Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Mjollnir.eu - Klonowanie Itemków (ver 1.1 beta)

lazarus.1988

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Docelowo jako nagroda za przejście dungeonu "Magnaci i Czarodzieje", jedna kopia na jedną wyprawę. :)

Pomysl calkiem spoko tylko ciekawe co zrobisz jak ktos ci sie np wpakuje na maszyne i narobi navi. Po tym chyba bedzie problemik z rozpoznaniem czy item byl kopiowany czy osoba ukrecila sobie 10takich samych itemow w navi

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

Pomysl calkiem spoko tylko ciekawe co zrobisz jak ktos ci sie np wpakuje na maszyne i narobi navi. Po tym chyba bedzie problemik z rozpoznaniem czy item byl kopiowany czy osoba ukrecila sobie 10takich samych itemow w navi

Problemu nie będzie, dlatego, że rozszerzyłem logowanie aktywności postaci, tj. quest dungeonu rejestruje w bazie `log` w tabeli `magnaci` następujące elementy:

- Login Gracza

- Nick postaci Gracza

- ID przedmiotu (ID z tabeli item [ item.id ] z funkcji questowej item.id)

- Poziom postaci, która klonowała item

- Datę

- Godzinę

- Indeks mapy dungeonu

- ID sklonowanego przedmiotu

Więc tym sposobem poznam, który itemek był klonowany u NPC, a który z navi powstał. Co w skrócie oznacza, jestem w stanie wykryć co jest z navi, a co z gry.

Po za tym, jestem odpowiednio przygotowany do prowadzenia serwera:

http://scr.hu/1yl7/d1bxx

arijh2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...