Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor

Anon1m0wy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem od niedawna z monitorem, gdy wyłączyłem z prądu i znowu załączylem, to monitor strasznie dziwnie się zachowuje, monitor sam podpięty do prądu nawet nie wpinany do pc, zaczyna migać na zielona (że jest włączony) i na pomarańczowo (off) no i tak cały czas, gdy podlączylem do pc to monitor zachowywał się tak samo, nie wyświetla wgl okna bisu ani nic, dopóki nie wejdę na system i nie klikne jakiegos przycisku kilka razy, w tedy się tak jak by normalnie załączył. Sprawdzałem karte graficzna, wypiąłem i wpiolem na nowo. Podłączyłem pod Tv i wszystko normalnie śmiga tylko co się dziej z tym monitorem ? Z góry dziękuje za pomoc 

Opublikowano

Sprawdź kabel łączący komputer z monitorem.

Podłączałeś komputer do tv za pomocą HDMI?

tak, ale używa tej samej karty graficznej do monitora i hdmi, jak już wspomniałem, nawet po wpięciu do monitora tylko kabla zasilającego bez d-saba zachowuje się dziwnie i miga dioda. Otworzyłem go, sprawdziłem kondensatory, wyglądają wszystkie bardzo dobrze jak nowe, prócz jednego hmm nie można określić ze jest spuchnięty. Jest prawie okej tylko minimalnie góra ale na prawde minimalnie jest wyżej, na pierwszy rzut oka nawet tego nie widać, możliwe że to jest on ale nie jestem pewien.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...