Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie działa mi metin2.pl

Boczek23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Tak jak w temacie nie działa mi metin2.pl włonczy się i po chwili wyłączy mi całego kompa wyskoczy błąd kmode exception not handled i się komp od nowa uruchamia mam Windowsa 10.!!!

Opublikowano

Yo podaj specyfikacje kompa.W takim razie

Normalna. Mam normalny komputer, a nie z Biedronki. Normalnie mi Metin2 działa i to nie ma żadnego związku z moim "sprzętem". Przeczytaj sobie poradniki jak odpalić Metka na Win10, gdzieś muszą być, nw, ja nie musiałem, normalnie odpaliłem jak gdyby nigdy nic. xD

Opublikowano

Na Win10 działa metin2 normalnie @alelaska Trzeba przetestować zanim coś się powie. Na drugim komputerze sam na win10 w metina gram. A jeśli Masz problem z uruchomieniem to spróbuj uruchomić Metina za zgodnością systemową np. win7/vista/xp

Opublikowano

Z metinem na win 10 jest dużo problemów. Spróbuj pozmieniać zgodności uruchomić jako administrator lub też duży wpływ mają sterowniki.

Opublikowano

Z metinem na win 10 jest dużo problemów. Spróbuj pozmieniać zgodności uruchomić jako administrator lub też duży wpływ mają sterowniki.

Trzeba uruchamiać z metin2.exe (nie przez klienta GF) w trybie admina, bo jak się normalnie odpali to komunikat wyskoczy od GameGuard-a, że jakieś procesy są odpalone i GG nie może funkcjonować.

Opublikowano

Normalna. Mam normalny komputer, a nie z Biedronki. Normalnie mi Metin2 działa i to nie ma żadnego związku z moim "sprzętem". Przeczytaj sobie poradniki jak odpalić Metka na Win10, gdzieś muszą być, nw, ja nie musiałem, normalnie odpaliłem jak gdyby nigdy nic. xD

To bylo do autora.

/niereg. sygna

Opublikowano

Też mam ten problem :(

Też miałem taki problem sposób jaki mi pomógł to format. Żadne z innych sposobów mi nie działało ale może ci zadziała łap tu linka do naprawy tego:

Jeżeli nie zadziała będziemy próbować coś dalej robić z tym.

graphic.png                                                    

Opublikowano
Przewodnik do “KMode wyjątek nie obsługiwane” Blue Screen of Death błąd

Przewodnik do “KMode wyjątek nie obsługiwane” Blue Screen of Death błąd

Przez Steve Horton

Wrzesień 20, 2012

Blue Screen of Death, bsod,KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

4 Komentarze

Ten błąd oznacza, masz problem sterowników sprzętu.

Ten artykuł jest częścią serii o charakterze ciągłym Blue Screen of Death błędy. Blue Screen of Death (BSOD) jest ekran błędu widzisz kiedy Windows ma poważny problem. To zatrzymuje komputer i wyświetla jakieś bardzo ważne informacje.

W zależności od komunikatu o błędzie można uzyskać, kroki należy podjąć są różne.

Błąd Nazwa:

KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED oznacza, masz problemy ze sterownikami. Niektóre kawałek sprzętu wewnętrznego lub zewnętrznego podłączonego do komputera powoduje konflikt sterownika lub błąd, który powoduje awarię komputera.

Czasami dodatkowe informacje na niebieskim ekranie wyświetli się odpowiedni sterownik powoduje problem, ale to nie zawsze tak jest.

Jeśli to nie listy sterownika, będziesz chciał go wyłączyć. Jeśli nie zostanie ona, czytaj poniżej.

Wyłączenie sterownik jest trudne, ale tu jest jak to zrobić.

Problem wyłączenia sterownika

Wyśledzić odpowiedni sterownik problemu, musisz uruchomić weryfikatora sterowników, aplikacja dołączona do systemu Windows.

Kliknij przycisk StartWpisz weryfikatora w polu i naciśnij klawisz EnterWybierz Utwórz ustawienia standardowe, a następnie kliknij przycisk Dalej, a następnie wybierz opcję Automatycznie Zaznacz wszystkie sterowniki zainstalowane na tym komputerzeKliknij przycisk Dalej, a następnie ZakończUruchom ponownie komputer, a zobaczysz listę sterowników do sprawdzenia podczas uruchamiania. Jeśli jest uszkodzony sterownik otrzymasz BSOD z odpowiednim komunikatem błędu

Następnie można zidentyfikować sterownik na liście i odinstaluj go po ponownym zalogowaniu się do systemu Windows

Po ustaleniu wadliwy sterownik, zaloguj się ponownie do systemu Windows i można odinstalować sterownik za pomocą Menedżera urządzeń (patrz poniżej)

Następnie będziemy chcieli wyłączyć weryfikacji sterowników, więc nie zawsze sprawdzić na starcie.

Kliknij Start i wpisz weryfikatora / reset

Aby wyłączyć sterownik Po zidentyfikowaniu go:

Uruchom ponownie komputer w trybie awaryjnym , w celu uniknięcia dalszych Blue Screens of Death, gdy starasz się dbać o problemieKliknij przycisk StartKliknij polecenie Panel sterowaniaKliknij przycisk Menedżer urządzeńKliknij strzałkę obok poszczególnych urządzeń, kliknij prawym przyciskiem myszy na urządzenie, a następnie kliknij polecenie Właściwościkliknij przycisk Szczegóły, aby wyświetlić nazwę sterownika. Jeśli widzisz żadnych urządzeń z żółtym wykrzyknikiem, jesteś na dobrej drodze, ale to nie musi być w przypadkuDodatkowo, spróbować zrobić CTRL + F na pulpicie Windows za nazwa sterownika, aby zobaczyć, co w folderze to, co będzie stanowić wskazówkę co do tego, co urządzenie należy do kierowcyPo znalezieniu sterownika przestępstwa, kliknij przyciskOdinstaluj z tym samym ekranie PropertiesSystem Windows będzie próbował ponownie zainstalować sterownik się od informacji, że daje z Internetu. To się nazywa Plug and Play. Pozwalają na toUruchomić Reviver Driver aktualizacji nowego sterownika do najnowszej wersji

/niereg. sygna

Opublikowano

Prywatne serwery metin działają bez problemu, tylko polski metin nie działa jak powinien. Jeśli chodzi o sterowniki to najnowsze mam tylko do karty graficznej reszta z płyt które dostałem wraz z komputerem.

Opublikowano

Metin nie chodzi na windows 10 po ostatnej aktualizacji systemu ci co jeszcze nie zrobili aktualizacji moga swobodnie grac a ci co juz zrobili no coż muszą czekac az problem zostanie rozwiazany przez GameGuard bo to po ich stronie lezy problem :D Ps. HS jednak był stabilniejszy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...