Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące płatności serwera Minecraft.

DeLajt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kieruję tutaj pytanko głównie do właścicieli większych serwerów. Jak wygląda zarabianie na serwerze minecraft od strony prawnej?

Załóżmy że chcę założyć konto na dotpayu / homepay ( premium sms ) i prowadzić ItemShop na mojej stronie. I załóżmy że co msc. przelewałbym pieniążki na moje konto bankowe ( mam +18 lat). Wiem że podatek dochodowy trzeba zapłacić chyba od 3000 zł coś koło tego, lecz czy poza tym trzeba coś jeszcze płacić lub składać jakieś zeznania podatkowe? I jak się ma sprawa jeśli normalnie pracuję i co miesiąc wypłata wpływa na moje konto, pity odprowadzam od pensji osobno a serwa osobno czy wszystko jest razem liczone? 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Wszystko piszę w regulaminie danego serwisu usług premium SmS.

W ogóle polecam ci zrobić konto na serwisie ProfitSmS

Jest to serwis usług SmS Premium

Nie trzeba podawać tam żadnych danych tylko:

Imię,Nazwisko,Miejsce Zamieszkania,Ulica,Kod pocztowy,Numer rachunku bankowego

A co najlepsze jest za darmo

4.png

Opublikowano

ProfitSmS pozwala na wypłacanie pieniędzy bodajże co miesiąc lub póltora.. Polecam microsms, jest to niestara firma która ma bardzo fajne mozliwosci.

A ogólnie to DotPay,homepay... Nic więcej nie trzeba aby zarabiac. Robisz sklep (np. controlcraft, czy cos...) podpinasz pod tą strone i tyle.

Opublikowano

Jeśli chodzi o Homepay Co miesiac drkujesz umowe o dzieło i wysyłasz do nich później dostajesz wysplate, jesli chodzi o podatek dostajesz od nich pit do wydrukowania i zeznania pdoatkowego nic nie płacisz podatek odprowadzają za Cb. Towje zadanie to tylko na koniec roku wydrukwoać pit i tyle :P

Opublikowano

@raxon w końcu odpowiedź na jaką czekałem.. Jeszcze jedna sprawa co znajduję się na tej umowie? I ten pit na koniec roku jest dostępny na ich stronie i czy mogę liczyć na jakieś informacje na ten temat od nich? ;) 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

@DeLajt Pit po prostu pobierasz jest on ju zwypełniony etc  po prostu dostajesz liste 

1jwsrw.jpg

Co do umowy jest o zwykła umowa na zlecenie dzięki temu ty jesteś jakby wykonawcą zlecenia od nich i za wykonaną prace otrzymujesz zapłate, dokłądnie masz informacje "Prosimy o wydrukowanie rachunku (x1), umowy (x2) oraz raportu (x1) i przesłanie trzech podpisanych dokumentów na adres korespondencyjny Homepay:"

czyli drukujesz 1 rachunek 2x umowę i 1x raport samo sie generuje każdego 7 dnia miesiąca, podpisujesz każde, wysylasz i czekasz na wypłate :D

Ogolnei polecam jest wszystko super support także nawet % większy można z nimi wynegocjować :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...