Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS:GO się zawiesza

RushAndGoToWin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam denerwujący problem.

Podczas odpalenia CS:GO, co jakieś 5min zawiesza mi się gra, otóż, nawet jak jestem w menu głównym to się zawiesza, myszka rival gaśnie, po czym znowu mogę po 2minutach poruszać myszką.

Tak samo turniejowy, bym wygrał ale co chwilę mam zawieszanie ekranu i CS:GO plantuję i nagle zawiesza i ginę, oczywiscie jak mam laga to stoje w miejscu.

@edit, dodam ze np przed zawieszeniem jak ktos mowi np " plantuj " to mam lag i co chwile slysze plantuj plantuj itd, bug dzwieku

Stało się tak po wygranej z ruskim teamem, nic nie pobierałem od dawna, akurat sprawdzam spójność plików i powiem co i jak.

Przy okazji wywalało mnie ale to rzadko z CS:GO z komunikatem na komputerze jakiś error i niebieski ekran, po czym komputer mi się restartował i ledwo dołączałem, bo zanim mi sie komputer włączy i odpali steam to mija kilka minut.

Liczę na pomoc, daję like.

Dodam ze byl procesor do aktualizacji, ale jak juz byl to dopiero po jakims 1 dniu mi sie zacinalo, aktualizacja nie pomogla.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Spójność plików nic nie pomogła, były 2błedy po czym nic nie naprawiło się, dodam że jak mój komputer pracuje to jest głośny, po czym po chwili się wycisza na 2sekundy i laga dostaję

Opublikowano

Zawieszanie się najczęściej jest związane z dyskiem twardym dlatego radzę ci go zbadać.
A fps jakie są? Cały czas te same czy wzrosty i spadki (nie mówie o zacinkach)

banner.jpg

Opublikowano

Czyli wina dysku definitywnie. 

Uruchom odzyskiwanie systemu, powinno pomóc.

Długo masz ten dysk?

Jak mi się zawiesza CS:GO, to zdaje mi się że wiatrak się na chwilę wyłącza, po czym sam procesor działa a za chwilę znowu wiatrak dziala

Opublikowano

To rozkręć kompa i sprawdź, może jakiś syf zalega.

Ps. ustaw windowsa na wysoką wydajność :)

Tylko po co, skoro mam to tylko w tej grze, dałem reinstall CS:GO, zauważyłem że nic się nie usuneło a pobieralem 2h gre, wiec nie rozumiem, usunolem folder counter-strike global offensive i napisze po zainstalowaniu czy cos pomoglo

Opublikowano

Ale mówisz o zawieszaniu się wiatraczka więc mówiłem o ogóle. 
Sprawdź syfy, ustawienia kompa (karty też na wszelki wypadek), a przede wszystkim zrób sobie porządny skan

banner.jpg

Opublikowano

1. Daj error tego BSoDa jak wystąpi jeszcze raz (najlepiej kilka, bo mogą być różne błędy)
2. Procesor do aktualizacji? Wymiany jak już! Możliwy problem z pastą termoprzewodącąna CPU, ale takie błędy wskazują raczej na GPU.
3. Możliwe, że po wymianie CPU zasilacz nie trzyma napięć - typowe dla produktów zasilaczopodobnych z chin :P
4. System zasyfiony. Mając choć trochę rozumu zainstalujesz bez problemu windowsa 10 i 2-3 sterowniki (większość idzie z WinUpdate, reszta to np. do GPU, ewentualnie jakaś drukarka czy karta wifi)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...