Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka jest Wasza opinia na temat tego serwera Apokaliptiko?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, w tym temacie chciałbym poznać wasze opinie na temat serwera Minecraft Survival-Apokaliptiko.
Nie widziałem nigdzie takiego serwera, a prace już nad nim zacząłem jeżeli chodzi o dostosowywanie pluginów.
Będzie na nim trudno ale w sumie z tego Minecraft kiedyś miał w sobie to coś.

BEZ MODÓW

Niewiadome - Kto wie co nas spotka skoro najlepsza zbroja to skórzana gdyż ona chroni nas przed zimnem
Czym gorsza zbroja tym gorzej chroni przed zimnem + wolniejsze chodzenie w danej zbroi.

Tak więc opiszę wam teraz dokładnie ten serwer:

Zaczynamy na spawnie w Jaskini która nas ochroni przed działaniami słońca oraz zimy.
Planeta Minecraft zmieniła się gdy to słońce zabłysnęło kończąc swój marny los.

Błysnęło raz po czym zaczęło się stopniowo powiększać.
Na premierze serwera czyli pierwsze 6 dni i nocy w Minecraft Gracze którym uda się wejśc na jego premiere będą mogli doświadczyć końca..

Końca świata Minecraft.

Przez te 6 dni i nocy w minecraft będą dziać się różne rzeczy z wodą, trawą, drzewami itd.. Będzie zmieniał sie klimat Gracze którzy będa na premierze będą mogli tego doświadczyć na sobie. Będą musieli to przetrwać.
Oczywiście po tym 6 dniu już bedzie ciagle na apokalipsa czyli Gracze którzy wejdę na premiere serwera po prostu będą mieli czas w nagrodę.
Dzięki niemu mają chwilkę aby się przygotować. Lekko ułatwi im to rozgrywkę na jakiś czas.

Potem będzie apokalipsa..

Po 6 nocy klimat zmieni się nieodwracalnie.
Wody będą się suszyć, drzewa płonąć, meteoryty spadać, będą kwaśne deszcze, sztormy wszystko co najgorsze.
Do tego w dzień jeżeli Gracz wyjdzie na powierzchnie podczas apokalipsy to zacznie płonąć.

Tego upału nie będzie się dało wytrzymać to już nawet nie jest upał. To Piec, piec w którym przepala się życie Graczy.

Noc zawsze piękna.. No, prawie.

W nocy natomiast Gracze będą mogli wyjść na powierzchnie niestety, jeżeli wyjdą bez żadnej zbroi która ich ociepli to umrą z zimna.
Jedynie zbroja może ich ochronić najlepsza jest skórzana oczywiście ona ochroni nas tak czy siak przez krótki okres czasu.
Ok. połowy nocy.

Gracze będą mieli za zadanie przetrwać w tych warunkach najlepszym schronienien jest podziemie..
Musza przetrwać pod ziemią, tworzyć ogniska aby się ocieplić w nocy, przetrwać.

A, potwory ?

Potwory.. Najgorsze zmory nadal będą na nas polować w celu przetrwania tak samo jak my na zwierzęta..
Będą także nowe zmodyfikowane potwory + zostanie poprawiona ich inteligencja.
Będą silniejsze i tutaj pojawia się troszkę trybu Hardcore.

A jak zdobywać materiały ?

W nocy jest zimno to prawda. Wystarczy na początek zdobyć trochę skóry aby zrobić sobie zbroję skórzaną, a później wyruszyć w świat gdzie apokalipsa czeka na każdym kroku, zdołasz przeżyć ?
Drewno.. W porach nocnych będzie trzeba wychodzić na powierzchnie po różne materiały (Dirt zacznie być potrzebny.)

Jakieś pozostałości po świecie?

Oczywiście! Po świecie będą występowały pozostałości różnych struktur, drzew i innych ciekawych zjawisk.
W nocy tak czy siak nie jesteśmy bezpieczni gdyż mogą występowac sztormy, kwaśne deszcze, spadające meteoryty, a nawet tornado.

Będzie można znaleźć pozostałości drzew których słońce nie zdążyło jeszcze spalić(chwała!)

A co z jedzeniem?

Po świecie jest szansa że spotkamy jakieś zwierzęta które być może przeżyły. Tutaj trzeba będzie stawiać na Hodowle gdyż jedzenie będzie najważniejsze.

Gdzie żyć jak nie na powierzchni?

W podziemiach !
Rudy będą normalnie z rud wypadać żadnego dropu ze stone gdyż chcę zostawić ten klimat.
Oczywiście po podziemiach nie będzie łatwo się przemieszczać.

Tym bardziej, że stone opada.

Jeden fałszywy ruch a spadnie na nas cały sufit stone lub my do jakieś dziury, trzeba uwazać!

