Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalator 16 bit na W64

leszcz778

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !

Nie wiem czy dobry dział, ale nie ważne.. xD

Otóż, chciałem zainstalować grę z 2000/2002 roku, ale jak już się domyślacie, nie mogę...

Gra jest 16 bit, zmienianie instalatorowi zgodności nic nie daje ( próbowałem z każdą..)

DOSBOX też odpada, bo grę muszę zainstalować, a gdy próbuje ten plik w nim odpalić to jest błąd 'this program requires microsoft...' - pisałem z pamięci mogłem się pomylić..

Nie chcę bawić się w virtual pc itp. jest jakiś sposób? Czy po prostu mam szukać na necie wersji tej gry bez instalatora - rozpakowanej ?  :c

Opublikowano

Przypuszczam, że tylko instalator może być 16-bit, więc znalezienie wersji bez instalatora(rozpakowanej) powinno rozwiązać problem.

Inaczej jedynie vm/drugi system.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...