Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blocking VAC

`smutas#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiem że ten temat już byłem ale nikt mi w tamtym nie pomógł a na prawdę chce pograć w CS:GO. A więc po wejściu na serwer wywala mnie i pisze takie coś: An issue with your computer is blocking the VAC system. You cannot play on secure servers. czyli: Problem na twoim komputerze zakłóca działanie systemu VAC. Nie możesz grać na zabezpieczonych serwerach. Obejrzałem wszystkie filmiki i strony że już nie mam jakie sprawdzać bo wszystkie obejrzane. Wie ktoś może jak to naprawić? Denerwuje mnie to.

graphic.png                                                    

Opublikowano

Wyłącz Steam, w pasku wyszukiwania Windows wpisz "cmd" i potwierdź enterem, po otwarciu konsoli wpisujesz "bcdedid /debug off". Uruchom ponownie Steam i sprawdź czy działa.

Opublikowano

Wyłącz Steam, w pasku wyszukiwania Windows wpisz "cmd" i potwierdź enterem, po otwarciu konsoli wpisujesz "bcdedid /debug off". Uruchom ponownie Steam i sprawdź czy działa.

Już to robiłem dawno nie zadziałało ale dla pewności chciałem spróbować jeszcze raz ale i tak nadal nie działa. Jakieś inne sposoby?

graphic.png                                                    

Opublikowano

Jako 1 sposób próbowałem to i nic kompletnie. Chyba sobie nie pogram ;/ Masz jakiś sposób który w 100% zadziała?

graphic.png                                                    

Opublikowano

Nie wiem w czym dokładnie leży problem, także nie podam Ci od razu rozwiązania, trzeba próbować wszystkiego.

Otwórz ponownie konsolę i wpisz "bcdedit.exe /deletevalue nx", po wykonaniu operacji uruchom ponownie komputer.

Opublikowano

Nie wiem w czym dokładnie leży problem, także nie podam Ci od razu rozwiązania, trzeba próbować wszystkiego.

Otwórz ponownie konsolę i wpisz "bcdedit.exe /deletevalue nx", po wykonaniu operacji uruchom ponownie komputer.

Spróbuję, ale zapewne też nie za działa.

@Edit Działa. Weszło ale spróbuję pograć parę godzin na społecznościowych i jak znów nie wywali za Blocking VAC'a to będę grał turniejówki a jak wywali to napiszę tu.

graphic.png                                                    

Opublikowano

Cieszę się, w takim razie czekam na info, czy problem będzie dalej występował ;)

Za pewnie będzie, bo pograłem parę rundek społecznościowych i ten sam błąd ale zobaczymy.

graphic.png                                                    

Opublikowano

Powiedz mi jeszcze, masz zainstalowane jakieś programy antywirusowe? Jeżeli tak, to jakie?

Avast. Ale na czas gry wyłączyłem go do ponownego uruchomienia komputera.

graphic.png                                                    

Opublikowano

Właśnie, z tego co czytałem na stronie Supportu Valve, Avast jest jednym z programów, które mogą powodować ten problem.

Opublikowano

Właśnie, z tego co czytałem na stronie Supportu Valve, Avast jest jednym z programów, które mogą powodować ten problem.

Ale przedtem też wyłączyłem Avasta na czas gry i tak Blocking VAC'a miałem. Na razie nic nie wyskakuje to dobrze. Jeżeli jednak ten problem wyskoczy to napiszę.

@Edit

Problem wystąpił.

graphic.png                                                    

Opublikowano

W takim razie spróbowałbym zainstalować Steam na innym dysku, jeżeli masz taką możliwość i usunąć wszystkie pozostałości po starych folderach. Niestety wiąże się to oczywiście z blokadą trade'ów przez 7 dni (jeśli z nich korzystasz). Aktualnie nic innego nie przychodzi mi do głowy, nawet na necie nie mogę znaleźć więcej przydatnych informacji na ten temat.

Opublikowano

W takim razie spróbowałbym zainstalować Steam na innym dysku, jeżeli masz taką możliwość i usunąć wszystkie pozostałości po starych folderach. Niestety wiąże się to oczywiście z blokadą trade'ów przez 7 dni (jeśli z nich korzystasz). Aktualnie nic innego nie przychodzi mi do głowy, nawet na necie nie mogę znaleźć więcej przydatnych informacji na ten temat.

To też pomogło. Dzięki. Jak kolejny raz problem się powtórzy to napiszę może inni pomogą.

@Edit Znów to samo... Parę rund pogram i znów Blocking VAC jak to naprawić na zawsze?

graphic.png                                                    

Opublikowano

Masz włączony firewall w Windowsie?

Jeżeli chodzi o zaporę to mam wyłączoną.

@Edit Próbuję jeszcze jednego sposobu którego jednak nie robiłem: Otworzyć wiersz poleceń jako Administrator wpisać komendę: sfc /scannow kliknąć Enter i zrestartować komputer. Ale i tak pewnie jak zadziała to za parę rundek znów to samo będzie.

graphic.png                                                    

Opublikowano

Nie wiem co jeszcze mógłbym Ci doradzić. Może skontaktuj się bezpośrednio z Supportem, opisz im swój problem i powiedz, że przedstawione przez nich rozwiązania w tym temacie nie przynoszą żadnych skutków.

Opublikowano

Nie wiem co jeszcze mógłbym Ci doradzić. Może skontaktuj się bezpośrednio z Supportem, opisz im swój problem i powiedz, że przedstawione przez nich rozwiązania w tym temacie nie przynoszą żadnych skutków.

I co czekałbym tydzień lub więcej na odpowiedź? Nie dzięki. Nie chce tyle czekać.

Prosiłbym tych co tu siedzą w tym temacie o pomoc jeżeli coś wiecie.

graphic.png                                                    

Opublikowano

Wiem, że czas, w którym odpisują jest dość długi i może być to irytujące, ale lepiej dostać odpowiedź po tych kilku dniach niż w ogóle ;)

Pisałem do nich dwa razy i odpowiadali w ciągu 4 dni, zawsze może być gorzej przy tak ogromnej ilości zgłoszeń, jakie dostają. Mimo wszystko warto spróbować ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...