Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niskie fps'y

Abadell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Niedawno kupiłem nowy komputer. Od razu na wstępie napisze co jest nie tak. Kiedy gram w gry takie jak Fallout 4, Dying light, jest strasznie mało fps. Zmniejszając 'field of view' czyli pole widzenia widać znaczącą różnice, mimo wszystko gra nie chodzi tak jak bym chciał, i jak wydaje mi sie że powinna. Dalej są spadki fpsów, i to ogromne, zwłaszcza w f4. Niskie fpsy zauważalne głownie patrząc w dal, w pomieszczeniach są normalne. 

Mój sprzęt:

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX) 

Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W (SPS-530MPCBEU) 

Płyta główna MSI B85M-E45, B85, DualDDR3-1600, SATA3, HDMI, GBLAN, mATX (B85M-E45) 

Procesor Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX BX80646I54460 - Haswell Refresh 

Obudowa SilentiumPC Gladius M35, Czarny (SPC128) 

Karta graficzna Asus Radeon R9 390, 8GB DDR5, 512BIT, 2DxVI, HDMI, DisplayPort, BOX (R9390-DC2-8GD5) 

Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL Unbuffered NON-ECC 1.5V (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU) 

Bardzo prosze o pomoc :)

Opublikowano

Rozumiem, że grasz na wysokich ustawień? Sterowniki najnowsze? Ogólnie to radeony nie najlepiej radzą sobie w f4.

Opublikowano

Wyłącz synchronizacje pionową, powyłączaj duperele jak rozmycie itp. Zauktualizuj sterowniki do grafiki, sprawdź spójność plików gier na stean.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Wyłącz synchronizacje pionową, powyłączaj duperele jak rozmycie itp. Zauktualizuj sterowniki do grafiki, sprawdź spójność plików gier na stean.

Rozumiem, że grasz na wysokich ustawień? Sterowniki najnowsze? Ogólnie to radeony nie najlepiej radzą sobie w f4.

Tak, na najwyższych. Rozumiem ze radeony nie radzą sobie w f4 ale spadki ~20fps, tak samo jak w dying lighcie to cos nie gra chyba.

Wyłączyłem wszystkie duperele i o dziwo nawet na najniższych wszystko powyłączane dalej ten sam problem. Co prawda spadki są mniej zauważalne ale dalej są. Sterowniki aktualizowałem programem Driver Identifier i wszystkie są najnowsze oprócz 'Magistrala PCI' bo mi sie instalator crashuje. Moze miec to znaczenie? A z grami wszystko jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...