Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało fps w stosunku do sprzętu

DemiZ_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum. Zwracam się do was z problemem, liczę na pomoc w jego rozwiązaniu bądź porady. Do rzeczy więc, tak jak wtemacie mam problem z fpsami na dość mocnym sprzęcie. Zdaje sobię sprawę, że posiadając 60hz monitor, nie mogę sie spodziewać żadnych kosmicznych liczb, jednak martwi mnie to, że w tym wypadku w grze Counter Strike Global Offensive miewam spadki do 40 fps, z aż 120-130. Parametry szczegółowe komputera (dxdiag) podam do pobrania jutro, ze względu na brak mozliwosci uploadu pliku z telefonu. Ale w czym chcę pomocy ? Proszę o podaniu parametru komputera, potencjalnie powodującego taką sytuację "fpsową". Z góry dziękuję za wszystko.

Pozdrawiam. Dominik

Parametry ogólne:

Procesor: AMD Athlon x4 750k

Ram: Goodram 8 gb DDR3

Karta graficzna: nVidia gainward geforce GTX 750

Płyta: Gigabyte, modelu nie znam

Windows: 7 64 bit home premium

DX: 11

Opublikowano

Czytałem niedawno na jakimś zagranicznym forum, że sporo ludzi od jakiegoś czasu ma problemy tego typu, ale co najciekawsze są to tylko użytkownicy procesorów od AMD, nie wiem co może być tego przyczyną. Może jak już @xTreeemeR napisał, masz odpalone zbędne programy, które działając w tle po prostu coś skanują, przez co Twój procek na daną chwilę skupia się na nich, w wyniku czego następuje spadek FPSów. Wątpię, żeby była to wina karty graficznej.

Opublikowano

W tle nic nie działa, podczas gry all wyłączam, a co si płyty to w dxdiag nie mogę znaleźć modelu. Jutro podam :)

Proca bie podkręcałem, nwm jak to zrobić ;/

Opublikowano

Zamieszczam plik DxDiag. Pragnę dodać, że uruchamianie mojego PC wygląda tak, po napisie "zapraszamy!" jest czarny ekran, potem pojawia się tapeta, potem dolny pasek i na końcu ikony. Potem muszę czekać z minutę aż się wszystko załączy i moge normalnie korzystać, skanowałem cały pc wczoraj, miałem 3 wirusy, wszystkie usunięte, nie były to żadne pliki systemowe.

Pozdrawiam. Dominik :)

DxDiag.txt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...