Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące ramów do CS:GO

warzecha0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Posiadam laptop Packard Bell Entf71BM

Specyfikacja Laptopa:

Procesor:

Intel Celeron N2830 (2 rdzenie / 2 wątki)  ,  2,16-2,41 GHz

Ram:

2GB DDR3 1333MHz , 1 bank pamięci (maxymalnie 8 GB wg producenta) Single channel

Karta Graficzna:

Intel HD graphics , Bay-Trail , 313-750Mhz (rdzeń) Gen7 , Valleyview

Aktualnie posiadam 2 GB ramu  , wszystko na low , ultra low (włączone wykorzystywanie wszystkich rdzeni) mam ~60 fps ze spadkami,

I mam  do was pytanie , czy jeśli zmienie ramy z 2 GB do 8GB (czy da rade 8 gb 1666MHz ?) to w CSie bede miec wiecej FPSów ? z tego co wiem zintegrowana karta graficzna  pobiera z RAMu.

Opublikowano

To zależy od płyty głownej, to ona ci mówi ile możesz mieć Mhz. Poza tym Ram dużo nie pomagają w CS, 4 GB starczy tak naprawdę.

banner.jpg

Opublikowano

Nie wydaje mi się, żeby ta płyta obsługiwała więcej niż 1333 MHz.

Tak, zintegrowana karta graficzna korzysta z RAM'u, dlatego jeżeli będziesz miał 8GB, to wpłynie na wydajność podczas gry. W jakim stopniu? Nie wiem, ale na pewno nie zaszkodzi.

Opublikowano

Nie wydaje mi się, żeby ta płyta obsługiwała więcej niż 1333 MHz.

Tak, zintegrowana karta graficzna korzysta z RAM'u, dlatego jeżeli będziesz miał 8GB, to wpłynie na wydajność podczas gry. W jakim stopniu? Nie wiem, ale na pewno nie zaszkodzi.

Po nazwie już wiesz co obsługuje, nieźle ;)

Co do ram to możesz do 1333 Mhz :)

Max. 8GB

banner.jpg

Opublikowano

Po nazwie już wiesz co obsługuje, nieźle ;)

Co do ram to możesz do 1333 Mhz :)

Max. 8GB

Po pierwsze, widzę, że czytanie ze zrozumieniem kuleje, dlatego też Cię uświadomię. Otóż zauważyłem, że nie dostrzegasz różnicy między "wydaje mi się" a "jestem pewny".

Po drugie, nie odpowiadam na pałę (tak jak zapewne robisz to Ty), zanim cokolwiek napiszę, dla pewności sprawdzam wiarygodność informacji na różnych stronach, żeby nie wprowadzić kogoś w błąd.

Po trzecie, jako że jest to laptop przeznaczony głównie do pracy, a nie do gier, wątpię, żeby sprzedawali go z płytą główną obsługującą większe taktowanie pamięci od tej, która jest w nim zamontowana fabrycznie.

Mam nadzieję, że rozwiałem wszystkie Twoje wątpliwości, z problemami włącznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...