Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer + stary monitor

Pba47

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Miałem zestaw komputerowy zakupiony w 2004 roku. Później koło 2009 przesiadłem się na laptopa i teraz jest czas aby zdobyć nową maszynę.

Chcę wydać 3k zł na komputer ale do tego muszę dokupić monitor, myszkę, klawiaturę.

Od dawna nie mogę na cały zestaw uzbierać.

I tu moje pytanie. Czy jakbym kupił sobie komputer to działałby z nim monitor z 2004 roku firmy Samsung ?

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Lepiej sobie obetnij z budżetu na komputer ok 520zł i kup normalny monitor FHD. Lepiej dla oczu.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Będzie wszystko działało, jednak... po 1 niższy komfort gry po 2 fps. Ja radziłbym zainwestować w monitor BenQ jakieś 400 parę złotych i cieszyć się grą ;)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Nie chcę wydawać na kompa mniej niż 2900zł. Chcę sobie trochę na nim pograć. Grywam dużo w DayZ a to wymagająca gra

76561198030011137.png

Opublikowano

To polecam dofinansować lub przystać przy tym monitorze, który masz, jednak powtarzam, że to dość stary monitor i będzie ci się na nim gorzej grało.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Możesz kupić jakiś używany za 100-200 PLN przeważnie za tę kwotę wyrwiesz dobry monitor 1368x768. ;) Przy składaniu komputera pod DayZ podkreśl że potrzebujesz mega mocnego procosora, bo DayZ głównie cpu wykorzystuję. Mi kiedyś "informatycy" z mpc złożyli taki komputer, że Dayz ledwo na niskich działało. Gdy wymieniłem procesor z i3 na i7 to od razu wysokie/ultra, ale to tylko takie moje przemyślenia, bo jak ktoś nie grał w DayZ to ci poleci najgorszy możliwy sprzęt do tej gry. Dali mi słaby procesor i mega mocną grafikę, a powinno być odwrotnie, ale off-top zrobiłem... ;p

@oski na i3 da się pograć, ale nie w DayZ...

Opublikowano

W DayZ mam łącznie 1500h, znam się trochę na tym ;)

76561198030011137.png

Opublikowano

Mozesz uzywac go, jesli Ci nie przeszkadza, jednak za 100zl znajdziesz juz panoramke 19" HD wiec warto wydac te stowke raczej.

Możesz kupić jakiś używany za 100-200 PLN przeważnie za tę kwotę wyrwiesz dobry monitor 1368x768. ;) Przy składaniu komputera pod DayZ podkreśl że potrzebujesz mega mocnego procosora, bo DayZ głównie cpu wykorzystuję. Mi kiedyś "informatycy" z mpc złożyli taki komputer, że Dayz ledwo na niskich działało. Gdy wymieniłem procesor z i3 na i7 to od razu wysokie/ultra, ale to tylko takie moje przemyślenia, bo jak ktoś nie grał w DayZ to ci poleci najgorszy możliwy sprzęt do tej gry. Dali mi słaby procesor i mega mocną grafikę, a powinno być odwrotnie, ale off-top zrobiłem... ;p

Za ta i3 dawno takiego bullshitu nie slyszalem. Na i3 spokojnie mozna grac, chyba, ze mowisz o tych i3 5xx

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...