Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak poprawić swoje umiejętności? - pomoc

Admax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam rangę gold 4, gram na mistrza obrońcę z laurami lecz gram z randomami i przeważnie ich keruje  - lecz nie o to chodzi.

Chciałbym poprawić swoje umiejętności w CS'ie czyli reakcję, full auto oraz lepszą celność na dalekie dystanse - wszystko co pomogłoby mi stać się lepszym graczem, nawet config dobry przydałby mi się.

Mam wygranych 17 mm'ów i od początku rangi miałem gold 4 - nie mam dużo przegranych godzin.

Najlepiej jakbym mógł poćwiczyć w praktyce jakieś dobre mapy treningowe oraz mogą być jakieś artykuły oraz video poradniki - mam czas, więc chcę poprawić swoje umiejętności.

Nie spodziewam się, że nagle zacznę grać jak suprime czy global, bo to trzeba miesięcy treningów i to nie każdemu się udaje lecz chciałbym dojść do rangi LE lub LEM, abym mógł sobie razem z kolegami pograć, bo grają na tych rangach, a umiejętności ich są o wiele lepsze niż moje, więc postanowiłem coś z tym zrobić - każda mała poprawa mnie zadowoli, ja się szybko nie denerwuję i rozumiem, że wszystko trzeba małymi kroczkami i miesięcy treningów.

Liczę na waszą pomoc.

Nie moc silnika, lecz Technika robi z ciebie zawodnika

sygnaturkaa.jpg

Opublikowano

Pobierz sobie rożnego rodzaju aim mapy z warsztatu, tak samo możesz pobrać mapy do trenowania recoil'u. Jednak najlepszym sposobem jest granie z lepszymi od siebie. Może jakieś faceity?

Opublikowano

To się rozpisaliście :D

Dzięki za podesłanie map, będę ćwiczył na nich.

sygnaturkaa.jpg

Opublikowano

Mapki tak jak powiedzieli koledzy wyzej + gra ba serweracg DM :) mozesz dorzucic do tego jakies arenki 1vs1 i na pewno zobaczysz ze Twoj skill poprawil sie:p

Opublikowano

Dzieciaki, to nie matrix, nie wszczepimy wam w umysł szybszej reakcji, chcesz lepiej grać, mieć lepszą reakcję, lepiej kontrolować full auto? Graj, a nie się baw w mapy treningowe i oglądanie filmów. Config z neta nie zrobi z Ciebie lepszego gracza, nie podoba Ci się czułość myszki? Szukaj wartości która Ciebie zadowoli, zmieniłeś? Gratulację, masz swój własny config. (Do pół mózgów - mówię ogólnie, kumaty załapię). Żeby zostać najlepszym w czymś nie jest potrzebny sprzęt za sety $, nie jest potrzebne krzesło k***a ze sportowych fur, jeżeli sam nie poczujesz, że jesteś w grze to nic Ci to i tak nie da. Masz się wczuć, nie masz ręki na myszce tylko na spuście, jak grasz - nie myślisz, nie zastanawiasz się co powinieneś zrobić, nie ma tu czasu na myślenie - po prostu działasz. Polecam się lepiej zmotywować do meczu, jeżeli sam będziesz czuł, że jesteś najlepszy i nikt Cię nie będzie mógł zatrzymać to tak będzie i gry będą lecieć jedna za drugą na Twoje konto. Ważna jest pozycja w jakiej grasz, jeżeli czujesz, że nie jest Ci w 100% komfortowo - zmień to. 

No i najważniejsze, nie przejmujesz się swoimi teammates'ami, ktoś chociaż próbuje trollować, wkurwiać resztę, pierdoli bez sensu, jest idiotą? Mute i grasz dalej, nie martwisz się nim, to nie jest wytłumaczenie, że ktoś trolluje mecz i dlatego przegrywasz, to już jest beczenie zwykłej cipy która się poddaje, bo się przejmuje tym, że ktoś nie robi tego co się powinno.

