodatkowo warto wspomnieć, że prawie nigdy dobrych wyników nie robią tymi IS-3.

2)Czy zostawiać T67 czy jednak robić hellcata? Potrzebuję tier VI z dobrą załogą na twierdzę (próbowałem zrobić cromwella ale powiem, że te LT przed nim to jakaś porażka i ewentualnie za wolne go kiedyś zrobię). Hellcat podobno miał nerfa i nie jest już taki świetny na swoich tierach jak T67. Warto wspomnieć, że T67 to też moja zarabiaczka kasy, bo nie mam premium czołgów. Jak mówicie: Hellcat nadal utrzymuje dobry poziom i będzie się nim przyjemnie zarabiało jak T67 czy jednak zostawiać T67 i na twierdze zrobić O-I? 

3)Jeśli chodzi o misje na stuga IV to z misji na ciężkie czołgi i na niszczyciele zostały mi tylko dwie misje. Ostatni questy na HT jest do ogarnięcia na KV3 ale ostatni dla TD jest zbyt ciężki chyba dla T67 (3k dmg na T67 jest do ogarnięcia ale ja nie wiem czy dam radę, bo jednak nowym graczem jestem). Zrobiłbym Hetzerem ale na 4 tierze cieżko o takie dmg, a na wyższych hetzer tak nie wymiata. Wniosek taki, że muszę postarać się o TD na wyższym tierze. Pytanie takie, który TD (nie premium) da radę bez większych problemów 3k dmg zrobić na jak najniższym tierze (tzn czy jest taki na 4, jak nie to na 5, a jak nie to na 6)?  (wiem, że to zależy od umiejętności ale co innego jak TD ma 700 dmg na strzał i dobrą pene, a o innego jak ma 200 dmg)

4)Jaki MT na misje do stuga IV z jak najmniejszym tierem? Matilda da radę? 

5)To samo pytanie odnośnie LT.

O arty się nie pytam, bo póki co nie potrafię nimi robić dobrych wyników więc misji i tak za dużo nimi nie zrobię. Proszę o wyrozumiałość, bo mam tylko troszkę ponad 1200 bitew. 

1) IS-3 nie jest OP, jak się zna WS można łatwo go pokonać, ten czołg dobrze się nadaje na Drużynówki itd. Fakt, dużo osób go bierze, bo nie mniej jednak jego pancerz czasami jest magiczny, działo celne.

2) Hellcat dostał nerfa, na starym koncie po nerfie już nim nie grałam, bo nie było sensu. Zostaw sobie T67. A pytanie czy na twierdze O-I to ci nie odpowiem, bo nie robiłam tych czołgów jeszcze i jakoś nie zamierzam. 

3) 3K dmg zrobisz bez problemu już na VI tierze, bo wątpię aby ci się udało na niższym ;). Polecam ISU-152 ;), nawet z trolem.

4) MT ... polecam T-34-85

5) Jeżeli chodzi, o LT to Chaffee.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...