Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 monitory do jednego komputera

dawxa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pytanie mam czy jest sposób aby podłączyć 2 monitory do jednego kompuetera jeżeli mam kartę graficzną z jednym wejściem?

Kupno nowej karty na razie nie wchodzi w grę więc potrzebuję innego sposobu

Opublikowano

Mógłbyś podać więcej informacji? Jaką konkretnie masz kartę graficzną i jakie wejście posiada?

Opublikowano

HDMI jak i DisplayPort to cyfrowe interfejsy umożliwiające przesył obrazu i dźwięku, podłączasz je tak samo jak DVI ;)

Opublikowano

no tak ale jeżeli w drugim monitorze nie mam wejścia na hdmi tylko normalny kabel od monitora Sub który muszę podłączyć prześciówką do karty to jak moge inaczej go podłączyć jeżeli sie da?

Opublikowano

Może inaczej, czy jeden z tych dwóch monitorów ma wejście HDMI lub DisplayPort, czy w obu masz D-Sub?

Opublikowano

no

Może inaczej, czy jeden z tych dwóch monitorów ma wejście HDMI lub DisplayPort, czy w obu masz D-Sub?

w obudwóch D-sub ale w jednym mam dvi i sub

Opublikowano

W takim razie nie da się nic zrobić, jak już wyżej Oski napisał, tylko DVI działa z przejściówką na D-Sub, HDMI i DisplayPort odpada.

Opublikowano

ahh ;/ czyli zostało mi kupić monitor z wejściem hdmi lub karta graficzna z dwoma wejściam dvi ;/ no spoko ale i tak dzięki za pomoc ;)

Opublikowano

Wejście DVI w monitorze ( jeśli to przynajmniej DVI-I albo DVI-D ) jest cyfrowe czyli ten sam sygnał co na HDMI. Przejściówka HDMI na DVI wystarczy 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...