Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najtańszy prepaid? Jakiś sposób?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam konto, jednak nie jest aktywne, pogrywam na nim teraz ale limit do 20 poziomu. Konto jest zaktualizowane do MOP.

Chciałbym jak najtaniej doładować czas gry. Czy jest jakiś sposób poza zakupem pre paida na te 2 miesiące od razu?

Czy jako konto nie aktywne czyli trial mogę zakupić gold z allegro i za niego kupić token na aukcji na czas gry?

Serwer Burning Legion horda.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Jeżeli kupiłbyś golda na allegro zapłaciłbyś za niego 80-90 zł czyli pre paid za 2 miesiące, ponadto nie mógłbyś otrzymać tych pieniędzy w grze bo max gold na starter edition wynosi 10g. Możesz kupić za 50 zł 1 miesiąc gry.

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Jeżeli kupiłbyś golda na allegro zapłaciłbyś za niego 80-90 zł czyli pre paid za 2 miesiące, ponadto nie mógłbyś otrzymać tych pieniędzy w grze bo max gold na starter edition wynosi 10g. Możesz kupić za 50 zł 1 miesiąc gry.

Mógłbyś mi jeszcze podpowiedzieć jakie obecnie profesje zarabiają najwięcej?

Opublikowano

Na BLu za duzo nie zarobisz. Sam ucieklem stamtad.

Na czym zarobic? Alchemia (potiony, flaski o ile sie oplaca), Enchanting, upgrade itemkow z BS, LW, tailor, reroll sec stats, torby, mounty. Przez zrobieniem czegos zobacz ile otrzymasz zysku.

Opublikowano

Na czym zarobic? Alchemia (potiony, flaski o ile sie oplaca), Enchanting, upgrade itemkow z BS, LW, tailor, reroll sec stats, torby, mounty. Przez zrobieniem czegos zobacz ile otrzymasz zysku.

To jaki serwer polecasz? Byle byli jacyś polacy

Opublikowano (edytowane)

Draenor (sam tam gram) - widziałem 2 polskie gildie PvE po stronie hordy

Kazzak, Outland, Silvermoon, Aegwyn, Ravencrest.

Jak masz kilka postaci, materiały do produkcji to można ładną sumkę zarobić (100k+). 

najważniejsze: widzisz tanio wystawione materiały (z wod) - kupujesz. 

Edytowane przez Menddor
Opublikowano

Mógłbyś rozwinąć tę myśl? Aktualnie powracam do wowa i macierzem był wspomniany przez ciebie BL. 

Opublikowano (edytowane)

Przykładowo:

Savage blood:

BL - 50g, Draenor - 100-120g

Savage hexweave essence:

BL - 6700g , Draenor - powyżej 12k

Hexweave bag:

BL - 600g, draenor - 1200g

Draenic dust:

BL - 1g, Draenor - 2g

Felblight:

BL - 75g, Draenor - 120g

medallion of the legion

BL - 2800g, Draenor - 4500g

sorcerous earth

BL - 7,50g, Draenor - 15g

Tak można wymieniać bez końca. Na BLu większość przedmiotów jest o ok 50% tańsza w porównaniu z innymi realmami, gdzie gra zdecydowanie więcej osób. Na pewno da się tutaj zarobić na prepaida, ale jest to trudniejsze niż na bardziej zaludnionych serwerach (draenor, kazzak, outland, ravencrest, silvermoon, aegwyn, antonidas, twisting nether, tarren mill).

Dzienne obroty na realmach:

Kazzak - 64mln gold (1 miejsce)

BL - 32mln gold (60. miejsce)

Źródło:

To jest ukryta treść, proszę
Edytowane przez Menddor
Opublikowano (edytowane)

Jak wygląda sprawa z frakcjami?  Alliance i Horda po równo czy np. 80+% hordy? 

