Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Naruto - czy wciąż warte uwagi?

kozaczenko11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy anime "Naruto" jest wciąż warte uwagi? Mam na myśli głównie przeplatanie kilku odcinków normalnych (zgodnych z głównym wątkiem) z pierdyliardem fillerów. Jestem ciekawy ile osób zrezygnowało ze śledzenia Naruto bo byli już zmęczeni widząc kolejny kalendarz odcinków wypełniony po brzegi fillerami, których końca nie widać, a kiedy już nadejdzie to po miesiącu będą kolejne. 

Fillery do najciekawszych nie należą (zdecydowana większość), na tyle by nie poświęcać na nie nawet tych 20 minut tygodniowo.

Wiele osób, które znam, już dawno odpuściło sobie śledzenie Naruto uważając, że jest tylko co raz gorzej i wolą skończyć to teraz, mając dobre wspomnienia  i skojarzenia z tym anime.

Jestem ciekawy Waszej opinii na ten temat. Jak długo jeszcze będą to przeciągać?

Trzeba dzisiaj nie mieć czasu, żeby jutro mieć czas.

Opublikowano

Gdzieś usłyszałem, że od początku 2016 mają pójść znowu z mangą, czy to prawda? nie wiem. Filerów nie znoszę, nie oglądam. Manga, te ostatnie wydarzenia to dla mnie ogromny s**t. Rzygam tą całą wojną, która została zapowiedziana 4 lata temu o ile mnie pamięć nie myli i gdzieś od tej pory trwa po dzisiejszy dzień. Naruto się skończyło na dobrej walce z Painem + jego historia itp. <3 Niemniej jednak ­jakieś te sentymenty są z dzieciństwa, oglądam anime dalej, obejrzałem film ,,The Last" i czekam na ,,Boruto"  Nie wiem też ile rozdziałów mangi zostało do końca, ale powinna być za jakiś czas walka z

Kaguyą

stawiam, że jeszcze z pół roku będzie trwało anime +/- pewnie gdzieś do momentu kiedy film Boruto wyjdzie na BD, który będzie służył jako kontynuacja

Naruto hokage, brzmi nawet ciekawie, ale widziałem kilka screenów, zwiastuny itd.: znowu silny przeciwnik ... dosyć oklepane rzeczy

Opublikowano

Na dobrej walce z Painem, po której jeśli mnie pamięć nie myli - nastąpiła duuuuża fala fillerów. Generalnie zrozumiałbym wplatanie fillerów między odcinki zgodne z mangą raz na jakiś czas i w stylu "dodatkowego odcinka", a nie zastępującego odcinek oparty na głównym wątku. 

Mnie też przy tym trzyma jeszcze sentyment z dzieciństwa, sporo czasu spędziłem w grze przeglądarkowej o Naruto.. i choć chęci co raz mniej, to staram się sprawdzać i oczekuję na powrót do normalnych odcinków.

Co do samej wojny, daj spokój.. to wygląda jakby sam twórca nie bardzo wiedział co chce z tym wszystkim zrobić.

Opublikowano

W Naruto nie fillery są najgorsze, bo te trwają po prostu całe odcinki i można sobie je pominąć, a retrospekcje czegoś, co było dwa odcinki wcześniej, i to jeszcze, kurna, dwudziestominutowe po 5 epów. Tego za cholerę nie ominiesz, bo "zgodne z mango" i dają dwie sceny z bieżących wydarzeń. :v

Pamiętam, że właśnie przez to skończyłem to oglądać na jakimś 325 epizodzie.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Do końca grudnia maja trwać fillery, potem już manga.. A ile tej mangi zobaczymy? Nie wiem, ale tak to sobie widzę:

Walka z

Kaguyą

Kolejne fillery

Walka

Sasuke i Naruto

Koniec Mangi

jvzPUyl.png

W roku 2015 wydali tylko 10 odcinków opartych na mandze. :v Good job, było co oglądać.  :pls:

