Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] AD carry

eeneek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie kogo teraz polecacie na adc? Zastanawiałem się nad kalistą, tylko nie wiem jak teraz się spisuje w nowym patchu. Nagradzam +

Opublikowano

Spisuje się całkiem dobrze, ale ja osobiście lubię grać Jinx i ją też Ci polecam:

• ogromny boost do szybkość ataku/zasięgu z Q,
  • całkiem mocny slow z W + dosyć przyzwoity DMG,
  • snear z E,
  • globalny ult, który ma przelicznik pod brakujący % HP,
  • świetna passywka, która po zabójstwie, asyście, czy zniszczeniu budynku pozwala na szybkie dogonienie przeciwników + boost do szybkości ataku.
Opublikowano

Tristana jest dobra. 

Szybki push linii, dobre dmg, szybka ucieczka przed wrogiem (z jej e bodajże).

Jinx również, dobry clear, obszarowy ult, dużo bije z "q". ­slow z "w" i "pułapki."

Opublikowano

Kalista jest bardzo dobrym ADC'kiem, jednak jest dość trudna mechanicznie i potrzeba trochę czasu, żeby ją opanować.

Plusy:

• bardzo dobre kite'owanie dzięki Q i E
  • jest bardzo mobilna dzięki swojej pasywce, przez co jest ją ciężko złapać bez wystarczającego CC w enemy teamie
  • dobre combo z supportem dzięki R daje dużą przewagę na linii i jeszcze większą w teamfight'cie
  • łatwo się nią farmi dzięki stackom z auto ataku, nieraz są bardzo przydatne, jeżeli Twój jungler źle użyje smite'a na baronie lub smoku

Minusy:

• jeżeli Twój support będzie AFK masz duży problem, ze względu na brak możliwości użycia R
  • trudna mechanicznie

To chyba byłoby na tyle ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...