Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] dotyczące licencji Non-Profit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytania, chcąc ubiegać się o licencję Non-Profit co musze posiadać oraz jakie kryteria spełniać? Proszę nie podawać linków.

(Proszę o informację w języku polskim)

Opublikowano

@kamyrdol31

Masz świadomość że licencja NPL wiąże Cię z ograniczeniami?

Twój serwer nie może zawierać stref VIP, a także stref publicznych.

Nie możesz dodać serwera na GT oraz w żaden sposób go promować.

Wystarczy dobrze przygotować serwer i opisać dobry powód, który będzie podstawą do przyznania licencji.

Opublikowano

Oczywiście.

Jeżeli dobrze napiszesz aplikacje to otrzymasz licencje.

Co do zasad korzystania to ogólnie nie możesz czerpać korzyści, a na serwer powinno być ustawione hasło ponieważ jest to licencja "klanowa".

Opublikowano

Powinno czy musi? Sprawa jest taka ze mam teraz serwer 32 slotów i zaczyna brakować miejsca, jest to serwer publicznie, nie reklamowany nigdzie, ludzie zapraszają kolegów i tak przybywa. Chciałbym uzyskać jakaś więcej slotów, jest jakaś inna możliwość prócz NP? Nie mam zbytnio PLN na licencjie a używać nielegalnej nie mam zamiaru. Mam jakieś inne wyjście oprócz NP?

Opublikowano

@kamyrdol31

Zawsze pozostaje opcja zawarcia współoracy z osobą, która posiada licencje ATHP lub AAL.

Jeżeli nie reklamujesz serwera i pozostaje on komercyjny, powinieneś bez większego problemu uzyskać NPL.

Opublikowano

Nie zarabiam na nim, tylko posiadam tem publiczne kanały oraz prywatne. (All free). Chcąc ubiegać się o NP musze zrezygnować z publicznych? Nawet jak nie zarabiam ja nich?

Opublikowano

Nie zarabiam na nim, tylko posiadam tem publiczne kanały oraz prywatne. (All free). Chcąc ubiegać się o NP musze zrezygnować z publicznych? Nawet jak nie zarabiam ja nich?

Najwyraźniej tak, teamspeak ostatnio lubi banować serwery z NPL za byle pierdołę, dlatego każdy przenosi się na crackowaną licke LHP. Jak dobrze zabezpieczysz to bez bana nawet będzie :P

Opublikowano

@kamyrdol31

Jeżeli nie masz zamiaru publikować serwera, ani w żaden sposób oznaczać że czerpiesz z niego korzyści, możesz spokojnie napisać aplikacje o NPL. Najlepiej przeczytaj zasady korzystania z tej licencji i ich się trzymaj, a serwer nie trafi na "Blackliste".

Opublikowano

Tak, ale uzywajac Cracowanej moge dostal w latwy sposob bana? Czy mozna uniknac jakos tego?

tak jak już Ci napisałem na priv, nie będzie bana :)

A ta NPL, nie dość, że dużo pierniczenia z nią żeby Ci dali to jeszcze za nic Ci mogą ją zablokować... Także wiesz, jakbyś chciał cracka to się odzywaj :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...