Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Owari no Seraph: Nagoya Kessen-hen - wrażenia po 7 odc.

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

edit. Pan i władca mi zmienił nazwę tematu... znowu ;_; W ostrzeżeniu wcześniejszym podałeś coś takiego: ,,A jak wpiszesz samą nazwę bajki, każdy będzie wiedział, o co chodzi" Tutaj jest wpisane jak się nazywa bajka i co? Nie jest to opis - przedstawienie anime, ale to co jest do 7 odcinka - moje wrażenia.  i co? xD Nie wiadomo do końca o co chodzi. Inne tematy jakoś mogły tak mieć, im też zmień opis tematu i podawaj ostrzeżenia facet. Jakby co nie mam bólu dupy wielkiego o takie głupoty (dobrze, że póki co bez %) Równie dobrze możesz otworzyć temat z szukaniem anime, tak jak było kiedyś. Teraz nie jest najgorzej, ale wtedy też było dobrze, nikt się nie skarżył. 

Silver zaszalał tym razem. Obejrzał 7 odcinek ..... po angielsku­   Brawo Ja ;)

Co mi się w nim podobało? 
+ Soundtrack (ten sam dodawany do praktycznie każdej sceny walki, ale co tam. Mi się bardzo podoba xD)
+/- niestety tylko jeden moment walki

Crowley bierze Gurena i uderza nim w Shinya'e

chociaż moment jak wcześniej sztywno spadał

Shinya

niezbyt mi się podobało. 

Nie wiem jak Wam, ale mi się podoba ta hierarchia. Co do szlachciców jak i tej organizacji, która walczy z wampirami. 
Fajnie jakby na końcu była jakaś epicka walka, rzecz jasna z ładną animacją. W niej mogliby wziąć udział: Guren, Kureto, Krul, Ferid, Mika, Yuu... ktoś z nich. Może Kureto vs Krul  albo jakaś z*******a technika w wykonaniu Yuu, wszyscy stoją i się boją xD - trochę byłoby to oklepane, ale ....(to Kureto vs Krul mogłoby być nawet lepsze niż jakaś technika nowa Yuu)

Porównując 1 i 2 sezon
1 sezon - zdecydowanie lepszy OP, ED, zarąbisty 1 odcinek - mowa tutaj o jego zakończeniu, dramat i te sprawy oraz końcówka i ta czarna maź Yuu <3
2 sezon - świetny soundtrack, trochę lepsza animacja, więcej walk, jakoś to się wszystko rozkręca

Kreska w obu sezonach jest taka sobie/ładna. Nie mam do nich zastrzeżeń. Postacie ogólnie też mi się podobają, ich charaktery. Mika x Yuu - no to akurat dla dziewczyn, ale bez przesady. Czytając niektóre komentarze, boże... co za psycho ,,Otaku" gimbusiary xD
Fabuła w tej bajce jakaś jest, potencjał też, szkoda tylko, że nie wykorzystany na maxa.

2 sezon to: 7,5-8/10  na chwilę obecną

To co zostało tutaj przez mnie napisane, jest to tylko moje  zdanie - wolę napisać, żeby później ktoś nie miał bólu dupy o coś. Dziękuję za uwagę :P

Opublikowano

Zmieniłem tytuł, bo nie będziemy zakładać oddzielnych tematów dla każdego odcinka. Bez przesady. Jeden na całość wystarczy.

Imo w tej bajce tylko muzyka jest dobra, reszta to moekrap i drama bez większej fabuły. No są te walki, ale nic poza nimi anime nie ma do zaoferowania. Nawet cycków. Są dużo lepsze pozycje. Ogólnie nie polecam.

edit. Pan i władca mi zmienił nazwę tematu... znowu ;_; W ostrzeżeniu wcześniejszym podałeś coś takiego: ,,A jak wpiszesz samą nazwę bajki, każdy będzie wiedział, o co chodzi" Tutaj jest wpisane jak się nazywa bajka i co? Nie jest to opis - przedstawienie anime, ale to co jest do 7 odcinka - moje wrażenia.  i co? xD Nie wiadomo do końca o co chodzi. Inne tematy jakoś mogły tak mieć, im też zmień opis tematu i podawaj ostrzeżenia facet. Jakby co nie mam bólu dupy wielkiego o takie głupoty (dobrze, że póki co bez %) Równie dobrze możesz otworzyć temat z szukaniem anime, tak jak było kiedyś. Teraz nie jest najgorzej, ale wtedy też było dobrze, nikt się nie skarżył. 

Odwołania na pw. Wyjaśnij, o co ci chodzi normalnym tonem, a może dojdziemy do porozumienia.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Jeszcze tego by brakowało. Prawie jak w Highschool. Wojna, inwazja, dramat....ale co tam. Wpieprzmy cycki kutwa większe od głowy... czy były większe od głowy nie wiem, ale na pewno w miarę duże. Bez przesady. Dobrze, że ich tam nie ma, to na plus. Propos zombie zrobiliby coś na wzór : ,,The Walking Dead" czyt. bez cycków, ecchi, fanserwisu, hentajców. Bez gówno gatunków. Ecchi się wybiera z myślą o cyckach, dla ewentualnego odmódżenia. Tak jak oglądałbym jakieś ambitne, psychologiczne a tutaj by wyskoczy jakieś postacie 2D z cyckami na wierzchu. ... w CG było akurat ecchi, dużo ecchi, ale sama fabuła w sobie była epicka, bohater itd. Większość z Was wie o czym piszę ;)

Swoją drogą to w Owari są cycki (tylko, że w mundurze <3)

@Ariness

Normalnym tonem? a czy Ja krzyczałem? Było to śmieszkowanie z nutką oburzenia. Napisałem jedynie co myślę, w miarę humanitarnie i taktownie. Bóg chciał, że akurat tutaj w temacie, nie widzę powodu, żeby się odwoływać kolejny raz na PW :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...