Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wyświetlaczem

MisterSoowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Posiadam laptopa Asus Aspire 8930, formatowany był kilka razy, wszystko ładnie śmiga i jestem z niego bardzo zadowolony, lecz od jakiegoś czasu (około miesiąc) wyświetlacz bez żadnego powodu ciemnieje tak mocno, że widać cokolwiek dopiero kilka centymetrów od monitora. Najczęściej dzieje się tak przy włączaniu lapka, od czasu do czasu również podczas gier, przeglądania neta etc. Ostatnio formatowałem go dwa tygodnie temu i problem nie ustąpił. I tu kieruję moje pytanie do Was, czym może być to spowodowane? Od razu uprzedam, że laptop nie wyłącza się, działa bez przerwy, po prostu jasność jest niesamowicie znikoma, a po upływie czasu nie dzieje się nic.

Opublikowano

podobnie działo mi się tak na lapku Toshiba P300 i myślałem że taśma jest zrypana a okazało się że po rozebraniu ekranu, po odłączaniu wszystkich taśm i przemyciu złączy izopropylenem problem zniknął. Ps. Przyczyn może być oczywiście więcej ale ja bym zaczął od tego, a i możesz do testów podpiąć do zewnętrznego monitora w momencie kiedy się ściemnia oczywiście o ile masz taką możliwość.

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Opublikowano

jak bym słyszał 

Na 90% wina inwertera

jak bym słyszał swego znajomego a okazało się że co innego - testy, czyszczenie nie zaszkodzi

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Opublikowano

Dzięki bardzo za odpowiedzi, z racji tego że jestem dość początkującym w laptopach wolę go sam nie rozbierać, poproszę o pomoc znajomego :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...