Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Top main

Nethan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno zacząłem swą przygodę z League of Legend's i poszukuję mocnej postaci na top'a do wyMAINowania ;)

• Łatwa mechanika
  • Skill z tak zwanym "doskokiem" do przeciwnika.
  • Siła w Early-game jak Late
  • Walka w zwarciu 

Co sądzicie o Wukong'u i Jax'ie ? :)

Opublikowano

Jak na moje to Riven by się nadała, tylko Riven ma trudną mechanikę. A co do tych dwóch champów, które wymieniłeś, to Jax będzie lepszy zdecydowanie ;p.

,,To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.''

Jonathan Carroll

Opublikowano

No to lecimy klasykiem :)

Rengaaaar

> Z*******y dmg w c**j

> Niewidzialnosc na ulicie

> Unieruchomienie,slow, pancerz i mr i heal na W

> doskok z krzaków na pasywce

> Early z*******e a co dopiero late

> i najlepsze czyli One shot :)

> Brak manny tylko furia (?) Która wzmacnia następna umiejętność

> i niestety dopiero po zagraniu 20-30 gier zrozumiesz jak nim grać ale po 5 będziesz wiedział co robić :D

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Rengar:

• Dobry snowball
  • Całkiem silne early
  • Sustain
  • Doskok z pasywki
  • Burst
  • Top/jungle
  • CC (Slow/snear)
  • Niewidzialność
  • Brak many
  • Małe cd'ki (szczególnie w late).

giphy.gif

Opublikowano

Witam. Niedawno zacząłem swą przygodę z League of Legend's i poszukuję mocnej postaci na top'a do wyMAINowania ;)

• Łatwa mechanika
  • Skill z tak zwanym "doskokiem" do przeciwnika.
  • Siła w Early-game jak Late
  • Walka w zwarciu 

Co sądzicie o Wukong'u i Jax'ie ? :)

Nie radzę mainować jednej postaci szczególnie jeśli jesteś w dodatku początkującym :).

Ale co do twojego pytania to jax odpada, ponieważ w early nie jest zbyt dobry za to w late jest potworem.

Myślę, że wukong byłby dobrym wyborem bo spełnia wszystko co napisałeś.Mechanika nie jest skomplikowana,ma doskok z "e" + zadaje przy tym obszarowy dmg,jest dobry w każdej fazie gry,ma świetne ulti, które naprawdę może zrobić zamieszanie w teamfigtach,możesz łatwo uciec dzięki umiejętności "w" ,która podstawia klona i stajesz się przez moment niewidzialny.Ogólnie granie wukongiem nie jest mega trudne ale jest jeden fajny trick z umiejętnością "w", klon stoi w miejscu więc możesz oszukać przeciwnika, który cię goni poprzez zatrzymanie się (klikając "s") i wtedy on pomyśli, że to klon i będzie szedł dalej a ty sobie easy uciekniesz :).

Opublikowano

Wukong jest fajny, dosyć ciekawy, a Jax polega na tym, aby auto-atakować. Ja wziałbym Wukonga ze względu na tankowatość, dosyć przyzwoity DMG + posiada wszystkie rzeczy, które opisałeś w pierwszym poście.

Opublikowano

Z wymagań to może Riven bądź Pantheon jeszcze? Riven jest mocna w diabli jak się nią ogarnie. Posiada doskok, stuna i ma niesamotiwy dmg :) Idealna w tf. 

Pantheon - postać również z doskokiem, stunem, ogólnie raczej dobrze sobie radzi. Jego ult niby nie jest, aż taki op jak u Riven, ale w szybkim tempie potrafi rozkręcić tf.

Co do Wukonga, grałam parę razy, ale jakoś nie przypadł mi do gustu. Jax dobra postać, mechanika polega głównie na hitach.

Co do komentarza odnośnie mainowania jednej postaci- jak na sam początek ważne, żeby chociaż jedną ogarnąć, a z czasem się rozwinie. 

­

Opublikowano

Renekton.

+łatwa mechanika

+doskok 2x (mozna też przez ściane)

+heal

+dobry early i mid

+clear linii

+stun

+op ult

­

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

Dziękuję Wszystkim za wypowiedzi, z wszystkich Waszych propozycji najbardziej zaciekawił mnie Rengar i Pantheon :)

Może ktoś mi jeszcze raz wypisać + i - obu championów? 

Grając Rengar'em kogo najbardziej miałbym się obawiać? To samo tyczy się Pantheon'a.

Opublikowano

Rengar. Posiada właśnie to co chcesz :)

802_950201414860269929132.png

Signature made by Kwasna111

' Ludzie boją się i nie nawidzą tych, których nie rozumieją '

Opublikowano

Dziękuję Wszystkim za wypowiedzi, z wszystkich Waszych propozycji najbardziej zaciekawił mnie Rengar i Pantheon :)

Może ktoś mi jeszcze raz wypisać + i - obu championów? 

Grając Rengar'em kogo najbardziej miałbym się obawiać? To samo tyczy się Pantheon'a.

Rengar:

- posiada heala, boost do armoru/magic resistów/attack speedu oraz AD,

- ma on doskok do przeciwnika na ultimate + może skakać z krzaków,

- olbrzymi burst DMG,

- dobry praktycznie w każdej fazie gry choć ciężko mu czasem wrócić do gry jeśli przegra early,

- snear/potężny slow,

- niewidzialność,

- brak many,

- przeciwny ADC/APC zazwyczaj schodzą na jedno combo.

Pantheon:

- ma stuna,

- może zablokować strzał z wieży, auto-atack (wliczając w to własnie Q Rengara) lub cios dużego potwora/stwora,

- posiada mini-doskok,

- całkiem dobra dominacja na linii ze względu na swój poke,

- 100% na kryta przeciwko postaciom, które mają poniżej 15% zdrowia,

- duży zasięg ultimate.

Jednak i tak wybrałbym Rengara, ponieważ Pantheon to tylko early game oraz lekko mid, a Rengar o wiele więcej wniesie do gry.

Co do tzw. kontr, to grając Rengarem ciężko mi się gra (zależy też od przeciwnika) przeciwko:

• Riven,
  • Pantheon,
  • Jax,
  • Malphite.

Jako Pantheon to głównie postacie typu; Malphite, Shen, może nawet Darius.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...