Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak usunąć ślizgające się pojazdy w Snow Modzie do EFLC?

MajkelProPlayer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuję pomocy związanej z modyfikacją do GTA EFLC pt. "Snow Mod 2.0". Po zainstalowaniu moda fajnie się bawiłem, widząc same wypadki na drogach xD. Lecz mi się to znudziło. Chcę żeby znikło zjawisko ślizgania się pojazdów i tych stłuczek. Próbowałem podmieniać plik "handling.dat" w [Common>Data] ale to nic nie daje. Czuję, że na pewno da się coś zrobić tylko ja nie umiem. Proszę o poradę. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Handling odpowiada za kolizje, wiec podmienienie go nic nie da. Podeslij nam liste wszystkich plikow z modyfikacji (tych z folderow tez). ;)

Opublikowano

­Kompletnie nic nie widac, wypisz nazwy plikow i folderow w ktorych sie znajduja. Wklej tez zawartosc pliku "readme". ;)

Opublikowano

readme:

******** GTA IV Snow Mod v2.0 ********

** CREDITS **

Jumbo0:     Original maker of the GTA IV Snow Mod v1.0 v1.1 and v2.0.
 gr8man:    Maker of the renewed snowfall and he created the dynamic tracks cars make in the snow.
 Jantsu92:     Edited the sounds, so you can't hear the skidding tyres, rainfall,... .

** WHAT'S NEW IN V2.0 **

- Cars make dynamic snow tracks, what makes it way more realistic
- No leaves anymore on the trees
- Real snowfall
- Removed "rainy shine" when it's snowing
- Road barriers covered in snow
- Completly new handling, way more realistic and fun
- Some bugfixes, places that weren't covered in snow are covered now
- Improved visualsettings

** INSTALLATION **

THIS VERSION INCLUDES EVERYTHING!(v1.0 v1.1 and v2.0) SO NO OTHER DOWNLOADS ARE REQUIRED!
We're gonna replace a lot of files, so I recommend that you backup your files before installing the mod, so you can return to "non-snowmod" mode whenever you want to.
FOllow these steps to install this snowmod.

1) Copy and past all the files in the correspondending maps from the ZIP to your computer.
   NOTE: You can choose between 4 'materials' files. The v1.0 file (unedited) or 3 'ice' files, you can choose 3 types of slippery roads, light, moderate and heavy. Choose the one you like and rename it to 'materials'.
2) Open Spark IV and go to GTA IV -> pc -> audio -> Sfx -> resident.rpf and import the files from the 'Audio' folder from the ZIP archieve.
3) When you're still in Spark IV, scroll all the way down to the bottom to 'textures' and import 'fx_rain' and 'fxprojtex' and save.

IF SOMETHING IS NOT CLEAR, PLEASE WATCH THE TUTORIAL FOR THE INSTALLATION ON YOUTUBE!

** SUPPORT **

For further info or if you have questions I suggest you go to the Snow Mod topic on GTAForums.com at this link:

http://www.gtaforums.com/index.php?s=4eac3962a33aa1bae7236d96238a933c&showtopic=434006

You can also email to [email protected]<script data-cfhash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script>

PLIKI:

Common > Data > effects > vehicleFx.dat

materials > materials.dat

handling.dat

PC > Data > Cdimages > gtxd.img

Effects > gtaRainEmitter.xml, gtaRainRender.xml, gtaStormEmitter.xml, gtaStormRender.xml

Maps > east, jersey, manhat, props

Timecyc.dat

PC > Models > cdimages > vehicles.img

Textures > fx_rain.wtd, fxprojtex.wtd, loadingscreens.wtd

Audio > EXTRAS.invaud, WHEEL_LOOPS.invaud

[PLIKI Z FOLDERU "AUDIO" MUSIAŁEM INSTALOWAĆ PROGRAMEM SPARKIV!]

Opublikowano

­Jesli zmiany w handlingu nic nie daly to sprobuj usunac vehicleFX.dat ;) Mimo to ten efekt na 80% znajduje sie w handlingu.

Opublikowano

Usunąłem vehicleFx.dat i gra się nie chciała załadować. Więc poszukałem na internecie tego pliku i jest on wymagany, żeby gra ruszyła (jest w oryginalnych plikach-bakcup) dodatkowo podmieniłem handling na oryginalny i ciągle GTA się nie uruchamia tzn. widać ten ekran ładowania i muzykę i trwa to w nieskończoność. Mam nadzieję, że jest jeszcze jakieś wyjście? .. :(

Opublikowano

­Jesli gra nie dziala to modyfikacja wymaga wszystkich plikow. Jezeli to co napisalem nie pomoglo to jedynym wyjsciem bedzie edytowanie handlingu, ale i wtedy moze wystepowac ten blad. Nic innego raczej nie zrobimy. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...