Opublikowano

I tak manga naruto juz ogl sie skonczyla , na tygodniach fillery sie skoncza wbije znow manga , i mysle ze z 3 miesiace i Koniec NS , lecz to nic zlego poniewaz tworca mangi oswiadczyl ze bedzie nowa manga jak i anime o nazwie Boruto- O losach syna naruto i Hinaty a takze dalszym zyciu naruto jako hokage ;d

Pamiętaj o co i z kim walczysz :) Never Give Up

ten1d4544.gif
Dlaczego pomiędzy marzeniem, a szczęściem jest taka wielka przepaść?
Gracz Metin2

Armad/Immortal

Opublikowano

Swoją drogą przez te fillery już zapomniałem na czym się skończyło i tak jest za każdym razem, a więc często bo te przerwy na fillery to chyba jakiś troll :P

Opublikowano

­Oni jakby zgłupieli xD

- Zakończenie mangi 
- nowe gry z uniwersum Naruto (w tym Storm 4)
- nowa manga ,,Naruto Gaiden" (tylko 10 chapterów było, przeczytaliście już?)
- filmy: The Last i Boruto
- Jakieś tam chyba historyjki, twarz kakashiego.....
- Jakieś wystawy, musicale
- Ma powstać film fabularny z Naruto

Boże, co jeszcze? Gdzieś przeczytałem o krótkim spin-offie (to pewnie na podstawie Naruto Gaiden) - takie ciekawostki jakby ktoś nie wiedział 

btw. na pewnej grupie fb (wiarygodnej) pojawiło się coś takiego: 

J.P.F.
Mangowa seria "Naruto" już dobiega końca (tom 72 ukaże się w listopadzie). Jednak to nie koniec przygód młodych ninja! Nakładem naszego wydawnictwa ukażą się także "Naruto Gaiden" (premiera luty/marzec 2016) oraz light novelki z serii "hiden" (premiera lipiec 2016). Więcej szczegółów wkrótce Emotikon smile 

Tylko 10 odc? o.O Haha, no to nieźle.

Też tak sądzę. Filery do końca grudnia gdzieś - może nawet i połowa stycznia, oby nie xD Znając ich to nigdy nic nie wiadomo. Później walka, filery (lub nie. Jak będą to pewnie krótkie) i finałowa walka pomiędzy ..... żeby +/- wyszło tak, że Ci fani którzy czekają na film mogli od razu po zakończeniu anime, przejść do Boruto (chyba, że jeszcze przed Boruto pieprzną jakiś spin-off)
Opublikowano

Z całym szacunkiem do twórców, ale zje**li o anime jak twórcy serialu LOST w ostatnich sezonach.

Opublikowano

Jak nie jest się na bieżąco z odcinkami, to anime ogląda się przyjemnie, ale jak już się dotrze na samą górę i jest się na bieżąco, to człowieka c**j strzela. 
Już nie pamiętam o czym to anime było przez te filery. Olałem je na początku 2015, obejrzałem pierwszy odcinek po filerach i nei wiedzialem co jest 5. Dlatego postanowiłem olać anime aż do momentu jego zakończenia. 

Opublikowano

Z całym szacunkiem do twórców, ale zje**li o anime jak twórcy serialu LOST w ostatnich sezonach.

Co zepsuli w Lost?

@topic polecam przeczytać mange, darować sobie fillery, poczekać do 2016 i obejrzeć 2 ostatnie filmy ;)

Co do naruto.. dla mnie wojna to trochę nieporozumienie, ale fabuła sama w sobie jest świetna.

Opublikowano

Co zepsuli w Lost? @topic polecam przeczytać mange, darować sobie fillery, poczekać do 2016 i obejrzeć 2 ostatnie filmy ;) Co do naruto.. dla mnie wojna to trochę nieporozumienie, ale fabuła sama w sobie jest świetna.