Jak Randomy nie umieją się ustawić - Ty ich ustawiasz, mówisz im co mają robić, krótko i zwięźle, ktoś się nie podporządkowuję? Jego sprawa, dowodzisz wtedy resztą. Nawet jeżeli trafi Ci się 3 debili, to ta jedna osoba i Ty mogą jeszcze bez problemu ugrać grę. 

No i jeszcze raz powtórzę, działasz, nie przejmujesz się resztą, jedyne co masz w tej grze za zadanie to ją wygrać.

Niczego nie zrobisz w tydzień, polecam katować do znudzenia jakiś serwer społecznościowy, ew. deathmatche przez kilka miechów, aż będziesz nimi rzygał, a ściąganie przeciwnika nie będzie dla Ciebie dużym problemem. (Taki tip jak poćwiczyć reakcje)

Kiedyś lamusy nie było skinów i w teorii rang i cisnęliście po GO, a teraz każdy w to gra, śmiech na sali. Desperacja na forum, bo w gimbazie się pochwalić nie mogą lepszą rangą ^^.

Nie jest to 100% odpowiedź do autora tematu, ale mam nadzieję, że chociaż trochę tym którzy mają ambicję na bycie wyżej niż przeciętny gracz to mam nadzieję, że się to przyda.

518831445005751729602.png

Opublikowano

Dzieciaki, to nie matrix, nie wszczepimy wam w umysł szybszej reakcji, chcesz lepiej grać, mieć lepszą reakcję, lepiej kontrolować full auto? Graj, a nie się baw w mapy treningowe i oglądanie filmów. Config z neta nie zrobi z Ciebie lepszego gracza, nie podoba Ci się czułość myszki? Szukaj wartości która Ciebie zadowoli, zmieniłeś? Gratulację, masz swój własny config. (Do pół mózgów - mówię ogólnie, kumaty załapię). Żeby zostać najlepszym w czymś nie jest potrzebny sprzęt za sety $, nie jest potrzebne krzesło k***a ze sportowych fur, jeżeli sam nie poczujesz, że jesteś w grze to nic Ci to i tak nie da. Masz się wczuć, nie masz ręki na myszce tylko na spuście, jak grasz - nie myślisz, nie zastanawiasz się co powinieneś zrobić, nie ma tu czasu na myślenie - po prostu działasz. Polecam się lepiej zmotywować do meczu, jeżeli sam będziesz czuł, że jesteś najlepszy i nikt Cię nie będzie mógł zatrzymać to tak będzie i gry będą lecieć jedna za drugą na Twoje konto. Ważna jest pozycja w jakiej grasz, jeżeli czujesz, że nie jest Ci w 100% komfortowo - zmień to. 

No i najważniejsze, nie przejmujesz się swoimi teammates'ami, ktoś chociaż próbuje trollować, wkurwiać resztę, pierdoli bez sensu, jest idiotą? Mute i grasz dalej, nie martwisz się nim, to nie jest wytłumaczenie, że ktoś trolluje mecz i dlatego przegrywasz, to już jest beczenie zwykłej cipy która się poddaje, bo się przejmuje tym, że ktoś nie robi tego co się powinno.

Jak Randomy nie umieją się ustawić - Ty ich ustawiasz, mówisz im co mają robić, krótko i zwięźle, ktoś się nie podporządkowuję? Jego sprawa, dowodzisz wtedy resztą. Nawet jeżeli trafi Ci się 3 debili, to ta jedna osoba i Ty mogą jeszcze bez problemu ugrać grę. 

No i jeszcze raz powtórzę, działasz, nie przejmujesz się resztą, jedyne co masz w tej grze za zadanie to ją wygrać.

