Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

H1Z1 vs DayZ vs WarZ

patryk33a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam DayZ, sam spędziłem w niej już ponad 1000 godzin i jest według mnie najlepszą grą survivalową, jednak optymalizacja jest fatalna (przynajmniej na razie, dopiero kończą prace związane z poprawą wydajności), jeżeli nie masz wystarczająco dobrego kompa to licz się z niezbyt dużą ilością klatek (oczywiście w miastach). Co do H1Z1, dobra optymalizacja, całkiem spoko się gra, możesz budować bazy, ale co najlepsze masz w niej tryb Battle Royale, który możesz odpalić, gdy znudzi Ci się survival. WarZ (Infestation: Survivor Stories), tego cacka nie polecę nikomu, masa cheatów, przez które nie da się w ogóle normalnie pograć ;)

Opublikowano

dayz patch 0.58 = usuniecie zombiakow w grze o zombie, co miesiac duzo graczy rezygnuje z tej gry, gra jest nudna, od grudnia 2013 nic sie prawie nie zmienilo,

patch 0.59 = maja poprawic wszystko, gra ma byc z*******a optymalizacja ma byc z*******a..

tak samo naobiecywali w poprzednich patchach ze bedzie wiecej niz 1 pojazd, gowno, przez 10 patchy dodali tylko v3s

Opublikowano

Zombie zostały usunięte z powodu testów wydajności serwera, niestety takie uroki wczesnego dostępu. Co do samochodów, słyszałem, że parę dni temu na eksperymentalnej dodali dwa nowe auta, powoli bo powoli, ale może coś z tego będzie ;)

Opublikowano

Siedzę trochę w survivalach, wiec dam ci swoją rozpiskę.

1. WarZ - raczej HackZ, skok na kasę, pełno cheaterów, kilka razy było wywalane ze steama za niespełnione obietnice. Mała mapa, mało możliwości, głównie PVP.

Nie polecam.

2. H1Z1 - Mam, ale nie grałem, bo nie mam 64-bit systemu ;x. Ale rozeznałem się trochę w temacie.

Gra jest sławna przez YT-berów więc jest pełno niemających pojęcia o niczym noobów, brak survivalu. Warto mieć w bibliotece, ale raczej nie do grania bo to dopiero alfa. Mocne 2/10

3. DayZ - Gra mająca najwięcej survivalu z tych wszystkich wyżej wymienionych. Posiada rozbudowany crafting, dobrze odzwierciedla wszytkie czynności potrzebne do przeżycia, jest to jedyna gra z tych 3 która ma coś wspólnego z rzeczywistością - a o dziwo ma tego dużo. Gra niedługo wchodzi w betę ( patrz road na rok 2015 ). Na początku byłem sceptycznie do niej nastawiony, ale widzę co dodają i wiem że jest coraz lepiej. Cheaterów nie ma wcale, za co dziękujemy ciągle updaatowanemu antycheatowi. Największa mapa z tych wszystkich (2,5x większa niż w GTA V http://www.dayztv.com/wp-content/uploads/2015/05/dayz-chernarus-vs-gta-5-map-comparison.jpg) która oddaje nasze Polskie realia ( tworzona na podstawie południowej Polski, Czech i Słowacji ). Bardzo dużo grałem w serię DayZ ( DayZ mod i DayZ SA ) i jest to tytuł który mogę ci polecić.

Reasumując. Nie ma survivalu idealnego, ale z tego wszystkiego mogę ci polecić DayZ. Jeśli jednak nie zależy ci na oddaniu realiów survivalu to kup H1Z1, ale od HackZ trzymaj się z daleka ;)

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Najbardziej mogę ci polecić DayZ, ale nie SA, a DayZ Mod :) możesz kupić w necie od ludzi za ledwie 5€ - 2 klucze (a nawet mniej) Armę 2 CO(jedyne co wymagane aby grać w moda) i jest naprawdę dużo dodatków. Zanim w standalone będą helikoptery, opcja budowy bazy, sklepy jak na epochu(wątpie aby były wgl) to mod będzie lepszy, choć jak wyjdzie już główna wersja gry, pewnie ludzie zaczną robić do niej dodatki tak jak do starego DayZ, ale zanim SA będzie lepsze od moda to według mnie minie CONAJMNIEJ 1 rok jeszcze, a 5€ to bardzo mało pieniędzy:)

Opublikowano

Warto mieć w bibliotece, ale raczej nie do grania bo to dopiero alfa.

H1Z1 nie ma być czasem za darmo po przejściu na pełną wersję?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miejmy nadzieję bo ludzie nie będą chcieli kupować tak słabej gry

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...