Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciągłe wywalanie clienta

Ayume

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proszę zaktualizować sterowniki do karty graficznej oraz DirectX. 
Proszę pamiętać by wybrać właściwe sterowniki. 
Jeżeli to nie pomoże należy usunąć folder GameGuar, włączyć od nowa grę by pobrała pliki. 
Prawdopodobna przyczyna błędu o numerze 230, pojawiającym się już po odpaleniu gry to działające w tle programy, które monitorują komputer pod kontem obecności wirusów, które wykradają informacje i wysyłają je do zdalnego serwera.
Aby rozwiązać problem, należy wyłączyć ten program i jeśli problem ustąpi można włączyć program ponownie tylko należy go dodać do wyjątków.

Źródło wiki metin2.

Opublikowano
Proszę zaktualizować sterowniki do karty graficznej oraz DirectX. 
Proszę pamiętać by wybrać właściwe sterowniki. 
Jeżeli to nie pomoże należy usunąć folder GameGuar, włączyć od nowa grę by pobrała pliki. 
Prawdopodobna przyczyna błędu o numerze 230, pojawiającym się już po odpaleniu gry to działające w tle programy, które monitorują komputer pod kontem obecności wirusów, które wykradają informacje i wysyłają je do zdalnego serwera.
Aby rozwiązać problem, należy wyłączyć ten program i jeśli problem ustąpi można włączyć program ponownie tylko należy go dodać do wyjątków.

Źródło wiki metin2.

Wyłączałam antywira i firewalla. Dodawałam cały folder GameGuard do "bezpiecznych". Nie korzystałam z przeglądarki, wszelkie inne działające programy w tle, które nie były wymagane wyłączyłam, ale nadal problem się pojawiał.

Spróbuje jeszcze wywalić ten folder, niech pobierze się na nowo. Co do sterowników, mam te najnowsze, z 2 tyg temu aktualizowałam.

igNMhIy.png

Opublikowano

Wywalenie folderu z GameGuard tez nic nie dało.

"Przeinstalowywałeś" do innego folderu, i próbowałeś ponownie?

A co to moze zmienic?

igNMhIy.png

Opublikowano

Mi pomogło sformatowanie komputera, niby nic nie działa ale ten gameguard nie tylko sprawdza programy działające w tle, ale jeszcze pewnie coś innego.

Nie wiem czy to ma sens, ale sam format mi pomógł  B)

Opublikowano

Mi pomogło sformatowanie komputera, niby nic nie działa ale ten gameguard nie tylko sprawdza programy działające w tle, ale jeszcze pewnie coś innego.

Nie wiem czy to ma sens, ale sam format mi pomógł  B)

Nie będe formatowac kompa tylko z powodu jakiejś gry :)

Moze jeszcze jakieś mniej drastyczne pomysły?

igNMhIy.png

Opublikowano

Nie będe formatowac kompa tylko z powodu jakiejś gry :)

Moze jeszcze jakieś mniej drastyczne pomysły?

Koledze raczej chodzilo o reinstalacje systemu - fakt czasem pomaga. Jesli masz sam system na osobnej partycji, mozesz calkiem sformatowac ją, jesli nie to zrob drugi system na tej samej. Od win7 i wyzej tworzy sie folder "windows.old". 

Co to moze zmienic ? Moze masz jakies "popierdolone" wpisy w rejestrze, cos koliduje z gameguardem ;)

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Moim zdaniem tak:

1. Format komputera to podstawa widocznie mogą znajdować się pliki tzw: wirusy które blokują dostęp.

2.Następnie pobrać metina od nowa zainstalować i przed włączeniem gry wyłączyć albo w cale nie instalować antywirusa ;)

Opublikowano

Wywalenie folderu z GameGuard tez nic nie dało.

A co to moze zmienic?

Co to moze zmienic? Duzo wlasciwie i rozwiazac problem. Mam problem z CS 1.6 gdzie na dysku C mam wpisy do rejestru niezaleznie jaka wersje gry zainstaluje to bedzie mnie laczylo automatycznie z serwerem ruskim po odpaleniu gry (calego clienta gry sprawdzilem od a do z). Po instalacji gry na dysk D nie mam zadnych problemow z ruskimi serwerami.

Zapewne problemy z wpisami do rejestrow jak to juz inni pisali :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...