Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS:GO LOW FPS

Wariacina1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Mam problem, dosyć mnie denerwuje i chciałbym prosić o pomoc w tej sprawie :) 

Otóż posiadam: 

Procesor : Intel® Pentium® Dual CPU E2160 @ 1.80Ghz 1.79Ghz

Zainstlowana RAM: 4.00GB (dostepne 3.59GB)

System: 32bit'owy

System operacyjny: Windows 7

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GT520

Jak powiększyć to ? Synchronizacja pionowa wyłączona...

Steam ustawienia odpalania : -freq 60 -novid -console -threads 4 -high

Przypomnę, ze posiadam CS:GO non Steam.

Gram na botach bo chciałem sprawdzić czy w ogóle pójdę a ja wyciągam jakoś 25-35fps max,

spójże w ziemie 45fps , w górę bądź czarne miejsce 60fps "prawie"skacze... ale najczelniejszej jest to 30-40fps max

Słabo się gra tak mając najniższe ustawienia wszystkie wyłączone itd programy w tle wyłączone; nie mogę dać PRIORYTET NAJWIĘKSZY CS:GO blokada dostępu (posiadam administratora)....

Co mam robić? aby mieć więcej FPS ?

Opublikowano

Kupic lepszy komputer

No to akurat prawda, komputer jest na prawdę słaby. Ja mam minimalnie lepszy sprzęt sprzed 8-9 lat i wyciągam 50-70 fps.

Twój więcej nie wyciśnie, musisz się zastanawiać nad czymś mocniejszym :)

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

No to akurat prawda, komputer jest na prawdę słaby. Ja mam minimalnie lepszy sprzęt sprzed 8-9 lat i wyciągam 50-70 fps.

Twój więcej nie wyciśnie, musisz się zastanawiać nad czymś mocniejszym :)

polecam program Razer Cortex. Zbustuje ci troche gre :)

Kupic lepszy komputer

Wczensiej miałem lepszy procesor to mi GTA IV dobrze chodziło... podajże 2.66Ghz  z takim taktowaniem...

A może kupno karty graficznej i wgranie 64 bitowego systemu by pomogło ? Ramu mam 4GB  moze by coś lepiej pociągneło ?? 

Opublikowano

Wczensiej miałem lepszy procesor to mi GTA IV dobrze chodziło... podajże 2.66Ghz  z takim taktowaniem...

A może kupno karty graficznej i wgranie 64 bitowego systemu by pomogło ? Ramu mam 4GB  moze by coś lepiej pociągneło ?? 

To po co zmieniałeś procka? :P

Jeżeli kupisz dobrą, używaną kartę graficzną za 300-400zł oraz lepszy procek niż ten obecny (licz koszty ok. 700zł) który będzie pasować do płyty głównej to licz na max 120-150fps. Sam tak zrobiłem tydzień temu, kupiłem komputer za 650zł, 8gb ramu, procek 4 rdzeniowy AMD 4,1hz czy jakoś tak, karta graficzna zintegrowana (będę ją niebawem zmieniać) i wyciągnę po 180fps a grałem na lapku, który miał 25-35fps. 

Opublikowano

cl_forcepreload 1 -> Ta komenda powinna podnieść troszkę FPS.
Możesz ją wpisać w opcjach uruchamiania bądź bezpośrednio do configu. 
Jeśli chodzi o tą komende to odpowiada za wczytywanie całej mapy podczas ładowania (bez niej mapa tzn. detale w niej zawarte wczytują się podczas "zwiedzania" jej).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...