Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stałe FPS po patchu

Nuts.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, po nowym patchu stała mi się dziwna rzecz. Normalnie sobie grałem do tej pory z fpsem do 200, a teraz na takich samych opcjach bez żadnych zmian mam stałe fps 30. Sprawdzałem opcje i wszystko i jest tak samo. Co mogło się zmienić?

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Masz ciągle 30FPS czy czasem ta wartość spada lub rośnie? Czy zauważyłeś, że gra chodzi Ci mniej płynniej? Wyłącz synchronizację pionową i zobacz czy znacząco nie zwiększy się liczba FPS.

Opublikowano

mam stałe, nic się nie zmienia.
dam znać wieczorem co i jak. 

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Synchronizacje pionową włącza się w ustawieniach gry. Sprawdź także czy po prostu nie masz właśnie w ustawieniach gry nałożonych ograniczeń na liczbę klatek/sekunda.

Opublikowano

przed patchem wszystko śmigało. Po zmianie synchro lepiej, to nie to samo ale da się grać.

Kiedy będzie można grać te 10 rankedów żeby mnie gdzieś wrzuciło?

1374609758-U346826.png
Opublikowano

przed patchem wszystko śmigało. Po zmianie synchro lepiej, to nie to samo ale da się grać.

Kiedy będzie można grać te 10 rankedów żeby mnie gdzieś wrzuciło?

Już możesz zagrać jeśli wcześniej nie grałeś, a tzw. reset będzie dopiero w 6 sezonie czyli jakoś na początku stycznia.

Opublikowano

Witam mam podobny problem.

Jakieś 4 dni temu grałem sobie spokojnie na full detalach ~150 fps

synch pionowa wyłączona

od 3 dni mam problem bo  gdy gram i biegne sam patrząc na moją postać mam ~50 fps gdy bije mioniony mam już ~40 walcząc z kimś ~30 a gdy wbijamy pod nexusa mam jakies 15 fps

Sprawdzałem już nawet ustawienia minimalne, średnie, wysokie wszędzie jest to samo...

Procek i5 4x2.7

grafa 2gb nvidia geforce 920m

Co z tym zrobić?

@edit

HWMonitor (podczas grania):

57636391008138228369.png

21278_23_03_12_11_09_58.png

Opublikowano

Witam mam podobny problem.

Jakieś 4 dni temu grałem sobie spokojnie na full detalach ~150 fps

synch pionowa wyłączona

od 3 dni mam problem bo  gdy gram i biegne sam patrząc na moją postać mam ~50 fps gdy bije mioniony mam już ~40 walcząc z kimś ~30 a gdy wbijamy pod nexusa mam jakies 15 fps

Sprawdzałem już nawet ustawienia minimalne, średnie, wysokie wszędzie jest to samo...

Procek i5 4x2.7

grafa 2gb nvidia geforce 920m

Co z tym zrobić?

@Edit

HWMonitor (podczas grania):

Z tego co wiem to zaraz będzie draka o to, że powinieneś założyć nowy temat. Ja tutaj jestem tylko po to aby pomóc dlatego przejdźmy do odpowiedzi na pytanie.

Z tego co widzę masz dwie karty graficzne a jedna z nich jest zintegrowana, tak? Czy jest to komputer stacjonarny czy laptop? Spróbuj sprawdzić, czy gra nie włącza Ci się na karcie zintegrowanej. Jeżeli jest to laptop to sprawdź również czy masz podłączony kabel, którym ładujesz laptopa. Wiele laptopów działa o wiele słabiej gdy są włączone jedynie na baterii. Jeżeli nie robiłeś formatowania dysku lub też gdy nie czyściłeś sprzętu to również możesz tego spróbować.

Opublikowano

Z tego co wiem to zaraz będzie draka o to, że powinieneś założyć nowy temat. Ja tutaj jestem tylko po to aby pomóc dlatego przejdźmy do odpowiedzi na pytanie.

Z tego co widzę masz dwie karty graficzne a jedna z nich jest zintegrowana, tak? Czy jest to komputer stacjonarny czy laptop? Spróbuj sprawdzić, czy gra nie włącza Ci się na karcie zintegrowanej. Jeżeli jest to laptop to sprawdź również czy masz podłączony kabel, którym ładujesz laptopa. Wiele laptopów działa o wiele słabiej gdy są włączone jedynie na baterii. Jeżeli nie robiłeś formatowania dysku lub też gdy nie czyściłeś sprzętu to również możesz tego spróbować.

tak są dwie gra odpala mi się na Nvidii geforce 920M kabel podłączony laptop ma jakieś 3 tygodnie nie ma na nim syfu czyszczone CCleanerem codziennie.

Opublikowano

tak są dwie gra odpala mi się na Nvidii geforce 920M kabel podłączony laptop ma jakieś 3 tygodnie nie ma na nim syfu czyszczone CCleanerem codziennie.

Jeżeli nic nie zmieniałeś ani niczego nie pobierałeś nowego to nie wiem co może być tego przyczyną. Jest jeszcze szansa, że spowodowała to nowa aktualizacja League. Ostatnie co przychodzi mi aktualnie do głowy to sprawdzenie czy aby masz aktualne sterowniki do karty graficznej.

Opublikowano

Jeżeli nic nie zmieniałeś ani niczego nie pobierałeś nowego to nie wiem co może być tego przyczyną. Jest jeszcze szansa, że spowodowała to nowa aktualizacja League. Ostatnie co przychodzi mi aktualnie do głowy to sprawdzenie czy aby masz aktualne sterowniki do karty graficznej.

Mam z 2k15 właśnie instaluje aktualizacje z jakichś 2tyg temu może pomoże ;S

@Edit dalej to samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...