Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Windows 10

Kejsar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak według was się bardziej opłaca - kupić Windows 10, czy kupić Windows 7/8 i zaktualizować do 10? Czymś to się będzie różniło oprócz tego, że na płycie będzie Windows 7/8 a nie 10 i że będę musiał aktualizować z 7/8 do 10? Jak potem to wygląda po sformatowaniu komputera? Mogę jakoś od razu zainstalować Windows 10 po formacie, czy znowu musiałbym aktualizować z 7/8 do 10?

Opublikowano

Wszystkie te systemy kosztują podobnie, więc możesz wziąć Windows 10 i mieć od razu.

Z tego co widzę Windows 10 kosztuje na allegro przeważnie 450+ zł, a Windows 7 poniżej 200 zł.

Opublikowano

Windowsy kupowane na allegro zwłaszcza w7 pro działają max rok czasem dłużej a potem klucz jest anulowany. To głównie klucze przyznawane uczelniom do rozdania wsród studentów i działające przez okres studiów czyli klucze z MSDN

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu Według mnie one są kupowane na aliexpress.com i podobnych stronach za śmieszne kwoty te naklejki bez dedykacji (koło 8$), później sprzedawca dokłada swoją płytę (najczęściej nie ma napisane, że jest oryginalna) i się wystawia na allegro. Źródła pochodzenia dokładniej ich nie znam, ale dla mnie to szkoda kasy na takie kombinowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...