Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogarnięcie konta e-mail.

Vassopent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z kontem e-mail na Interia.pl

Otóż na konto dziennie przychodzi około 15 wiadomości spam na moje konto ( te wiadomości nie są kwalifikowane do działu SPAM, lecz do głównego ), gdzie w skali nawet miesiąca daje to ponad 450 wiadomości. Więc szukanie np. e-faktur itd. ważnych wiadomości staję się udręką. Miałem tak od zawsze z tego co pamiętam, nie stało się to naglę.

Jakieś pomysł jak to ogarnąć ? ( ps. nowy e-mail nie wchodzi w gre. )

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Zablokuj adres e-mail z którego przychodzą wiadomości.

Jak tych adresów jest multum, przecież każdy inny a ogólnie wiadomości spam jest ponad 2 tysiące...

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

sprawdź, czy nie ma w opcjach możliwości blokady wszystkich emaili i dodania konkretnych (w twoim wypadku adresy emaili skąd przychodzą faktury) i po problemie. blokada do blacklist a dodanie konkretnych do whitelist

Opublikowano

Jak tych adresów jest multum, przecież każdy inny a ogólnie wiadomości spam jest ponad 2 tysiące...

Niestety nic innego z tym nie zrobisz. Skoro zabezpieczenie antyspamowe wbudowane w pocztę nie pomaga i dostajesz niechciane wiadomości, jedynym rozwiązaniem jest blokowanie nadawców.

Oprócz blokady na interii nie ma żadnych dodatkowych opcji żeby sobie z tym poradzić.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Mam to samo, aczkolwiek pocztę na interii mam raczej taką oficjalną, w sumie rzadko korzystam. 

Onet jest całkiem w porządku, tam mam konto takie dla metinów etc. i nie mam miliarda wiadomości. 

Opublikowano

Miałem ten sam problem na wirtualnej, aczkolwiek postanowiłem, że zmienię pocztę bo po prostu nie byłem w stanie już tego ogarniać. Obecnie korzystam z usług Google'a oraz Microsoftu (Outlook) i szczerze polecam tę drugą. Spam usuwa się automatycznie, ogółem skrzynka bardzo przyjazna dla użytkowników :)

qNlpLYT.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...