Niczego nie zrobisz w tydzień, polecam katować do znudzenia jakiś serwer społecznościowy, ew. deathmatche przez kilka miechów, aż będziesz nimi rzygał, a ściąganie przeciwnika nie będzie dla Ciebie dużym problemem. (Taki tip jak poćwiczyć reakcje)

Kiedyś lamusy nie było skinów i w teorii rang i cisnęliście po GO, a teraz każdy w to gra, śmiech na sali. Desperacja na forum, bo w gimbazie się pochwalić nie mogą lepszą rangą ^^.

Nie jest to 100% odpowiedź do autora tematu, ale mam nadzieję, że chociaż trochę tym którzy mają ambicję na bycie wyżej niż przeciętny gracz to mam nadzieję, że się to przyda.

Gadasz o skinach jako o zjebanych skinach czy jako potężnym biznesie ?..

Aim mapy, Only Pistol, Only Headshoot(to z czasem, bo tam można natknąć się na byaliego lub nothing i wtedy chęci grania w cs go spadną Ci xD)

Nauczenie się recoil'a, ale nie full control tylko do 10-15 kul, kiedy idzie w dół i lekko w prawo).

Aim mapa-(polecam na początku boty, ale ustaw sobie 100 skilla, agresji, czas reakcji 0.01 i kąt widzenia 150 stopni) nauczy Cię wypuszczania odpowiedniej serii na przeciwnika, celowania, kontroli kałacha,

Only pistol- połączenie poruszania się z celowaniem,

Nie warto zbytnio grać na trybie uproszczonym oraz demolka, lepiej wyścig zbrojeń i dm.

To takie podstawy, zaczniesz strzelać dobrze, wygrywasz 10 meczyków, dostajesz orzełka w laurach i szukasz teamu(najlepiej +500h mieć)

Wtedy możesz już full control się uczyć, smoki, flasha, taktyki.

Póki co daj sobie 1/2 godzinki na tego typu serwerach, z czasem trenuj z 1 godzinę strzelanie, a drugą mecz na faceit np.

­

Opublikowano

Po co bawić się w configi i inne bzdety. 
Tu chodzi o samo wyczucie gry jak i samego celownika. Aima możesz sobie ćwiczyć nawet na botach. To jest kwestia czasu. Nie można być dobrym od zaraz ;)

banner.jpg

Opublikowano

Glownie z map polecam Ci te mapke: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=368026786

inne ktore tez moga Ci sie przydac, ale czy ja wiem: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=243702660 http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=533515529 http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=213240871

Staraj sie na tych mapach strzelac po glowach, wchodz na deathmatche only hs - bardzo dobry trening, serio, duzo daje, jak Ci sie znudzi troche to areny 1vs1 ale graj na pestki w glowe, nie nawalaj fullauto byle zabic. 

Ustawienia to juz kazdy jak lubi, mi dlugo zajelo ustawienia wszystkiego pod siebie, skonczylo sie dosc specyficzna rozdzielczoscia, celownikiem tez. Do wszystkiego w sumie idzie sie przyzwyczaic, ale jakies zmiany pod siebie zawsze mile widzanie. Tylko jak grasz na 4:3 to pozniej ciezko przeniesc sie na np 16:9, wiec wybierz od razu najlepiej, choc po dluzszym czasie wrocilem wlasnie na 16:9 i karam boty jak nalezy, skill pozostal, moze troche ciezej glowe strzelic z daleka. 

NAJWAZNIEJSZE: PO PROSTU DUZO GRAC, GRAC Z GLOWA I NIE BYC RETARDEM. Spoko pytaj sie, postaramy sie pomoc, jednak swoje doswiadczenie zdobylem raczej sam, czy z obserwacji, analiz meczow esportowcow, dzieki temu lepiej pewnie to wszystko wykorzystuje.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za opinię, z meczu na mecz mam większe doświadczenie, myślę że potrenuję sobie na różnych mapach treningowych oraz na dm oraz only pistol i hs, to powoli automatycznie celownik będzie szedł tam gdzie trzeba - nie każdy może być pro gamer'em lub mieć globala ;)

sygnaturkaa.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...