Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy te plotki na temat 4Story PL to prawda?

polaster64

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Skoro zamykają serwery prywatne a słyszałem kilka plotek na temat pla, to chciałbym się dowiedzieć czy te plotki to prawda , a mianoowicie:

-Czy ten 140 można wbić w krótkim czasie(3tygodnie lub miesiąc), expiąc na td czy trzeba jednak misje robić?

-Czy ekwipunek można zdobyć w łatwy sposob czy trzeba wydać trochę pieniążków , żeby mieć chociaż ten +20 z dobrymi bonami itp?

-Na którym serwerze gra więcej osób ?

-Łatwo się dorobić majątku? ( wiem pytanie drugie jest z tym powiązane) Tzn , że dropią gemy , które stoją np po 100 srebra i w 30 minut zbiore ich z 100 i 10 golda w kieszeni.

-Czy jest eq do expa? Tzn , że do 140 bede dostawal np eq +15 czy +16?

Z góry dziękuję za pomoc (;

Opublikowano

Witam. Skoro zamykają serwery prywatne a słyszałem kilka plotek na temat pla, to chciałbym się dowiedzieć czy te plotki to prawda , a mianoowicie:

-Czy ten 140 można wbić w krótkim czasie(3tygodnie lub miesiąc), expiąc na td czy trzeba jednak misje robić?

-Czy ekwipunek można zdobyć w łatwy sposob czy trzeba wydać trochę pieniążków , żeby mieć chociaż ten +20 z dobrymi bonami itp?

-Na którym serwerze gra więcej osób ?

-Łatwo się dorobić majątku? ( wiem pytanie drugie jest z tym powiązane) Tzn , że dropią gemy , które stoją np po 100 srebra i w 30 minut zbiore ich z 100 i 10 golda w kieszeni.

-Czy jest eq do expa? Tzn , że do 140 bede dostawal np eq +15 czy +16?

Z góry dziękuję za pomoc (;

1. Zdecydowanie nie, w jeden miesiąc możesz wbić od 90 do 140, chociaż i tak raczej nawet w dwa. Oczywiście to zależy od nakładu czasu i potencjalnych chętnych na robienie piek.

2. O ile dobrze zrozumiałem pytasz się czy trzeba wydać złotówki na eq, odpowiedź brzmi: nie (kontynuacja niżej).

3. Tylko i wyłącznie Mortal na Aderii zostały jednostki i naprawdę aż dziw, że dalej te osoby tam siedzą i podbijają puste tereny (taka jedna deriońska gildia m.in.). Chyba, że kręci Cie gra bez wojny, bez potencjalnej konkurencji na spotach i takie tam.

4. Jest masa sposobów dobrego zarobku, ale  ten z gemami czy nie przesadziłeś ciut?  Nie znam cen, ale nie wydaje mi się by tak szybko dropiły jak to napisałeś, w każdym razie warto sprawdzić. Cała reszta to  klasyka, czyli:  Mentor, bitwa światów, sprzedawanie po, handel wymienny, no niby też osirysy. Ciężko mi tu napisać coś konkretnego, gdyż ja już nie zarabiam praktycznie (nie zbieram g na konkretny cel), nie widzę takiej potrzeby. Jak mi brakuje goldów to sprzedaję fanty z BŚ albo po prostu PO i dalej mam na poty, tp i takie tam...

Dlatego też proponuję zerknąć Ci tu: 

http://spinfix.blogspot.com/2015/07/1-poradnik-do-gry-4story-zarabianie-cz2.html

5. Owszem otrzymujesz eq za zadania wątku głównego, ale z tego co się orientuje tylko do konkretnego poziomu. Zanim jednak ten poziom osiągniesz, bez przeszkód

będziesz w stanie wykupić eq z wypożyczalni, albo też lochowe. Od razu radzę Ci zwrócić sporo uwagę na biżuterię, teraz to bardzo ważna kwestia. Możesz nie mieć broni, ale jeśli na postaci masz te przykładową biżuterię po 40 - 44 inty, to zadajesz już wystarczające obrażenia by robić zamieszanie. Najlepiej to widać na rmc, ze sztyletami z krytami, ale bez plusa i morduje. Zanim jednak w Twoje ręce trafi bizuteria 40, to wpierw musisz się zadowolić 20, one są tanie, właściwie to nic nie warte. Oczywiście określam tu wartość głównego elementu czyli obrażeń (zr, int, siła) kondycja i całą reszta jest raczej mniej ważna, przynajmniej na tym etapie gry.

Jakby co pytaj  śmiało ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam tego mentora no i z nim expie. Mam jeszcze kilka pytan. Mianowicie

1.Za ile kupie set na luka +20 38 i kusza +22 np 3 gemy tez 38?

2. Oplaca sie wydawac hajs na kk? Bo ogolem bieda a slyszalem ze za mentora jest 100g a to podobno malo:3

Opublikowano

Tutaj zbyt wiele Ci nie powiem.

1. Tak jak pisałem wyżej nie handluję już, dlatego popytaj inne osoby. Zawsze możesz też spróbować wycenić śledząc podobne przedmioty na czacie.

2. Z pewnością błędem będzie jeśli kupisz ulepszacze za kk i będziesz próbował nimi ulepszać. Bez konkretnego doświadczenia na tym serwerze w ulepszaniu ta zabawa nie uda ci się. Ogólnie mówiąc nie, nie opłaca się kupować kk, ale każdy oczywiście kalkuluje dla siebie. A jeśli chodzi o mentora, to zbyt dawno robiłem by się tu wypowiadać. Niemniej jednak  zalecam ci w miarę możliwości chodzenie na bs. Ze skrzynek z bs drop jest losowy, ale mi już nie raz trafił się fant za 60g i więcej.

Bardzo opłacalną kwestią są również lochy na początek. Ze względu na to, że dropi tam biżuteria max 44 zr 35 kond i jakieś tam wartości hp i many, a przynajmniej tak jest na lochach normalnych i Marduku.

Pozdrawiam

Opublikowano

@Impferius mozesz dokladniej wytlumaczyc o co chodzi ci z doswiadczeniem w ulepszaniu ?

" Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te z których za szybko rezygnujemy "

Opublikowano

@Impferius mozesz dokladniej wytlumaczyc o co chodzi ci z doswiadczeniem w ulepszaniu ?

Chodzi mi tu o zależność i to zresztą nie jedyną, która daje się bardzo łatwo zauważyć. Mianowicie bardzo rzadko świeżakowi udaje się coś ulepszyć niedługo po tym jak zaczyna grę. Mimo, iż kowal (jak przyjmuje się) ma określone prawdopodobieństwo dla wbicia każdego z + przedmiotu, to i tak tym szczęśliwcem będzie ta osoba, która ma za sobą od kilkunastu do kilkudziesięciu prób za sobą. Przeważnie osoba, która nie miała do czynienia zbyt wiele z kowalem, pali wszystko na chama, co tylko pogarsza sytuację. Dlaczego tak jest skoro kowal jest % ? Dobre pytanie nieprawdaż ? :D W każdym razie nie sadzę by autorowi tematu udało się wiele zyskać poprzez próbę ulepszenia, a kk może wymienić na produkt, który będzie opłacalny w sprzedaży.

Opublikowano

No chodziło mi właśnie o to , że za kk kupie te ulepszacze itp a potem to posprzedaje.

A te lochy to o co z nimi chodzi xD? Mam 28 lvl i jakos nie pytalem mentora o co biega.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...