Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe specjalizacje

N7Reny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W nowych specjalizacjach pojawiła się jedna która mnie zainteresowała, ta która pozwala nam zwiększyć limit skrócenia czasu odnowienia o 5%. Opłaca się ją brać do postaci takich jak Riven ? Te 5% naprawdę da  dużo?

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Nie warto na Riven, bo tracisz ostatnią specjalizację 'Favor', która wzmacnia auto-attacki po użyciu umiejętności/zaatakowaniu. Ogólnie to jak idziesz w to drzewo, to można wziąć ta masterke.

Opublikowano

Na riven dobrze jest mieć te 40%... ale u niej zdolności regenerują się w okolicy 5 do 15 sekund + ult

więc dodatkowe 5% nic nie zmieni... ale ma to duże znaczenie kiedy gramy np. Supportami czy też postaciami

które mają zdolności regenerujące się dość długo ;x...

nie ma sensu tym bardziej brać tego na Ez-a którego zdolności regenerują się kilka sekund a R może być przyśpieszone przez Q :P

co do udyra... nie polacałbym ci tego na nim ;x...

jego zdolności też regenerują się strasznie szybko... tym bardziej że jeśli chcemy np. uzyskać 5% z 5sekund możemy to zrobić poprzez

5x5=25 i przestawić przecinek o 2 pozycje w lewo... wychodzi nam 0,25

tyle czasu oszczędzimy na każdej regeneracji zdolności jeśli naturalnie ma ona 5 sekund ;x

w sumie znając cd zdolności możesz obliczyć sam czy te 5% się opłaca :P

W przypadku Riven będzie to ( CD zdolności na 1 LVL-u !!! )

Standardowo                Z 5% dodatkowego CDR

Q   13 sekund                               12 s + 350 ms ( 12 s )

W   11 sekund                               10 s + 450 ms ( 10 s )

E   10 sekund                                9  s + 500 ms ( 10 s )

R   130 sekund                              124 s + 500 ms ( 125 s )

Sam możesz ocenić czy opłaca się tego używać ;x w przypadku kiedy CD jest z przecinkiem zaokrągla się wynik...

zaokrąglanie polega na tym że jeśli pozycja do której zaokrąglamy jest większa lub równa 5 podnosimy kolejną pozycję jeśli mniejsza obniżamy

mając zwiększony limit CDR oszczędzasz 5 sekund na ulta

Opublikowano

Specjaliści pierdolą od rzeczy jak zwykle na tym forum. Riven/Zed/Ekko całkiem sprawnie z 45% CDR, niedawno Riven z 45% CDR ugrałem mecz 20/7, opłaca się to brać ;) I nic nie tracisz.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Specjaliści pierdolą od rzeczy jak zwykle na tym forum. Riven/Zed/Ekko całkiem sprawnie z 45% CDR, niedawno Riven z 45% CDR ugrałem mecz 20/7, opłaca się to brać ;) I nic nie tracisz.

Nie ma najmniejszego sensu brać 5% więcej CDR na Riven, czy nawe Zedzie, bo favor przy 10 stackach mniej więcej na 16 lvlu zwiększa obrażenia auto-ataków przeciwko bohaterom o około 80-90, co jest ogromną ilością, kiedy gramy właśnie Riven. Widzę, że taki z CIebie specjalista, że z 45% CDR siedzisz w silverze.

Opublikowano

Bo prawda jest taka, że jak grasz dobrze to skończysz mecz z statystykami takimi albo jeszcze lepszymi nawet bez masterek.

Ja osobiście próbowałem oba warianty i na obu byłem w stanie wygrać linię, ale wydaje mi się, że pakowanie punktów w drzewko, które może zapewnić Ci dodatkowe 5 % cd, jest średnio opłacalne.

Te 5 % to naprawdę niewiele, a żeby to uzyskać trzeba zrezygnować z dużej ilości bonusów do ofensywy.

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...