Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ból palców podczas gry

Mateusz#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sytuacja taka:

gram sobie w osu, blue army oczywiscie 4k i mocny spam xddd

i nagle palec wskazujacy prawej reki zaczyna bolec, usztywnia sie i nie chce sie ruszac. po 5 minutach wszystko wraca do normy. o co kaman? xD

to samo streamy w taiko i std...

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Zrób sobie tygodniową przerwę, palce smaruj jakąś maścią i powinno być okej.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Może chodzi o to, że wykonujesz zbyt gwałtowne ruchy, lub w jakiś sposób odcinasz dopływ krwi do palca (właśnie po niedokrwieniu kończyny następują objawy drętwienia i problemy z poruszaniem kończynami). Zrób sobie przerwe, upewnij się, że podczas grania ręce i ramiona znajdują się w wygodnej pozycji, gdy poczujesz drętwienie przerwij grę. Maść wątpie by coś dała. Przede wszystkim udaj się do lekarza, ponieważ niestety na forum o grach nie otrzymasz fachowej pomocy w sprawach medycznych.

9La1rOf.gif

Opublikowano

Nie polecam robić przerwy. Nawet tydzień przerwy odcina umjejętności :D

Nie prawda... Z doświadczenia wiem, że taka przerwa potrafi nawet pomóc... 

Opublikowano

Możesz być osobą która jest masochistą jak jaras (no offence) lub możesz odpuścić sobie gre na jakiś czas. Równie dobrze możesz zmienić klawiature (chyba, że grasz na laptopie), albo przeprowadzać jakąś rozgrzewkę na innych mapach jak ja to robię, a mianowicie: Zaczynam gre od jakieś tam mojej ulubionej mapy, później jakieś ciężkie insane czy experty, a na sam koniec mapy hard+DT (bynajmniej w moim przypadku [dobre do rozgrzania palców na singletapach]). Są pewnie jakieś inne metody, lecz to są takie moje porady na bazie innych użytkowników i siebie samego.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...