Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile graczy pociągnie serwer z 1024 RAM z tymi pluginami?

Mr_Fire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.

Pluginy:

-Essentials

-PermissionsEx

-AuthMe

-WorldEdit

-WorldGuard

-WorldBorder

Ile pociagnie serwer minecraft z ramem 1024?

76561198115213832.png

Opublikowano

Mysle ze uciagnie z 11 graczy , lecz moze po prostu ogarnac cos lepszego do 4gb i cieszyc sie gra na serwerze gdzie bd gralo 50 typa ;) ?

Pamiętaj o co i z kim walczysz :) Never Give Up

ten1d4544.gif
Dlaczego pomiędzy marzeniem, a szczęściem jest taka wielka przepaść?
Gracz Metin2

Armad/Immortal

Opublikowano

Przy doborze odpowiednich konfiguracji wtyczek serwerowych i zastosowaniu silnika innego niż domyślny bukkit/spigot może uciągnąć nawet do ok. 20 graczy, co prawda ja kiedyś na wersji 1.6.4 przy 2 GB RAM miałem na serwerze 150 graczy i na lagi nikt nie narzekał :) Wystarczy odpowiednia konfiguracja serwera i ograniczenia same znikają ;3

Opublikowano

Przy doborze odpowiednich konfiguracji wtyczek serwerowych i zastosowaniu silnika innego niż domyślny bukkit/spigot może uciągnąć nawet do ok. 20 graczy, co prawda ja kiedyś na wersji 1.6.4 przy 2 GB RAM miałem na serwerze 150 graczy i na lagi nikt nie narzekał :) Wystarczy odpowiednia konfiguracja serwera i ograniczenia same znikają ;3

a w tej bajce byly smoki ?

@top

max 15 przy dobrym procku 

Opublikowano

a w tej bajce byly smoki ?

@top

max 15 przy dobrym procku 

Miałem serwer 1024 i uciągnęło na live bez jakichkolwiek lagów 35 osób. Zoptymalizowane pluginy i spokojnie da radę.

banner.jpg

Opublikowano

Dołożylem pare pluginow gra 11 osób grali z 1,5h pisza że 0 lagow + uzywalem worldedit.

Dziekuje za odpowiedzi

Mam pytanie czy opłaca się zmienić z 1024MB Ram na 1400MB? tak dla bezpieczenstwa

76561198115213832.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...