Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL+Tut] Najlepsze przeglądarki z obsługą flasha.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

l

Dużo osób na forum pisze pojedyncze posty z pytaniami typu: "Jak oglądać anime/filmy w przeglądarce?".

Po co tyle wysiłku? Lepiej sprawdzić ten temat :)

Link do pobrania Flasha

www.dolphin.com/lab/en/

(Działa na wszystkich przeglądarkach obsługujących Flash Playera)

A teraz spis przeglądarek.

Dolphin Browser

Intuicyjna i stabilna przeglądarka z mnogością opcji, dzięki którym możemy dostosować ją do własnych potrzeb.

Dodatkowo obsługuje flash playera, oraz dodatki tj. Adblock czy też VideoDownloader.

Obsługuje synchronizację zakładek czy historii z konta Google.

Download:

https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.mgeek.TunnyBrowser&hl=pl

Krótki poradnik jak włączyć obsługę Flash playera:

1. Po otwarciu przeglądarki kliknij na ikonkę delfinka u dołu ekranu.

ODB0sNtl.png

2. Wejdź w ustawienia i znajdź linijkę "Flash Player", oraz ustaw "Zawsze włączone", lub jak chce Ci się klikać za każdym razem to wybierz "Na żądanie".

6AaQ8u3l.pngYWIdcGTl.png

4. Teraz wejdź na stronę dolphin.com/lab/en/ i pobierz Flash Playera.

Kn77txBl.pngT0rjlxIl.png

5. Instalujesz i masz.

ZXj4I7ml.png

Adblock Browser

Skuteczne blokowanie reklam przy przeglądaniu. Możesz dowolnie spersonalizować filtry.

Download:

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.adblockplus.browser&hl=pl

Jak włączyć flasha:

1. Wejdź w ustawienia.

vINGbPTl.png

2. Zakładka "Wyświetlanie".

vg94MrSl.png

3. Wejdź we "Wtyczki". Oraz zaznacz, które wolisz.

UWth1LZl.png

Gotowe. 

Działa?

buQyGLMl.png

Działa.

Firefox

Sprawna i przejrzysta przeglądarka. Kompatybilne są z nią wszystkie dodatki z desktopowego Firefoxa (sklep z dodatkami jest wbudowany w aplikację).

Download:

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.mozilla.firefox&hl=pl

Jak uruchomić flasha:

Tak samo jak w Adblock Browserze :)

Działa?

GASm0c3l.png

Działa.

Puffin Browser

Posiada dość dużo opcji, lecz ma wbudowane reklamy. Za parenaście złotych kupimy pełną wersję, ale czy warto? Ma zdolności do zawieszek na urządzeniach z dużą rozdzielczością (np. w LG G3).

Download:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cloudmosa.puffinFree&hl=pl

Krótko o Flashu.

1. Wejdź w ustawienia i wybierz opcję "Load flash".

2. Dostosuj ją do swoich upodobań.

Działa?

GAiS8iZl.png

Działa.

Masz swoją propozycję? Dodaj odpowiedź z twoją przeglądarką.

Flash działa na każdej wersji androida 2.3+

#teams4bal

Opublikowano

Ja tam polecam Chrome'a :D

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Hmm dziwnę. Aktualnie nie wiem, kto potrzebuje aplikacji do flasha, skoro systemu 4.4+ posiadają ją wbudowaną, a takich telefonów jest coraz więcej. Mimo to, dla starszych androidów poradnik porządny, tylko taka mała uwaga. Przeglądarka Internet z Androida ics posiada wbudowanego flesha oraz dolphin browser, więc nie wiem, po co na niej instalować zbędną aplikacje :P

Opublikowano

Hmm dziwnę. Aktualnie nie wiem, kto potrzebuje aplikacji do flasha, skoro systemu 4.4+ posiadają ją wbudowaną, a takich telefonów jest coraz więcej. Mimo to, dla starszych androidów poradnik porządny, tylko taka mała uwaga. Przeglądarka Internet z Androida ics posiada wbudowanego flesha oraz dolphin browser, więc nie wiem, po co na niej instalować zbędną aplikacje :P

Niekoniecznie. Na wersjach 4.1+ nie jest juz wspierany flash. A bzdurą jest to, że jest wbudowana w przeglądarkę. Chyba, że jestem jakiś upośledzony i bez instalacji zewnetrznej apki oraz przegladarki mi to po prostu nie działa.

#teams4bal

Opublikowano

Niekoniecznie. Na wersjach 4.1+ nie jest juz wspierany flash. A bzdurą jest to, że jest wbudowana w przeglądarkę. Chyba, że jestem jakiś upośledzony i bez instalacji zewnetrznej apki oraz przegladarki mi to po prostu nie działa.

Specjalnie wgrałem system czysty 4.4 pobrałem dolphina, otworzyłem bez problemu film na cda :P 

Opublikowano

Specjalnie wgrałem system czysty 4.4 pobrałem dolphina, otworzyłem bez problemu film na cda :P 

Cda nie wymaga flasha, bo on ma wersje mobilną swojego playera. Natomiast by odpalić w wersji komputerowej trzeba pobrać już flasha.

#teams4bal

Opublikowano

Cda nie wymaga flasha, bo on ma wersje mobilną swojego playera. Natomiast by odpalić w wersji komputerowej trzeba pobrać już flasha.

No sprawdzałem pełną(mam tak mpc forum, wiec to domyślnie umnie) i wszystko jest ok.

Opublikowano

No sprawdzałem pełną(mam tak mpc forum, wiec to domyślnie umnie) i wszystko jest ok.

Macio się pomylił, cda na wersji komputerowej również nie potrzebuje flasha. Tak jak mówiłem, sprawdź na zalukaj.
Opublikowano

Ja tam polecam Chrome'a :D

Ja tej przeglądarki nawet na telefonie, ani na komputerze nie polecam... Jeśli chcecie flasha lub dobrą przeglądarke to Firefox lub na telefonie FlashFox

Opublikowano

Ja tej przeglądarki nawet na telefonie, ani na komputerze nie polecam... Jeśli chcecie flasha lub dobrą przeglądarke to Firefox lub na telefonie FlashFox

To masz wyjątkowo słaby komputer i telefon. Na Nexusie 5X sprawuje się wyśmienicie, na moim komputerze również.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To masz wyjątkowo słaby komputer i telefon. Na Nexusie 5X sprawuje się wyśmienicie, na moim komputerze również.

Gdyby nie to że wpier... konsumuje ogromne ilości ramu... To byłaby ona najlepsza na świecie. Pod względem szybkości oraz funkcjonalności. (mówię tu głównie o desktopowej wersji) Mobilna nie wspiera dodatków oraz motywów Chrome.

#teams4bal

Opublikowano

Średnie użycie RAMu u mnie to 16 MB...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki ziomus na pewno mi sie przyda

25 POST 50 POST 100 POST 150 POST | 200 POST | 225 POST | POZIOM 1 OSIĄGNIĘTY!

| 250 POST | 300 POST | 325 POST | 350 POST | 400 POSTPOZIOM 2 NIE OSIĄGNIĘTY!

| 500 POST | 600 POST | 700 POST | 800 POST | 900 POSTPOZIOM 3 NIE OSIĄGNIĘTY!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...