Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwa monitory "no video input"

PanHarnaś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem
Chciałem podłączyć drugi monitor do komputera ale nie wiem co jest przyczyną. Wykrywa mi go komputer ale obraz zostaje czarny.
Podłączam do do mojej karty graficznej (gtx 970) przez przejściówkę dvi vga.
Wejścia w kacie graficznej działają to jest pewne bo sprawdzałem je swoim aktualnym monitorem
Mój drugi monitor który chce podłaczyć również działa, ponieważ podłączając go do laptopa i innych urządzeń działa normalnie. W windowsie oraz w panelu nvidia mam ustawione wszystko tak aby te dwa monitory działały.
W jaki sposób mam to naprawić ? Monitor cały czas mi wykrywa ale pozostaje tylko czarny obraz z komunikatem "no video input"
Posiadam windowsa 8.1 jeżeli jest to ważne

x

Opublikowano

Jak ma działać kiedy nie masz sygnału analogowego, tylko jest JEDNO wyjście VGA z karty na DVI-I i nie ma możliwości innej by działał drugi monitor na VGA

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak ma działać kiedy nie masz sygnału analogowego, tylko jest JEDNO wyjście VGA z karty na DVI-I i nie ma możliwości innej by działał drugi monitor na VGA

czyli że co mam zrobic aby podłaczyć te dwa monitory pod moją grafike ?

x

Opublikowano

czyli że co mam zrobic aby podłaczyć te dwa monitory pod moją grafike ?

Wymienić monitory na takie, które posiadają wejście cyfrowe. Albo użyć konwertera, który zamieni sygnał cyfrowy na analogowy.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Dobra wielkie dzięki, czyli muszę poszukać nowego monitora :/

Sprawdź jeszcze, czy w monitorze nie masz przypadkiem drugiego wejścia (być może jest DVI). Jeżeli nie ma, to tylko inny monitor lub konwerter.

ㅈㅈ.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdź jeszcze, czy w monitorze nie masz przypadkiem drugiego wejścia (być może jest DVI). Jeżeli nie ma, to tylko inny monitor lub konwerter.

w pierwszym którego używam jako "główny" mam trochę więcej wejść bo dvi, vga i hdmi a w tym drugim tylko vga

x

Opublikowano

w pierwszym którego używam jako "główny" mam trochę więcej wejść bo dvi, vga i hdmi a w tym drugim tylko vga

Jakie wyjścia masz w karcie graficznej?

Monitor z wejściem cyfrowym podłącz do DVI/HDMI, ten drugi, który ma tylko VGA podłącz do wyjścia VGA w karcie, bez przejściówki (chyba, że karta nie ma VGA). Najlepiej podaj model GPU.

Pierwsze zdjęcie z googli mówi, że 970 ma dwa wyjścia DVI - DVI-D i DVI-I. To pierwsze wysyła tylko sygnał cyfrowy, drugie cyfrowy i analogowy. Przejściówki DVI-VGA możesz użyć na DVI-I i będzie działać.

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...