Jeżeli jest taka przewaga to chyba nudno się lvluje, jeżeli na mapach nie można się pobić czy powalczyć o miasta? Czy się mylę

Plus te obroty podane są dla Alliance, nie widziałem wspólnego dla serwera podziału, w sensie horda+alliance lub sama horda

Edytowane przez Beryfes

Opublikowano

Na defiasiasie z tego co wiem jest mniej więcej po równo. Tak to któraś z frakcji ma znaczącą przewagę. 

Nudy nie ma, bo expi się naprawdę szybko przede wszystkim na RDF.

AH zarówno na tej stronie, jak i w grze są połączone. 

Opublikowano

Jak wygląda sprawa z frakcjami?  Alliance i Horda po równo czy np. 80+% hordy? 

Jeżeli jest taka przewaga to chyba nudno się lvluje, jeżeli na mapach nie można się pobić czy powalczyć o miasta? Czy się mylę

Plus te obroty podane są dla Alliance, nie widziałem wspólnego dla serwera podziału, w sensie horda+alliance lub sama horda

Co do walk o miasta to jest cross-realm. Zawsze można grupę zrobić.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za informacje chłopaki, jak wrócę za nieco ponad 2 tygodnie to zakupię gierkę i pogram na serwerze Kaazak lub Dafias lub Draenor, zależeć będzie od ilości gildii raidujących w tym polskich. 

W hordzie mam jakiś chopper który wyczytałem, że dostałem za jakąś okazję, wygraną hordy nad aluchami ale reszty nie kojarzę. Wybiorę tę frakcję gdzie jest na danym serwerze najwięcej ludzi. Lubię aluchy no ale jak nie będzie wyjścia ... ; )

Edytowane przez Beryfes

Opublikowano

Ja polecam Burning Legion. Jeśli itemy są tańsze niż na innych serwerach to jest równoznaczne z tym, że i inne rzeczy, które chcesz zakupić są tańsze. Po prostu ilość golda trzymana w ekwipunku jest mniejsza i może tak nie cieszyć oczu. Np. mount tutaj jest warty 2tys. golda, a na innym serwerze 4tys. golda. I czy na tym sprzedasz Savage blood za 50g czy gdzieś indziej za 120g to i tak, tak samo szybko uzbierasz. Proste kalkulacje. Są biedniejsze i droższe serwery, wystarczy się dostosować. ;)

Na BL'u jest sporo, a nawet bardzo dużo gildii raidujących i przede wszystkim są fajni ludzie, ja tam lubię grę z rodakami :)

9875585800_1434890712.png

A myśleć trza o tym, co naprawdę ważne.

O celu, co przyświeca. Nieustannie.

Nie rozpraszając myśli na jakieś tam faramuszki.

Wtedy, i tylko wtedy, cel zamierzony się osiąga.

Opublikowano

Ja polecam Burning Legion. Jeśli itemy są tańsze niż na innych serwerach to jest równoznaczne z tym, że i inne rzeczy, które chcesz zakupić są tańsze. Po prostu ilość golda trzymana w ekwipunku jest mniejsza i może tak nie cieszyć oczu. Np. mount tutaj jest warty 2tys. golda, a na innym serwerze 4tys. golda. I czy na tym sprzedasz Savage blood za 50g czy gdzieś indziej za 120g to i tak, tak samo szybko uzbierasz. Proste kalkulacje. Są biedniejsze i droższe serwery, wystarczy się dostosować. ;)

Na BL'u jest sporo, a nawet bardzo dużo gildii raidujących i przede wszystkim są fajni ludzie, ja tam lubię grę z rodakami :)

Wszystko fajnie, ale jeżeli trzymasz mniej golda w ekwipunku a cena za token rośnie lub jest wysoka, to nie można mówić o dostosowaniu się.  Dla osób wracających do zabawy, m.in. ja, to ten serwer nie jest dobry, mimo że posiadam już tam kilka postaci. Podane wcześniej liczby nie kłamią.

• 2 tygodnie później...