Nie mów mi tylko, że według Ciebie ostatnie sezony nie były przekombinowane:) Wiele mogę wymieniać, np. podróżowanie w "innym wymiarze", jakieś śmieszne portale czasowe, serio? :D

Sam motyw wojny w Naruto da się przełknąć, ale wykonanie już nie do końca.

Opublikowano

Jedyny sens ogladania naruto to całą serią. Nie ma sensu byc na biezaco jezeli sama walka z Madarą trwa juz prawie 2 lata jezeli sie nie myle

image.png 

Opublikowano

przecież to co jest zrobione z tym anime jest śmieszne xD

obejrzałem sobie ostatnio jeden z bieżących fillerów i po 3 minutach wyłączyłem, przecież to jakieś gówno

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Otóż to. No niestety, wszystko co dobre kiedyś się kończy lub wcześniej przestaje być dobre - takie właśnie było anime Naruto, ale już nie jest. Ilu ciekawych ludzi poznałem przez to anime to jest kino, chyba nawet jak chodziłem do szkoły to tylu wartościowych ludzi tam nie było :P

Opublikowano

Teraz są ciągle filery odechciewa się tego oglądać, osobsciie przestałem jakies 2 miesiące temu i czekam na koniec tych dennych odcineczków robionych na siłę.

28txb0k.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przeczytałem na naruto.wbijam, że ciąg dalszy odcinków na podstawie mangi ma być w lato - jesień 2016

Opublikowano

Sprawdziły się nasze przewidywania odnośnie anime w 2016 roku, które przedstawiliśmy w „Chronologii wydarzeń”. Studio Pierrot poinformowało na swoim blogu, że w 2016 roku uraczy fanów nie tylko ekranizacją powieści Itachi Shinden, ale również powrotem do kanonu i ostatnim wątkiem Wielkiej Wojny, w którym pojawi się tajemnicza postać – Kaguya! Przypuszczalny plan na 2016 rok wygląda zatem następująco:

1. Styczeń-luty (może również początek marca): dokończenie Kroniki Jiraiyi oraz fillerowej sagi „Nieskończony sen” - pozostały jeszcze do zekranizowania sny Hinaty, Kiby, Shikamaru, Choujiego oraz Shino.

2. Marzec-maj (przypuszczalna długość kilkanaście odcinków): ekranizacja powieści Itachi Shinden, przedstawiającej młodość Itachiego, jego relacje ze Shisuim, wymordowanie klanu oraz dołączenie do Akatsuki.

3. Lato lub jesień 2016: ekranizacja końcówki Wielkiej Wojny Shinobi z mangi, niewykluczone, że uzupełniona o wątek przybliżający widzom historię Kaguyi, a także przypomnienie losów Naruto i Sasuke.

Prawdopodobnie to wszystko, co uda się pokazać w 2016 roku, o tym, co będzie dalej, możecie przeczytać w artykule

czyli jeszcze troche poczekamy :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Filery i po filerach, w końcu. Teraz czas na odcinki oparte na powieści. Obejrzałem 2 odcinki i są całkiem dobre. Co o nich sądzicie? Na marginesie, szkoda, że tak zepsuli wygląd młodego Shisuiego.

Arcymistrz
Opublikowano

Czasu na fillery nie marnowałem. Odcinki o Itachim są w porządku. Trochę pominięty wątek w ostatnim odcinku z

wybiciem drużyny Itachiego

, ale twórcy pewnie nie chcieli się na tym skupiać. 

Opublikowano

Dla mnie naruto shippuuden straciło szacunek przez te fillery. Mogli zakończyć tą serie już dawno, ale woleli tak to przeciągać. Jakby nie patrzeć, od ponad roku było tylko 10 odcinków opartych na mandze, reszta to zwykłe przedłużacze. Już nawet nie chce mi się oglądać tej marnej końcówki, głównego wątku też już nie pamiętam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...