Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stały ping powyżej 100 ms

Ziomus933

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakoś od 2 tygodni mam stały ping powyżej 100 ms. Dodam, że miesiąc temu była awaria serwerów DNS u mojego dostawcy internetu lecz przed awarią miałem ping w zakresie 60-80 ms max. Używam Matchmaking Server Picker, jestem połączony z zachodnioeuropejskim serwerem w Wiedniu, gdyż tam mam najniższy ping. 

Tutaj zapodaję wyniki speedtest.net

http://www.speedtest.net/my-result/4846920214

Tutaj zapodaję pingowanie z cmd serwera w Wiedniu:

Jeżeli potrzebujecie jeszcze jakichś wykazów, logów etc napiszcie niżej i prosiłbym o konkretne, szybkie rozwiązanie.

Opublikowano

No jaki internet taki ping, przecież 6mb/s to jest s**t.

Wyjdź lepiej i nie wracaj znawco. Napisałeś że wcześniej miałeś dobrze, więc raczej to będzie wina u ISP. Polecałbym dzwonić do nich i męczyć, jeśli działało wszystko ok wcześniej. Podczas testu do serwera valve nic nie robiłeś większego z internetem że takie dziwne przeskoki ? Do polskich serwerów np wp.pl też masz tak samo czy jest stabilny ping ?

Opublikowano

Jak masz takie skoki pingu, to dzwoń do operatora i powiedz że od ich awarii masz problemy z netem. Jak nie korzystasz z łącza i masz wszystko dobrze u siebie  to powinien być stały ping, a nie takie wahania.

Opublikowano

Jakoś ja mam orange i nie mam żadnych problemów, wyższe pingi  niż u innych dostawców są bo już mają taką infrastrukturę, ale mam stabilny ping 50-70 na zagranicznych. Tak na prawdę wszystko zaczęło się psuć od tej dużej aktualizacji z hitboxami i teraz nie wiadomo skąd możesz mieć albo loss/choke albo ping nie wiadomo jaki i nic na to nie zrobisz bo serwery nie ogarniają.

Opublikowano

Jeżeli Twój operator internetowy miał awarię DNSów i od tej pory występują problemy z pingiem, to tylko i wyłącznie problem leżący po ich stronie ;) Jak wyżej, dzwoń, zawracaj im głowę dopóki czegoś z tym nie zrobią ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...