Aby stone nie opadał trzeba będzie go podtrzymać innym blokiem np. dirt.

Co z domami?

Będziecie mieszkać w podziemiach ;)

Właśnie o to tutaj chodzi. Musicie przetrwać w podziemiach tam założyć osady, domy!

Więcej materiałów ?

Wystarczy stworzyć sobie plecak ze skóry krowy (Max. 3 plecaki przy sobie.)

Tego wszystkiego będzie o wiele więcej, wszystkie te rzeczy które napisałem są do zrobienia bez problemu na serwer.
Jesteście gotowi na apokalipsę ?

Napiszcie mi co sądzicie o takim serwerze ? Dla mnie jest to oryginalny pomysł.

Zwykły survival z Apokaliptycznym światem.

Wersja stawiam 1.7.x - 1.8.x dokładnie nie wiem.
Pozdrawiam

Opublikowano

Dlatego tutaj będzie system anty-xray dodany dzieki któremu oprócz braku możliwości zobaczenia surowców będzie niewidoczność innych domków Graczy w podziemiach.
W sumie jeżeli mam być szczery to mam wywalone do takich Graczy którzy grają na x-ray. Psują sobie rozgrywkę przez co pokopie te 5 staków diamentów i co mu z nich.. Skoro diamentowa zbroja będzie najgorsza na tym serwerze gdyż powoli się w niej chodzi + mało chroni przed zimnem..

Znudzi się taka gra tejże osobie i sobie wyjdzie (Bardzo dobrze.)

Opublikowano

Dzień 0: Nic się nie dzieje
Dzień 1: trawa zaczya się usuwać
Dzień 2: Woda powoli się wysusza
Dzieć 3: Palenie się drzew
Dzień 4: Zwierzęta, i gracze zaczynają się palić po wyjściu na słońce
Dzień 5: Małe kapki lawy spadające z nieba, meteoryty, tornada
Dzień 6: Apokalipsa czyli mrożne noce, gorące słońce w dzień itd..

Taka apokalipsa zaczyna się dziać podczas premiery serwera czyli 6 dni i nocy w Minecraft.
Potem po dzniu 6 jest już apokalipsa z tymi rzeczami i więcej....

Opublikowano

Pomysł bardzo mi się podoba, a zwłaszcza ten stopniowy system wprowadzania trudności, na pewno wejdę na serwer jak wystartuje ;)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Na dłuższą metę odpada przyjdzie gracz po 7 dniach i jest w dupie :D I left the game bo wyjebał się na słońcu ;d

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

Na dłuższą metę odpada przyjdzie gracz po 7 dniach i jest w dupie :D I left the game bo wyjebał się na słońcu ;d

Spawn jest w jaskini ;) Czyli w miejscu gdzie jest ciepło i nie zginie. Potem zostanie sprowadzony do kopalni skąd zacznie swą wycieczke lub użyje teleportu na losowe miejsce na mapie (Niestety, ryzykowne gdyż teleportuje na ziemie, a nie w jaskini.)

A co do apokalipsy to prawda podpala ona drzewa ale zostają "okruszki" tych drzew:) Bedą takze dni 0 gdzie przez cały jeden minecraftowy dzień jest spokój. A tak to podczas zachodu słońca Gracz może wyjść na powierzchnie bez zmartwień o zimno lub ciepło.

Opublikowano

Niezły pomysł. Ciężej będzie już z wykonaniem. Zawalajace się ściany, meteoryty (to akurat jest w miarę proste), tornada, ciepło, zimno, zbroje. Zbyt dużo aby to wymieniać. Projekt pochłonie na pewno dużo czasu chyba że znajdziesz w ciul programistów. Pomysł tak jak mówiłem (w prawdzie pisałem -.-) jest dobry ale bywały takie serwery, lecz było ich mało. Życzę powodzenia. Nie ma co podrzucać żadnych rozwiązań. I tak jest ich w miarę dużo.

Projekt nie opłaca się także finansowo. Ja bym wprowadził zbytnio nie upraszczające rozgrywki platnosci (każdy serwer powinien je mieć aby przetrwać dłużej. Jeżeli ktoś się wciągnie w grę na serwerze jasne, że chciałby zostać dłużej)

Opublikowano

Jeżeli były takie serwery to niestety nie niałem tej przyjemnosci zagrać na nich. A szkoda.

Już prawie skończyłem są efekty np. Spowolnienie na kilka sekund jeżeli spadniemy z wysokości. Ogółem jest dosyć trudno nie będę kłamać ;)

Z pieniędzmi problemu nie mam.

Pozdrawiam:)

Opublikowano

Serwer prawie skończony ;)

Weryfikacja Graczy oczywiście, że będzie. Jeżeli wejdzie jakiś "nab" to zawsze pogra jakąś chwilę i ogarnie co dobre, a co złe:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...