Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta SD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No witam. Parę dni temu zakupiłem kartę SD (64gb). Dziś przyszła do mnie paczka i po podłączeniu karty nie jest ona wykrywana. Spróbowałem również przez adapter i podłączyć ją do komputera i niestety efekt jest taki sam. Stara karta działa normalnie w telefonie jak i w adapterze, który dostałem wraz z nową kartą. Da radę to jakoś naprawić czy po prostu przysłali mi zepsutą kartę? ;_;

Mój telefon to sony xperia z1 compact o ile to ważne.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Orginalna? Czy jakiś chiński no name ?

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

Jest to jeden wielki chińczyk. Po mojemu to karta jest uszkodzona (Kart SD się raczej nie naprawia - zbyt dużo pracy przy tym by było).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Czyli chyba nie warto było tak cebulić i kupić mniejszą pamięć za podobną cenę. ;_;

Wczoraj był SanDisk 64gb za 60zł, ale przecena się już skończyła. Możesz napisać do gościa od którego zamawiałeś, że karta nie działa.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Masz prawo na zwrot towaru do 7dni

Intel Core i7-4770 l MSI B85-G43 l ASUS GTX TITAN BLACK 6GB l CORSAIR VENGEANCE 8GB l BeQuiet 650W l Zalman Z3 l

Opublikowano

No wiem, że mogę, tylko czy mi się opłaca? :P Skoro karta warta 20 zł, a musiałbym jeszcze pokryć koszty wysyłki czyli jakieś 5-10 zł. ;_;

Opublikowano

No wiem, że mogę, tylko czy mi się opłaca? :P Skoro karta warta 20 zł, a musiałbym jeszcze pokryć koszty wysyłki czyli jakieś 5-10 zł. ;_;

Spróbuj ją sformatować, ale zmień format na inny. Jeśli nie, to zepsuta. Co do naprawy? Hmm... Osobiście to nie. Lepiej bym pojechał do jakiegoś sklepu i kupił w cenie 20zł jakąś 16gb. Zresztą, 64gb to i tak dużo miejsca, nigdy bym tego raczej nie zapełnił.

Opublikowano

Spróbuj ją sformatować, ale zmień format na inny. Jeśli nie, to zepsuta. Co do naprawy? Hmm... Osobiście to nie. Lepiej bym pojechał do jakiegoś sklepu i kupił w cenie 20zł jakąś 16gb. Zresztą, 64gb to i tak dużo miejsca, nigdy bym tego raczej nie zapełnił.

Tyle, że nawet nigdzie jej nie widać. :v

Opublikowano

>microsd 64gb

>21zł

Coś tu nie pasuje. Najlepiej jest kupować sprzęt od lepszych marek (tj. sandisk czy kingston), niż potem babrać się w odsyłanie.

Jeżeli jej nigdzie nie wykrywa, to nie ma szans na zadziałanie.

#teams4bal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...