Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podłączenie dwóch głośników

SeInRe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam pytanie. Czy da się połączyć głośniki i kolumnę tak aby grały razem? Podłączyłem z przodu i stylu ale gra tylko jedno. Mam też jakiś program Realtek HD czy coś takiego.

Opublikowano

Tam masz opcje żeby włączyć przedni panel. 

Nie widze zabardzo tego. Klikam na panel tylni i przedni ale one sie tylko przelaczaja miedzy soba. A ja chchiałbym  podlaczyc je wszystkie i zeby graly razem.

Opublikowano

Ja na Realteku miałem tak, że dwa na raz mogłem uruchomić
Sprawdź dokładnie. Tam gdzieś małe okienko powinno być, że się zaznacza prace dwóch paneli na raz

banner.jpg

Opublikowano

Jak nie widzisz ?? Jeśli masz jak byk widoczne że  stereo ustawione to jak ma dawać więcej kanałów skoro ma tylko dwa ? 

Po zmianie powinno być wyraźnie pokazane które TYLNE gniazdo będzie aktywne dodatkowo. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Z tyłu mam 3. Linowe mikro i głośniki/słuchawki. Z przodu tez mam wejścia mikro i słuchawki/głośniki. A ja chcę podłączyć tylne i przednie wejście żeby moje kolumny z głośnikami grały wspólnie.

Opublikowano

Myśląc logicznie to chyba zrozumiałe że musisz mieć ustawione co innego niż STEREO które ma tylko dwa kanały ! 

To że ty chcesz z tyłu i z przodu podłączyć to nie jest ważne, podłączysz tak jak karta umożliwia a nie na twoje widzimisię. 

Zwykle gniazdo z tyłu słuchawki/głośnik to to samo gniazdo co z przodu, może działać tylko jedno z nich nie obydwa na raz. Włączysz przód nie działa tył. 

Załączając inny tryb karty pod wejściami  liniowym albo aux ma się DODATKOWE wyjście dźwięku na 3 i 4 kanał, czasami jeszcze na innym gnieździe na 5 kanał i więcej do nawet 9 kanałów. 

Opublikowano

Gdybym wiedział to bym nie prosił o pomoc. Z tego co mi przedstawiłeś sytuacje to muszę kupić rozgałęźnik. Lub karte dzwiekową jakąś. Dobra dzieki za pomoc. Temat do zamkniecia.

Opublikowano

Cały czas ci mówię : przełącz na coś innego niż stereo , podłącz sobie pod przód jedne głośniki  a drugie pod TYŁ aux albo liniowe, może mikrofon. 

Chyba że się nie da i masz prostą kartę stereo tylko to kup ten rozgałęźnik 

krotki-rozgaleznik-wtyk-mini-jack-3-5mm-

Opublikowano

Temat rozwiązany. Dzięki za pomoc. Dałem w programie stereo i pod przedni podpiolem głośniki i gdy piszę by zatwierdzić zminimalizowalem i działa. Gdy zatwiedze kolumny nie dzialaja. Dzięki za pomoc temat rozwiązany i do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...